Свържи се с нас

Новини

„2+2“ и „Копакабана“ продължават без грешка в АНЛ-Габрово

Published

on

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Тимовете на „2+2“ и „Копакабана“ продължават победния си ход в Английската Неделна Лига на Габрово, записвайки пета поредна победа.

Селекцията на Тодор Гутев се справи с коравия тим на „Палаузово“, като нови два гола за крайното 4:2, отбеляза голмайсторът на лигата до този момент Нено Караджов.

Отборът на месец март „Копакабана“ надделя в дербито на кръга над ВАС „Етъра“ с 5:2. По два гола реализираха Пламен Меразов и Петко Златев.

„Laziale“ се изкачи на трето място във временното класиране след две победи през изминалата седмица. В отложен мач от предния кръг Пламен Кожухаров отбеляза четири гола, за победата над „Идеал Стандарт Видима“ със 7:4.

В неделя Стилян Асенов наниза хеттрик на тима на „Марти Young Stars“ за крайното 5:2. ФК „Експрес“ се настани на четвъртото място след четвърта победа в първите пет кръга. Щатният голмайстор Ивайло Райнов – Доктора, отбеляза два гола, за победата на своите над тима на „Ястребите“ с 4:2.

Георги Костадинов, също с два гола, донесе трите точки на съотборниците си от „Гипсострой 08“, победили трудно „Трите Хикса“ с 2-0, в мач с множество жълти картони.

„Идеал Стандарт Видима“ се придвижи към горната част на класирането  след втора победа за сезон 2015. Александър Тодоров бе над всички и с два гола подпечата крайното 3:1 над „опашкарите“ от „Омега“.

Първо нулево равенство бе записано през тази година. Негови автори се оказаха отборите на „Веспа“ и „Ceratizit“, в мач с много борба и напрежение до последния съдийски сигнал.

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Своите награди получиха и авторите на най -бързите и най красиви голове в отминалите два кръга. Стекче бира за най – красив гол отнесоха Ивайло Тодоров – Бланко от „Laziale“ и Ивайло Райнов от „Експрес“ за ювелирните си изпълнения от 4 и 3 кръг.

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

Вкусна пица от пицария „Фреш“, за бързите си умения да бележат в противниковата врата, ще имат възможността да хапнат Чавдар Чанков от „Идеал Стандарт Видима“ и Пламен Кожухаров от „Laziale“, разписали се най – бързо в 3 и 4 кръг.

снимка: АНЛ – Габрово

снимка: АНЛ – Габрово

В голмайсторската листа водач е Нено Караджов от „2+2“ с 10 гола, следван с по осем от Александър Аспарухов – ВАС „Етъра“, Пламен Меразов – „Копакабана“ и Дилян Тотев – „Ястребите“.

Следващият шести кръг се открива в събота от 17.00 часа, с мача „Идеал Стандарт Видима“ – „Експрес“, а в неделя, 26 април, на спортен комплекс „Трендафила“ са и останалите срещи от кръга.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Прокурор Рачева и следовател Йорданов с открит урок пред единадесетокласници от НАГ

Published

on

Като участник в образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ и през настоящата учебна година, Окръжна прокуратура – Габрово проведе поредна среща с ученици от ХІ-ти клас на Национална Априловска гимназия.

Срещата беше организирана в Актовата зала на учебното заведение. Прокурор Людмила Рачева от Окръжна прокуратура – Габрово запозна учениците с професията прокурор, сподели основните му функции, отговорността на професията към очакванията на обществото.

Атанас Йорданов, завеждащ Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Габрово обясни на учениците практически детайли от работата на следователя непосредствено след извършване на престъпление и важността на неотложните следствени действия, с които той е пряко ангажиран, и трудностите, които могат да възникнат при разследването.

На учениците бяха представени казуси от практиката в Габровския съдебен окръг, които предизвикаха голям интерес.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителна кампания „Сбъдни Коледна мечта заедно с мен“ в Габрово

Published

on

Благотворителна кампания в подкрепа на хора, изпаднали в нужда, се организира в Габрово в навечерието на Най-светлите празници. Инициатор на каузата е Иванка Маринова, която през миналата година бе удостоена с наградата „Доброволец на година“ на Община Габрово.

Кампанията „Сбъдни Коледна мечта заедно с мен“ цели подпомагането на възрастни хора, болни, майки с деца и други уязвими групи в нашия град. Всеки, който желае и има възможност, може да я подкрепи като направи дарение. Могат да бъдат дарявани перални, дърва за огрев, хладилници, печки, нови дрехи, телевизори, обувки, храна, завивки, консерви и всичко, което е по възможностите му, както и парични средства.

Благотворителната кауза ще приключи на 12 декември. Кутиите за набиране на парични средства вече са поставени в трите магазина на „SCANDINAVIA standard & shopping“ в Габрово, на адрес: ул.“Шипка“ 9 Е, ул.“Николаевска“ 2 и ул.“Кожарска“1.

Желаещите да подкрепят хората в нужда могат да се свържат с Иванка Маринова чрез Фейсбук профила ѝ, или да пишат на: ivanka_marinova_ivanova@abv.bg . В ход е изготвянето на списък, с хора изпаднали в трудно положение, които дори не подозират, че ще бъдат зарадвани с нещо, от което се нуждаят и мечтаят да получат.

„Всяко едно от моите джуджета има важната задача, а именно да разбере кой от какво точно се нуждае най-много. Ако искате да се включите и да подкрепите Коледната ни магия, моля да свържете се с мен!“, споделя Иванка Маринова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Колективни трудови договори за образованието в Дряново и Трявна

Published

on

Тази седмица се подписаха Общински колективни трудови договори за предучилищното и училищно образование в Дряново и Трявна. Първо това се случи в понеделник, 5 декември в Дряново, където кметът Трифон Панчев, общинският съвет на Синдиката на българските учители към КНСБ и Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в Република България сключиха ново двугодишно споразумение, което влиза в сила от началото на октомври и е второ за мандата на общинското ръководство.

В четвъртък, 8 декември в Трявна за първи път социалните партньори се договориха за системата на образованието на общинско ниво. Кметът Силвия Кръстева е първия кмет, който облича в документ ангажираността на местната управа към проблемите на учителската гилдия. Редом с Общината, страни по договора са Синдиката на българските учители към КНСБ, Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” и Съюза на работодателите в системата на народната просвета в Република България.

Колективните договорености за Дряново и Трявна предвиждат освен спазването на отрасловите параметри за системата на образованието и допълнителни придобивки на общинско ниво. Денят 25 май се определя като допълнителен платен годишен отпуск за всички образователни институции от двете общини. В Трявна се споразумяха за по-висок размер на заплащането за лекторските часове на педагозите магистри и бакалаври и пет дни платен отпуск за родителите с три и повече деца до 18 години.

Педагози от Дряново и Трявна ще получават награди в две направления. Първото отличие е за принос в развитието на образованието на общината и ще се присъжда на учители с педагогически стаж над 30 години на територията на съответната община и упражнено право на пенсия. Наградата ще се връчва по случай празниците на града или 24 май.

Педагози от училищата и детските градини ще бъдат отличавани и за издигане авторитета на общината при получени национални и международни награди – лични или на техни ученици от олимпиади, конкурси и състезания. Наградата ще се връчва по случай 24 май.

Инициативата за колективното договаряне в Дряново и Трявна бе на Синдиката на българските учители към КНСБ, а проектите на документи и преговорният процес се осъществиха с помощта на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица