Свържи се с нас

Крими

Осъдиха трима, изнудвали и отвлекли млад мъж

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Трима севлиевци се споразумяха за условни за присъди. Това стана ясно след като състав на Габровския окръжен съд, с председател съдия Костова, одобри споразумения между прокурор Генжов при Окръжна прокуратура – Габрово и защитниците на К.Т., С.Д. и Б.Ц., с които на подсъдимите се налагат наказания „лишаване от свобода“ – условно, за изнудване, отвличане и противозаконно лишаване от свобода на млад мъж от севлиевското село Шумата.

Съгласно споразумението, тримата подсъдими се признаха за виновни в това, че около полунощ на 7 декември 2012 г., в съучастие като съизвършители, с цел да принудят млад мъж от с. Шумата, да се разпореди със свои пари, го заплашили с насилие и му причинили леки телесни повреди.

Тримата подсъдими се признаха за виновни и в това, че по същото време, с користна цел, отвлекли пострадалия младеж от жилището му в севлиевското село, като насила го вкарали в лек автомобил „Фолксваген Голф“ – собственост на подсъдимия Б.Ц., и го откарали до отбивка край черен път извън селото.

Тримата извършители се признаха за виновни и по третия пункт от повдигнатите им обвинения, а именно, че при посочените по-горе обстоятелства противозаконно лишили пострадалия от свобода, вкарвайки го насила в автомобила и отвеждайки го извън селото, същият нямал възможност да се предвижва свободно.

Видно от приложените по делото доказателства, през месец август 2012 г. подсъдимият К.Т. дал на пострадалия Н.Д. сумата от 450 лева за извършване на определена услуга. След като Н.Д. не изпълнил уговореното К.Т. неколкократно го търсил, за да си върне дадената сума, като след време го предупредил, че размера на дължимото се увеличава. На инкриминираната дата тримата подсъдими влезли в обитаваното от пострадалия жилище в с. Душево, общ. Севлиево и извършили описаните по-горе престъпления, за да принудят Н.Д. да плати на К.Т. сумата от 500 евро и след това до 2 000 лева.

За извършените престъпления на К.Т., бе определено общо наказание от 3 години лишаване от свобода, изпълнението на което бе отложено с изпитателен срок от 5 години. Определените общи наказания на другите двама подсъдими са от по 1 година и 6 месеца лишаване от свобода – условно, с 3 години изпитателен срок.

Споразумението бе одобрено от съда при съгласието на пострадалия Н.Д., конституиран по делото като частен обвинител.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Девет нарушения при двучасова акция на полицията

Published

on

Девет нарушения са били установени при двучасова акция на полицията, реализирана вчера, 13 май, за времето от 13.30 до 15.30 часа край Габрово.

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението е била проведена по метода за „широкообхватен контрол“.

Целта ѝ бе намаляване на тежките пътнотраспортни произшествия с участието на леки, товарни автомобили и автобуси.

В хода на акцията са били проверени общо 67 автомобила и 72 лица. В хода на полицейските действия са установени 9 нарушения, за които са съставени 8 фиша и 1 акт.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Местен земеделец се споразумя за пробация

Published

on

На 12 май т.г., в заседание по наказателно дело от общ характер, състав на Окръжен съд – Габрово одобри споразумение между прокурор при Габровска окръжна прокуратура и защитника на мъж от Габрово, с което на последния се налага наказание пробация за извършени две престъпления – представяне на неверни сведения, с цел получаване на финансиране от европейски фондове и от бюджета на Република България и документно престъпление.

Съгласно споразумението, подсъдимият с инициали С.С., се признава за виновен в това, че през периода 5 април 2018 г. – 15 май 2019 г., при условията на продължавано престъпление, представил неверни сведения пред Общинска служба „Земеделие“ – Габрово, за да получи плащания по схеми за подпомагане на земеделски производители, средствата за които са осигурени от европейски фондове и от бюджета на Република България.

Местният земеделец се призна за виновен и в това, че през периода 10 юли 2017 г. – 5 юни 2018 г., при условията на продължавано престъпление, съставил неистински частни документи – договори за наем на земеделска земя, и ги употребил пред Общинска служба „Земеделие“ – Габрово, за да докаже, че съществуват наемни правоотношения между него като наемател и лицата, посочени в договорите като наемодатели.

За горепосочените престъпления на габровеца бе определено общо наказание пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Десет растения марихуана „цъфнаха“ от етаж на къща

Двама са задържани в ареста заради наркотици.

Published

on

Криминалисти от габровската и севлиевската полиция задържаха две лица при проведена специализирана полицейска операция срещу употребата и разпространението на наркотици, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Вчера, 11 май, около 14.30 часа, било извършено претърсване в жилище в село Крамолин, обитавано от 25-годишен осъждан жител на същото село. В обособено помещение на втория етаж на къщата криминалисти установили 10 растения от рода на конопа, както и полиетиленов плик, съдържащ зелена суха листна маса, която след направения полеви наркотест реагирала на наркотичното вещество марихуана.

По случая в РУ-Севлиево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

В ранните часове също вчера, но на бул. „Трети март“ в Габрово бил задържан и 30-годишен осъждан жител на града. При извършена проверка полицаите установили, че мъжът придобил и държи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс. Лицата са били задържани по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа.

По отношение на разкритите престъпления през вчерашния ден от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово става ясно, че 53-годишен многократно осъждан жител на Трявна е бил уличен в извършването на кражба на хранителни продукти и алкохол от магазин в Славейковия град.

Престъплението е било извършено на 8 май. Работата по случая продължава.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица