Свържи се с нас

Новини

Скандал тресе габровското здравеопазване!!!

Published

on

Д-р Нели Савчева и Д-р Веселин Димитров, снимки: facebook

Д-р Нели Савчева и Д-р Веселин Димитров, снимки: facebook

Първите хора на здравеопазването в Габрово скочиха един срещу друг с взаимни нападки и обвинения, загатвайки за неразкрити все още тайни, касаещи случващото се в медицинските среди. Истинският ураган от емоции се развихри на стената във фейсбук на доскорошния директор на РЗИ – Габрово д-р Веселин Димитров, който влезе „с бутоните напред“ на д-р Нели Савчева, директор на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

„Д-р Савчева, не желая повече да ми бъдете приятел във facebook. Сред моите приятели, няма място за недостойни хора като Вас. Без уважение: д-р Веселин Димитров!“ – това написа публично на личната си страница в социалната мрежа (отскоро станала официален източник на информация в държавата) колоритният габровски доктор Димитров. Краткият статус се оказа напълно достатъчен да раздразни директора на габровската болница, която да му отговори своевременно.

След първите два разменени коментара разговорът между колегите рязко загрубява. Публикуваме без редакторска намеса диалога между двамата уважавани професионалисти, не защото искаме да опетним техните имена, а защото сме убедени, че в момент, в който родното ни здравеопазване се нуждае от единство и обединение, в името на това да бъдат преодолени нерешените от години насам проблеми, ставаме очевидци на личностни обиди и обвинения.

Изводите от „словесната престрелка“ оставяме на вас.


Veselin Dimitrov: Д-р Савчева, не желая повече да ми бъдете приятел във facebook. Сред моите приятели, няма място за недостойни хора като Вас. Без уважение: д-р Веселин Димитров!

Нели Савчева: Това е Ваш избор , но когато лекар , квалифицира друг като “ недостоен “ добре би било да има причина , или поне повод за това.

Veselin Dimitrov: Причини много, д-р Савчева!!!,В най скоро време,ще споделя това което знам за състоянието на габровското здравеопазване след 2009г. и вашата роля за това вкл. за истинското състояние на МБАЛ,,д-р Тота Венкова“, която узурпирахте тогава,а не фалшивия Пиар и самохвалството, които извират от Вас в изобилие!!!

Нели Савчева: Д-р Димитров , ваше право е да постъпвате , както намерите за добре . Оценки за работата ми дават много хора и това е нормално . Аз управлявам болница с над 50% държавно участие и всичко , което върша е публично достъпно . Много интересно защо решихте точно сега да сте борец , много интересно защо след като сте директор на РЗИ от доста време точно днес видяхте “ че съм не достойна “ , че “ съм съсипала габровското здравеопазване “ Знам какво ме очаква , защото не съм първия човек срещу когото повеждате битка . Нямам никакво намерение да Ви подхранвам самочувствието на борец за правда и да се обяснявам . Като Директор сте проверявали болницата и продължавате да го правите . Протоколите са достъпни .
Убедена съм , че от тук нататък ще отговарям на “ анонимни жалби от група специалисти “ Бъдете здрав . За мен има правила и етични норми между лекари и аз ще ги спазвам . За мен Вие сте колега и лекар и аз няма да кажа една дума в публичното пространство срещу Вас . Ваш е избора как да постъпвате и какво да правите . Не се страхувам от Вас нито от бъдещите Ви действия .

Veselin Dimitrov: Д-р Савчева ,аз не водя битки с никого за разлика от Вас, което правите задкулисно и сега.Не се ли срамувате за начина по който оглавихте МБАЛ, д-р ,,Тота Венкова“ през ноември 2009г, когато от зам, кмет на Габрово се настанихте в директорския кабинет измествайки д-р Паралчев???. Що се касае до ,,анонимните сигнали от група специалисти “ изнесеното отговаря на истината и персонала на болницата незаслужено и неприемливо е ощетяван с мизерни заплати за сметка на малцина Ваши приближени .Спирам до тук и не желая повече да контактувам с Вас по много причини,които прекрасно знаете . Само още нещо, при другите директори на болницата преди Вас, имаше наплив на медицински специалисти ,а сега с феномена на доминото напуснаха и предстои още да напуснат високо квалифицирани специалисти, невиждащи възможност за реализация при Вас !!!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица