Свържи се с нас

Новини

Таня Христова: „Искам администрацията да е мотивирана и ангажирана“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

„За всяка една Община, която е поела ангажимент да бъде конкурентоспособна и активна, е изключително важно служителите да чувстват задоволство, че са избрали да работят в нея. Това би следвало да е въпрос на престиж, отговорност и да е свързано с принципни и важни етични клаузи. Удоволствие е за всеки ръководител, когато създава възможности и те се приемат от екипа. Мотивираното отношение и ангажираността са много по-плодотворни, отколкото рутинното изпълнение на конкретни заповеди или решения.“

Коментарът направи кметът Таня Христова по време на пресконференция за представяне на дейностите от проект за обучения за повишаване квалификацията на служителите в общинска администрация Габрово. Той се реализира по оперативна програма и е на стойност 196 900,00 лв. Периодът за изпълнението му е една година.

Таня Христова определи целта на проекта като ръководен ангажимент и възможност всеки един служител да открие нови неща за себе си – и като човек, и като професионалист. Тя изрази надежда, че ефектът от резултатите ще бъде видим от гражданите и бизнеса, към които администрацията е задължена да предоставя най-високо качество на обслужване и услуги.

От месец септември миналата година досега общо 131 общински служители и кметски наместници са участвали в курсове по 37 теми към Института по публична администрация. Предстои да бъдат реализирани обучения по ключови компетентности за 90 служители на ръководна и експертна длъжност, както и специализирани обучения за 29 души. В рамките на проекта 6 лица ще преминат курс по френски език за начинаещи.

По думите на ръководителя на проекта Миглена Въгленова разработката допълва и надгражда политиките за развитие на административния капацитет в Община Габрово. Чрез нея служителите получават възможност да бъдат все по-можещи и по-знаещи, а местната администрация – едно по-добро място за развитие и изява.

От представената информация стана ясно, че преди проектът да бъде подготвен, всеки служител е имал възможност да посочи нуждите си от обучение. Идентифицирайки потребностите от повишаване на професионалния капацитет, са набелязани критичните зони и възможни причини за тях. На тази основа са определени умения и компетентности, необходими за изпълнение на организационните цели.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Трима починали и 30 заразени с коронавирус за ден в региона

Published

on

Тридесет са новите потвърдени случай на КОВИД – 19 през последните 24 часа на територията на област Габрово, а трима души загубиха битката за живота с вирусната инфекция. Данните бяха съобщени днес, 14 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Починали са двама мъже и една жена, съответно на 72, 75 и 78 години от Габрово и Севлиево.

Според данните на здравните власти през последното денонощие, 17 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ, а останалите 13 установени случаи на КОВИД – 19 са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

Според информацията по отношение на разпределението на потвърдените нови 30 заразени в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 случая. Значително по-малко на брой – 7, са регистрирани в Севлиево, две са положителните проби, отчетени в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Отличиха победителите в детския конкурс „Вълшебният свят на книгите“

Published

on

Днес жури определи отличените творби в литературния конкурс „Вълшебният свят на книгите“, организиран от Община Трявна и библиотеката при НЧ “Пенчо Славейков 1871” – град Трявна.

В конкурса се включиха 54 деца. Тричленното жури бе, в състав: председател – Кольо Дабков – ст. експерт „Култура, образование, спорт и здравеопазване“, и членове – Марина Гашпарова – управител и гл. редактор на в. „Тревненска седмица“ и Стефка Тодорова – библиотекар в библиотеката при НЧ „Пенчо Славейков 1871“.

След като обсъдиха своите становища, членовете на журито отличиха следните участници в двете възрастови групи – раздел Проза и раздел Поезия:

Първа възрастова група – 7 – 10 г.

Проза
Валерия Стефанова Цанкова – гр. Трявна
Николая Христова Димитрова – гр. Бургас
Дария Добромирова Ганева – гр. Бургас

Поезия
Рая Енева – гр. Казанлък
Петя Добромирова Димитрова – гр. Русе
Моника Мирославова Георгиева – гр. Бургас

Втора възрастова група – 11 – 14 г.

Проза
Владимира Владимирова Начева – гр. Русе
Симона Василева Василева – гр. Сливен
Константин Китодаров Тодоров – гр. София

Поезия
Николай Милков Хаджистойчев – гр. Сливен
Фая Гератлиева – гр. Казанлък
Ивайло Валентинов Георгиев – гр. София

Честито на отличените и благодарност към всички участници в литературния конкурс!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Севлиево ще финансира реконструкцията на уличните си водопроводи

Published

on

Със спестени 732 148 лева се разрешава на община Севлиево да финансира реконструкцията на улични водопроводи в града.

За целта Министерският съвет промени свое постановление от 2020 г., с което чрез бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на общинската администрация бяха предоставени 3 900 000 лв. за източен водопроводен клон от Пречиствателна станция за питейни води „Стоките“.

След проведени обществени поръчки, община Севлиево е подписала договор за изпълнение на дейностите на стойност 3 167 852 лв. Затова сега се разрешава реализираните спестявания от 732 148 лв. да бъдат насочени към проекта за реконструкцията на уличните водопроводи, за който има издадено разрешение за строеж.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица