Свържи се с нас

Новини

Таня Христова: „Искам администрацията да е мотивирана и ангажирана“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

„За всяка една Община, която е поела ангажимент да бъде конкурентоспособна и активна, е изключително важно служителите да чувстват задоволство, че са избрали да работят в нея. Това би следвало да е въпрос на престиж, отговорност и да е свързано с принципни и важни етични клаузи. Удоволствие е за всеки ръководител, когато създава възможности и те се приемат от екипа. Мотивираното отношение и ангажираността са много по-плодотворни, отколкото рутинното изпълнение на конкретни заповеди или решения.“

Коментарът направи кметът Таня Христова по време на пресконференция за представяне на дейностите от проект за обучения за повишаване квалификацията на служителите в общинска администрация Габрово. Той се реализира по оперативна програма и е на стойност 196 900,00 лв. Периодът за изпълнението му е една година.

Таня Христова определи целта на проекта като ръководен ангажимент и възможност всеки един служител да открие нови неща за себе си – и като човек, и като професионалист. Тя изрази надежда, че ефектът от резултатите ще бъде видим от гражданите и бизнеса, към които администрацията е задължена да предоставя най-високо качество на обслужване и услуги.

От месец септември миналата година досега общо 131 общински служители и кметски наместници са участвали в курсове по 37 теми към Института по публична администрация. Предстои да бъдат реализирани обучения по ключови компетентности за 90 служители на ръководна и експертна длъжност, както и специализирани обучения за 29 души. В рамките на проекта 6 лица ще преминат курс по френски език за начинаещи.

По думите на ръководителя на проекта Миглена Въгленова разработката допълва и надгражда политиките за развитие на административния капацитет в Община Габрово. Чрез нея служителите получават възможност да бъдат все по-можещи и по-знаещи, а местната администрация – едно по-добро място за развитие и изява.

От представената информация стана ясно, че преди проектът да бъде подготвен, всеки служител е имал възможност да посочи нуждите си от обучение. Идентифицирайки потребностите от повишаване на професионалния капацитет, са набелязани критичните зони и възможни причини за тях. На тази основа са определени умения и компетентности, необходими за изпълнение на организационните цели.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Литературен конкурс на тема #сМАРТистории

Published

on

Областният управител на Габрово обяви Литературен конкурс на тема #сМАРТистории. Целта на надпреварата е да насочи вниманието на учениците към художественото творчество. Да провокира въображението им към писане на кратки истории, които могат да бъдат вдъхновени от настъпващата пролет, от традиции и обичаи или от „виртуалната реалност“. Да даде възможност за творческа изява.

Конкурсът е насочен към ученици от 5 до 12 клас. За участие в конкурса се допускат творби с обем до 1 стандартна машинописна страница.

Критериите за оценка са:

– Да отговаря на темата, по начин интерпретиран от участника;
– Оригиналност и творчески подход;
– Убедителност и въздействие;
– Езикова и стилистична култура;
– Художествено майсторство

Материалите се изпращат по електронен път на електронна поща: pr@gb.government.bg, или на хартиен носител на адрес: 5300 Габрово, пл. Възраждане 5, Областна администрация – Габрово, задължително придружени от информация за участника – две имена, възраст, телефон и имейл за връзка.

Оценяването на всички получени творби ще се извърши от петчленно жури в състав: представители на Областна администрация – Габрово, Регионален инспекторат на образованието – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, литературен сайт „Тетрадката“ и поетесата Елена Христова.

Крайният срок за изпращане е 22 февруари. Обявяването на резултатите и награждаването на отличените на Първо, Второ и Трето място творби е насрочено за 1 март.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Полицейска акция в малките населени места

От началото на годината до 20 януари на територията на област Габрово не са регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия.

Published

on

От 15 до 20 януари на територията на цялата страна се проведе специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение в малките населени места.

Операцията бе планирана на база анализ на пътно-транспортния травматизъм от началото на годината в страната, който показва, че повече произшествия настъпват в малките населени места и на пътищата, които ги свързват.

Акцент беше поставен върху спазване на правилата за движение от пешеходци и водачи, неосигуряващи предимство на пешеходци. Служителите от Областната дирекция на МВР-Габрово осъществяваха засилен контрол за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.

За периода са проверени 878 превозни средства, проверените лица са 901. Съставени са били 41 акта и наложени 743 глоби с фиш. Установен е 1 водач след управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

Извършените нарушения от пешеходци са 18. Нарушенията за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски са 25. Шейсет и две са нарушенията за неспазване на пътни знаци и маркировка.

Водачите, управлявали без гражданска отговорност са седем, а 465 са нарушенията, свързани с превишена скорост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово: Новият живот орисва цялата година!

Published

on

Да бъдат здрави и да посрещат новия живот с все такава нежност, любов и всеотдайност пожела на работещите в отделението по акушерство и гинекология и отделението по неонатология кметът на Габрово Таня Христова.

Тази година, заради КОВИД-19, празникът не беше отбелязан, но кметът на града поздрави лекари и акушерки и им изпрати кошници с плодове.

„Новият живот орисва цялата година – пред него се смиряваме, той извежда най-доброто от нас, зарежда ни с оптимизъм, с хъс за работа, със сила. Поставя ни в началото на света и в бъдещето едновременно и ни прави по-отговорни, по-грижовни, по-смислени.

Бъдете все по-заети, взимайте бързи и правилни решения в моментите, когато е трудно и приключвайте всеки ден удовлетворени, горди и щастливи от своята работа“ – пише още в поздравителния адрес.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица