Свържи се с нас

Икономика

Известен наш мениджър превръща немски доброволци в успешни виртуални екипи

Published

on

снимка:www.peter-ivanov.com

снимка:www.peter-ivanov.com

Възпитаникът на Габровската математическа гимназия Петър Иванов обучава германски ученици и студенти, доброволци в борбата и превенцията на СПИН, как да работят успешно в междукултурна среда. Сред неговите клиенти, които прилагат методиката за управление на международни екипи Virtual Power Teams, са Иван Шумков – професор по архитектура от Харвард, родом от Габрово, както и международни компании като Telerik, Eon, Dundee Precious Metal.

На 28 март в Хамбург известният български бизнес коуч, мениджър и лектор Петър Иванов, създател на Virtual Power Teams, иновативната методика за управление на персонала в глобалната бизнес среда, ще проведе обучение на екипа на германската неправителствена организация Jugend gegen AIDS (“Младежи срещу СПИН“).

Иванов ще сподели с младежите своя успешен дългогодишен опит на ръководител на т.нар. виртуални екипи (съставени от членове, които работят от разстояние – от съседни градове, различни държави или континенти). Това е част от дългосрочното сътрудничество на мениджъра с организацията, която обединява над 300 ученици и студенти (1525годишни), които извършват превантивна дейност по въпросите на СПИН, и работят по проекти по горещи теми за младежта – заетост, борба с порнографията, социално включване.

“Петър Иванов е един от най-заразителните и вдъхновяващи лектори, които съм срещал. В началото на 2014г. той ни подкрепи, като представи безплатно своята система за управление на виртуални екипи. Разнообразието от интереси и неговият забележителен опит в бизнеса го правят лектор на високо професионално ниво“, споделя Марвин Нусек, член на Управителния съвет на “Младежи срещу СПИН”.

В програмата на еднодневното обучение бизнес коучът ще работи с 25 германски младежи. Той ще им представи вдъхновяващата си реч „10 златни правила при управление на виртуални екипи”, която е спечелила отлични отзиви сред световни бизнес клиенти като Telerik, Eon, BASF, ITCE, Dundee Precious Metal, Nemak. През май Иванов ще работи и с мениджърския екип на младежката организация. Събитието ще се предава на живо онлайн – линк.

Работата на лектора с германската неправителствена организация е част от благотворителната дейност, която той развива от години. Иванов подпомага финансово Кольо Нешев, многократен шампион на България в хвърлянето на копие и рекордьор в дисциплината, в подготовката му за Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Иванов планира да подпомага и изявени български математици.

На 30 април в София Петър Иванов ще представи „10-те златни правила при управление на виртуални екипи“ на Virtual Power Teams, иновативна методика за управление на персонала в глобалната бизнес среда. Събитието ще се състои на 30 април, четвъртък, от 18.00 часа, в зала „Сидни“, ITCE академия (гр. София, бул. Цариградско шосе, 115 Г, ет.1).

Известният бизнес коуч ще запознае медиите, неправителствени и браншови организация и потенциални клиенти с принципите на ефективна комуникация, въпреки часовите разлики, като сподели своя над 20годишен опит в управлението на виртуални екипи.

снимка:www.peter-ivanov.com

снимка:www.peter-ivanov.com

Кой е Петър Иванов?

Петър Иванов е роден в Габрово, възпитаник на Математическата гимназия, която завършва със златен медал. Следва математика в Софийския университет и започва работа в Бритиш Американ Табако в България и в чужбина. Има над 20-годишен опит като старши мениджър в Източна Европа, Централна Азия, Средния Изток и Африка. Носител е на престижни корпоративни награди на Бритиш Американ Тобако „Best of the best“ на Global IT Services през 2007 г. и награда за иновации Global IT Connect Award през 2012 г.

В ролята си на водещ лектор е участвал в множество международни събития като International HR Summit 2014, Project Management Institute Conference, CeMAT найголямото търговско изложение за логистика и други. През 2015 е поканен да говори на множество конференции в Париж,Цюрих, Виена, Берлин и други. Сред неговите клиенти са Иван Шумков – професор по архитектура от Харвард, родом от Габрово, както и глобални лидери в своята област като Telerik, Eon, BASF, PMI Bulgaria Chapter, ITCE, Dundee Precious Metal, Nemak, CeMAT, Nordakademie.

Петър е многократен шампион на България за ветерани по хвърляне на диск и копие. В средата на живота си се връща към спортната си страст от университетските години, като на 42-годишна възраст успява да подобри рекорда си. Говори 5 езика. Живее в Хамбург със съпругата си и 5-те си дъщери.

Какво представлява Virtual Power Teams?

Това е всеки екип или екипи, които работят от разстояние в различни краища на града, в страната, по света. Това вече е ежедневие за много хора в България в ИТ сектора, аутсортинг компаниите, фрийлансърите. Методиката на Петър Иванов прави по-ефективна работата в екип въпреки дистанцията, увеличава потенциала на служителите и им позволява да работят гъвкаво. Тя се базира на „10те опорни точки“ или „The 10 Big Rocks”, резултат от дългогодишния опит на Иванов като мениджър на виртуални екипи със стотици служители.

За повече информация относно Virtual Power Teams, можете да намерите на интернет страницата www.peter-ivanov.com, блог и Youtube канал https://www.youtube.com/user/virtualpowerteams. Интернет страница на Jungen gegen Aids: www.jugendgegenaids.de.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Предколеден Фермерски пазар на 10 декември

Published

on

Да продължим традицията – подготвяме празничната декемврийска трапеза с продукти от Фермерския пазар на 10 декември.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ – запазеното време от месеца за покупки на любимите продукти, произведени от местни малки ферми и производители. Любими, защото винаги се усеща, когато всичко е минало през ръцете на някого, който работи с любов и внимание. От вкуса до опаковката, капчицата любов винаги личи.

„Кога ще има отново фермерски пазар, защото свърши любимото ми сирене?“ Или: „Има едно мляко, което го има само на фермерския пазар!“; „Ще дойдат ли хората с биокозметиката, защото нещата ми свършиха, пък аз само от там купувам?“; „Сокът от рози е супер – ще има ли и този път?“; „А суджуци и кашкавал от овче мляко?“; „А вино?“; „А малиново?“ Отговорът на всичко е „да“.

Подготвяме декемврийските празници и на фермерския пазар ще има всичко нужно, за да бъдат те вкусни и уютни. И вино, и мед, и сладкиши, и мляко и млечни продукти, и деликатеси от месо и мляко.

На 10 декември ще има и един нестандартен участник – магазин „Берьозка“, който ще ни предложи продукти от руската, украинската, белоруската, молдовската и прибалтийската кухня – нещо различно за празниците! Къде да ни намерите – мястото си остава същото – паркингът на магазин BILLA, до Спортна зала „Орловец“ в Габрово.

BILLA винаги са заставали зад малките производители и семейни фирми, за което им благодарим. Датата е 10 декември, събота. Ще я има и любимата томбола – всеки пазарувал на базара ще получи номерче, с което може да спечели чудесна награда – пълна торба с продукти от фермерския базар.

Заповядайте! Очакваме ви, за да дадем заедно старт на вкусния семеен и празничен декември!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Информационни събития за предстоящите мерки на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Община Трявна и Местната инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ отправят покана до всички заинтересовани лица за участие в провеждането на информационни срещи/обучения в гр. Трявна във връзка с отварянето на предстоящи приеми по мерки от Стратегията за местно развитие на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“.

Събитията ще се проведат днес, 1 декември, от 14.00 ч. в Многофункционална зала „Дръзновение“ и утре, 2 декември, от 15.00 ч. в ДГ „Калина“ – Трявна.

На информационните събития ще бъде предоставена информация за предстоящи мерки от Програмата за развитие на селските райони, условията за кандидатстване с проекти и изпълненията им.

Семинарите се провеждат в изпълнение на дейности по Споразумение за изпълнение на Стратегия за ВОМР №РД 50-45 /30.04.2018 год. по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 год.

Зареди още

Икономика

Трявна с номинация за седемте годишни награди в туризма

Published

on

Община Трявна е номинирана в категория „Туристическа община“ в седмото издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна в 12.30 ч. на 28 ноември и ще продължи до 23:59 ч. на 5 декември. Общината ни влиза в надпреварата начело с още 11 български общини.

„Изключително сме радостни от новината, че нашата прекрасна община е допусната до финалната фаза на конкурса и вече е в надпреварата за спечелването на приза „Туристическа община“. Считам, че градът ни се е доказал като предпочитана туристическа дестинация и е известен със своето богато културно-историческо наследство! Призовавам всеки да подкрепи Трявна, защото тя го заслужава и ние се гордеем с това!“, сподели кметът Силвия Кръстева по повод тазгодишната номинация на Община Трявна за Годишните награди в туризма 2022.

Всеки, който желае да даде своя вот може да го направи оттук. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове.

Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, посочват още от Министерството на туризма. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, тази година са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.

Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица