Свържи се с нас

Новини

Атрактивен турнир по футзал в зала „Орловец“ този уикенд

Published

on

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Турнир по футзал за мъже в памет на починалия през 2011 година габровски общественик и спортен деятел Илия Монев ще се проведе тази събота и неделя /14 и 15 март/ в спортна зала „Орловец“.

Надпреварата събира четири отбора – „Черно море – Мания“(Варна), „Левски София – Запад“, „Локомотив“ (Горна Оряховица) и домакините на проявата от „Орловец 94“ (Габрово). Особен интерес предизвикват първите два тима, в които се подвизават общо 9 бивши и настоящи национали.

Във вицешампиона на България за 2014-та „Черно море – Мания“ играят Пламен Стойков и Димитър Петев, а бившият национал Благовест Марев, син на известния футболист на „Черно море“ Тодор Марев, е играещ треньор на тима. За „Левски София – Запад“, който е водач в градското първенство на София, ритат Йосиф Шутев, Даниел Несторов, Станислав Василев и Христо Костов, както и бившият капитан на националния отбор Делян Койчев.

Съставите на „Локомотив“ (ГО) и „Орловец 94“ пък са шампионите в първенството по футзал на Габрово за последните два сезона.

Воденият от Красимир Мусков тим на „Орловец 94“ извоюва титлата за 2015-та година преди броени дни и то по един категоричен начин, като спечели всичките си десет срещи в първенството, с внушителната голова разлика 101:36.

Турнирът ще започне в съботния ден с двата полуфинала. В първия, от 15 часа, ще се срещнат шампионите на Габрово за последните два сезона – „Орловец 94“ и „Локомотив (Горна Оряховица).

Вторият ще стартира в 17 часа и ще противопостави „Левски София – Запад“ и „Черно море – Мания“ (Варна). В неделя от 10.30 часа е срещата за трето и четвърто място, а в 12.30 часа ще започне финалния двубой. Билетът за проявата е на символичната цена от 1 лев.

Турнирът не случайно е кръстен на името на Илия Монев. Г-н Монев е създател и президент на футболен клуб „Мони“, който няколко години беше участник в Държавните първенства по футзал и плажен футбол. ФК „Мони“ беше сред водещите в страната и спечели призове в различни турнири и първенства. С делата, които остави след себе си и с активната си благотворителна дейност Илия Монев остава завинаги в историята на града.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Връчват дипломите на студентите от випуск 2022 на ТУ – Габрово

Published

on

На тържество, по случай 8-ми декември – Студентския празник, Технически университет – Габрово ще връчи дипломите на абсолвентите бакалаври и магистри на випуск 2022 година.

Тържествената церемония по дипломирането ще се състои на 10-ти декември, събота, в зала „Възраждане“ и е с начален час 10.30 часа, информираха от габровското висше училище.

На мероприятието ще бъдат връчени още медали и грамоти на студентите, дипломирали се през годината с отличие.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

През декември можем да сменим личния си лекар

Published

on

Това е регламентирано в Наредба за осъществяване правото на достъп до медицинска помощ, приета с Постановление на Министерски съвет № 119 от 22.05.2006 г.

Здравноосигурените граждани, които са недоволни от своя общопрактикуващ лекар, преценили са, че местоположението на кабинета или графика не са им удобни или имат други причини да искат да променят избора си, могат да го направят до края на месец декември.

Следващият възможен период за промяна в избора на личен лекар ще бъде през месец юни 2023 г. Смяната се осъществява като се попълни и подпише регистрационна форма за постоянен избор, която се подава при новоизбрания общопрактикуващ лекар.

Ако здравноосигуреното лице има електронен подпис, може да попълни и подаде регистрационната форма онлайн през Персонализираната информационна система на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на официалния портал на институцията www.nhif.bg.

На новоизбрания лекар се представя и здравноосигурителната книжка, но ако лицето няма такава, не е задължително да си извади предварително, за да може да осъществи смяната.

Изборът на личен лекар за деца до 18 години се осъществява от техните родители или настойници. Когато смяната е осъществена в тези регламентирани периоди – юни и декември, не е необходимо хората да посочват причина или да подават в Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) заявление.

Здравноосигурените лица, осъществили промяна в избора на лекар, стават пациенти на новоизбрания от датата, която е вписана в регистрационната форма за избор и от този момент той поема медицинските грижи за тях.  

През останалото време смяна на лекаря може да се осъществява само при промяна на местоживеенето от едно населено място в друго или ако бъде констатирана трайна невъзможност на лекаря да изпълнява задълженията си, както и при прекратяване на договора с НЗОК.

Ако хората променят местоживеенето си само временно, примерно за зимните месеци, не е необходимо да правят смяна, а могат да изберат временно личен лекар в населеното място, в което пребивават за период до пет месеца. Това става със специална регистрационна форма за временен избор.

След изтичането на посочения в нея срок, лицето автоматично се връща в пациентската листа на постоянно избрания лекар. Всеки може лесно да провери кой е неговият общопрактикуващ лекар, както и да види адрес и телефон на практиката чрез електронната услуга „проверка на личен лекар“, предоставяна от НЗОК на сайта на институцията www.nhif.bg .

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 0887555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица