Свържи се с нас

Крими

Добра оценка за работата на ОДМВР – Габрово

Published

on

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На снимката Борислав Бончев (вляво) и Станислав Теофилов © Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Добра оценка за работата на Областната дирекция на МВР – Габрово постави Станислав Теофилов, заместник – директор на ГД „Национална полиция“, който присъства на проведения годишен отчет-анализ, обобщен пред журналисти. Според комплексната система за оценка, която функционира в МВР, габровската областна дирекция заема 12-то място в страната.

„Отчитайки усложнената обстановка – годината бе наситена с множество обществени прояви, обезпечено бе провеждането на изборите за Европейски парламент и за народни представители, като през цялата година служители на областната дирекция бяха командировани в РДГП Елхово за участие в специализираната полицейска операция, осъществявана във връзка със засиления миграционен натиск, постигнатите резултати са добри“, заяви г-н Теофилов.

ОДМВР-Габрово е класирана по критерия „резултати от разследването“ на пето място, което е свидетелство за добрата квалификация на разследващите полицаи, допълни още заместник – директорът на ГД „Национална полиция“ Станислав Теофилов.

Според представените по време на отчета цифри, през годината на територията на област Габрово са регистрирани 1456 криминални престъпления, което е с 11.76% по-малко, спрямо 2013 г /1650/.

Коефициентът на престъпност бележи намаление със 161,7 пункта – 1213,63 престъпления на 100 хил. души население, в сравнение с 2013 г. и остава по-нисък от средния за страната /1358,96/.

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

През годината няма извършени убийства и опити за убийства, не са допуснати действия и прояви, съдържащи рискове и заплахи за националната сигурност, терористична дейност, нарушаване на гражданския и социалния мир в региона, допълни към казаното пред медиите директорът на ОДМВР – Габрово гл. инсп. Борислав Бончев.

Основна част от всички престъпления заемат тези против собствеността – 974 или 66,9% от всички регистрирани.

От заявеното от него стана ясно, че общият брой на кражбите е 805 – с 13,44% по-малко от сравнителния период. Регистрираните кражби на селскостопанска продукция са намалели с 9.4%. С 29% е намалял броят на регистрираните измами /49 за 2014 г. и 69 през 2013 г./.

„Грабежите са 22 /1 от тях въоръжен/, като са установени извършителите на 18 от тях – постигнато е много добро ниво на разкриваемост – 81.82%. Общият процент разкриваемост, постигнат през 2014 г., е 54.12%“, информира гл. инсп. Борислав Бончев.

На срещата бяха очертани и основните още приоритетите в работата на областната дирекция през настоящата година, като сред тях ще продължи да бъде дейността по линия „пътна безопасност“.

ОДМВР-Габрово ще разполага с три автомобила, оборудвани със системи за ведионаблюдение и аудиозапис за пълноценно осъществяване на пътиня контрол.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Млад водач с джип причини катастрофа и рани 16-годишна

Published

on

Млад водач с джип предизвика катастрофа в Габрово, при която пострада 16-годишно момиче. Раненото момиче е с мозъчно сътресение, за щастие без опасност за живота.

Девойката се е возила в лек автомобил „Тойота Рав 4“, управляван от 19-годишен младеж, който ударил превозното средство в дърво.

Пътният инцидент е станал снощи, около 23.40 часа, в района на ул. „Д-р Илия Детския“.

Пристигналият полицейски екип установил, че водачът на джипа не контролирал непрекъснато автомобила, отклонил се в ляво, излязъл извън пътното платно и се ударил в дърво.

В следствие на удара пострадало 16-годишното момиче, пътувало в автомобила. Пробите за алкохол и наркотици на младия водач са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Напушен и нашмъркан подкара джип без номера и книжка по пладне

Published

on

Напушен и нашмъркан водач подкара джип без номера и шофьорска книжка. Дръзкият пътен нарушител бил установен вчера, 19 януари, около 11.30 часа, на ул.“Табашка“ в Севлиево.

Тогава екип на полицията забелязал джип „Сузуки Витара“, който бил без поставени регистрационни табели, и незабавно го спрял за проверка.

Водачът – 24-годишен местен жител, не успял да представи шофьорската си книжка, като полицаите установили, че управлявал превозното средство в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС.

При извършената проверка за употребата на наркотици било установено, че младият мъж шофирал и след употреба на амфетамин, в комбинация и на канабис.

Мъжът отказал кръвна проба и се съгласил с показателите на техническото средство. Дрогираният бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 345 ал.2, чл.343в ал.3 и чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Същият ден, но часове по-късно, около 16.55 часа, в района на местността Кална Кория, екип на полицията спрял за проверка „Ауди А3“, управлявано от 25-годишеш жител на Велико Търново.

По надлежния ред органите на реда установили, че младият болярин шофирал след употребата на канабис. Мъжът отказал кръвна проба.

По случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Закопчаха четирима млади в Габрово, заради наркотици

Published

on

Четирима млади бяха задържани заради наркотици. До арестите им се стигна на 18 януари, след като около 16.00 часа, на ул.“Орловска“ за полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Рено 19“, управляван от 23-годишен местен жител.

По надлежния ред било установен, че водачът шофирал след употреба на канабис. В раницата му полицаите намерили още свивка, съдържаща суха зелена листна маса, с тегло 10 грама, която реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Допълнително било установено, че в апартамент в Габрово, той и още двама младежи на 22 г. и 23 г., държат в обитаваните от тях стаи наркотични вещества. Полицейските служители иззели общо 80 грама канабис и 1 грам метамфетамин.

Същият ден била закопчана и 19-годишна девойка от Габрово. Установено било, че момичето придобило и държи в себе си суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

И четиримата бил задържани по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица