Свържи се с нас

Новини

Временно спират депонирането на производствени и строителни отпадъци

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Във връзка с извършващата се рекултивация на Общинското депо за твърди битови отпадъци и процедурите по въвеждане в експлоатация на Регионалното депо за твърди битови отпадъци за общините Габрово и Трявна, временно се преустановява депонирането на производствени и строителни отпадъци от 26.02.2015г., съгласно Заповед на кмета на Община Габрово.

Изключение правят чистите земни маси, незамърсени със строителни отпадъци и скални късове, необходими за рекултивацията на депото, които ще бъдат приемани всеки работен ден от 06:00 до 12:00 ч.

Община Габрово призовава всички производители и изпълнители на дейности по строителство и събаряне, да съхраняват отпадъците генерирани от дейността им, на площадките, на които се образуват, до въвеждане в експлоатация на регионалното депо за битови отпадъци.

Битовите отпадъци ще бъдат транспортирани до депо, съгласно действащите графици и честота на извозване. Община Габрово се извинява за създаденото неудобство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица