Свържи се с нас

Новини

Габровските ученици спестиха 3 тона отпадъци на природата

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Второто издание на кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“ отива към своя финал. През изминалата седмица приключи събирането на отпадъчни материали в габровските училища. Голямата изненада за организаторите – Община Габрово и екипът по проекта за новото депо за отпадъци, бе абсолютно правилното разделяне на отпадъците и отличната организация на учениците.

Финалните резултати сочат, че възпитаниците на габровските училища са събрали и предали за рециклиране почти 3 тона хартия и над 80 кг. пластмаса.

„Отпадък с късмет не отива за смет“ освен образователен има и състезателен характер, а именно най-добре справилите се училища ще получат награда. Какви са наградите и кои са победителите ще стане ясно на 6 март 2015г., когато в зала „Възраждане“ ще се проведе атрактивен концерт с участието на главните герои на кампанията – учениците.

Община Габрово и екипът, реализирал кампанията благодарят на всички участници за усърдната работа и отговорното отношение и им пожелава прекрасни и емоционални празници.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица