Свържи се с нас

Новини

Севлиевци показаха засилен интерес към програмата за саниране

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Кметът Иван Иванов, служители на общинската администрация и експерти представиха пред севлиевци Националната програма за енергийна ефективност този понеделник. На срещата присъстваха над 100 севлиевци, които получиха отговор на множество въпроси, свързани с изпълнението на програмата и консултации относно подаването на документите за участие.

„По програмата могат да кандидатстват всички многофамилни сгради с повече от 36 самостоятелни жилищни обекти в тях, като за целта трябва етажната собственост да учреди Сдружение и да подаде документи в Общината за регистрация. Важно е да се спазват методическите указания на Министерството на регионалното развитие, особено сроковете и образците документи заложени в тях“, каза д-р Иванов.

Той информира, че в Севлиево 34 жилищни блока отговарят на критериите за участие в програмата, а до момента документи са подали 6 от тях. Много от питанията бяха свързани с това дали ще бъде сменен асансьорът на блока, дали ще бъде боядисан входът или подменено отоплението вътре в апартаментите. Кметът отговори, че по програмата са предвидени дейности за конструктивно укрепване на сградата, както и за обновяване на общите части и мерки за енергийна ефективност, свързани с топлоизолация и подмяната на дограмата.

Иван Иванов разясни още, че в програмата е заложено обновяването само на общите части на сградата. Допустимо е изграждането на инсталации за ВЕИ, ремонт на електроинсталацията и енергоефективни мерки в асансьорите. По думите му в програмата не се включва закупуването на нови радиатори, асансьори и вътрешно обзавеждане.

„Като отговорник по изпълнението, Общината ще следи за стриктното и качествено изпълнение на ремонтните дейности“, категоричен бе кметът. Докато тече подготовката по кандидатстването, всички граждани, които желаят, могат да ползват безплатно зала 300 в Община Севлиево, след предварително запазване на тел. 0675/ 396 112 и 0675/ 396 114, сподели още Иванов.

Отговор на въпроси, свързани с Националната програма за енергийна ефективност можете да получите на тел: 0675/ 396 153 и 0675/ 396 148; на място в Община Севлиево: етаж 2, стая 209 и 216; чрез сайта на Община Севлиево, раздел: Обратна връзка/ Въпроси към кмета; и на електронен адрес: sevlievo@sevlievo.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Акция за изборна търговия в Дряново и село Шумата

Published

on

Вчера служители от Областната дирекция на МВР – Габрово, колегите им севлиевската полиция и служители на Териториална дирекция на НАП – Велико Търново взеха участие в специализирана полицейска операция за противодействие укриването на обороти от продажби на стоки, разпространение на акцизни стоки, без наличие на български акцизен бандерол и организиране на контролиран вот, във връзка с насрочените за неделя, 2 октомври, парламентарни избори.

В хода на провежданата операция са били проверени 4 магазина за продажба на хранителни стоки в село Шумата и 1 магазин за продажба на хранителни стоки в Дряново.

В проверения обект в града било установено, че не е отчетен оборотът от продажба за деня. В тази връзка служителите на НАП съставили на собственика му акт за установено административно нарушение. В другите проверявани обекти не са констатирани нарушения.

Данъчните съставили и 2 констативни протокола за установената фактическа обстановка. По време на акцията не са били установени данни за подготвяни и/или извършени престъпления против политическата права на гражданите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

В 156 секции от област Габрово ще се гласува машинно на вота в неделя

Published

on

В 156 секции на област Габрово ще се гласува с машини на предстоящия парламентарен вот в неделя, 2 октомври. В останалите 64 избирателите ще могат да упражнят правото си на глас на хартиена бюлетина.

Общо 104 100 са бюлетините за региона, които вчера, 28 септември, пристигнаха в областния град при строги мерки за сигурност. Според разпределението по общини Габрово ще получи 55 800 бр, Севлиево – 31 000 бр, Дряново – 7 500 бр и Трявна – 9 800 бр.

Всички са предадени на представителите на общините и ще се съхраняват в специално определени помещения в съответната община под охрана.

Въпреки, че в по-голямата част от секционните избирателни комисии в областта – 156 на брой от общо разкритите 220, ще се гласува с машинно устройство, съгласно законодателството се изисква да бъдат осигурени и достатъчен брой хартиени бюлетини.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Гласуването — най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!

Published

on

„Битката е безкрайна, ежедневна, а напредъкът ще ни се вижда бавен. Посоката обаче е ясна за всекиго. И затова всеки трябва да участва. Там, където е. С каквото може. По какъвто начин реши. А който бездейства – предава себе си. Бъдещето си. Децата си. Да не каже после, че не е разбрал.” 
Кристиан Таков – който не може да е спомен, а е обречен на присъствие.

Гласуването — най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!   

Борисов и ГЕРБ трябва да не бъдат допуснати до управлението страната. Трябва да ликвидираме изградените корупционни мрежи, засмукващи огромен публичен ресурс към обръчите на властта. Трябва да разградим Сарайския модел и да прекъснем механизмите за задкулисното му влияние в икономиката, правосъдието, сектора на сигурността и медиите.

Убедени сме, че избирателите ще разпознаят в наше лице последователните и компетентни демократи, които са гарант за управление, отстояващо принципите на:

• върховенство на закона;

• свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори;

• почтеното служене на обществения интерес;

• опазване на природата;

• свободни медии;

• честни избори.

Шансовете за правителство изглеждат крехки, а новите избори – почти неизбежни. Ние от Демократична България не се страхуваме от нови избори.

Ние имаме принципи, от които няма да отстъпим. Подкрепата ни расте и това доказва, че сме на правилния път. Отново потвърждавам ангажимента, че няма да ви предам и заедно ще върнем достойнството на хората от Габровска област.

Ивелин Стоянов предупреждава, че купуването и продаването на гласове е престъпление. 

ДБ има детайлна програма за управление и реформи.

С вяра в доброто, екипът ни от кандидати за народни представители търсим доверието на избирателите от Област Габрово!

С номер 25 в бюлетината за Демократична България!

ВРЕМЕ Е ДА СПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО!

Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „Демократична България„, във връзка с изборите за 48 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Демократична Българияе с номер 25 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица