Свържи се с нас

Новини

Футболисти на „Янтра 1919“: „Престоят ни в Малта минава страхотно!“

Published

on

снимка: Калоян Христов

снимка: Калоян Христов

В началото на седмицата ФК „Янтра 1919“ изиграха два мача, част от подготвителния лагера на отбора в Малта. В първия мач, юношите младша възраст на клуба завършиха 1:1. За постигнатото реми, Йонко Косев отбеляза попадението за габровци, а в късния мач Кристоф Петров вкара един от двата гола, още в самото начало.

снимка: Калоян Христов

снимка: Калоян Христов

Как минава престоят ви в Малта, тук сте вече пети ден?
Йонко Косев: „Първото и най-важно нещо, което ме впечатли тук е организацията на целия процес. Тя е на много по-високо ниво от България. Чувствам се добре и за сега всичко върви гладко с подготовката на отбора ни.“

Кристоф Петров: „Освен организацията, също така спортните бази са на високо ниво, където може да се работи и тренира професионално. Престоят ми тук минава много добре. Вече имаме и по един изигран мач.“

Йонко, ти игра в отбора до 17 години, а Кристоф до 19г. и дори вкарахте по един гол. Какви са мненията ви за срещите?
Йонко: „Да, ние играхме срещу юношеския национален отбор на Малта. Излязохме срещу противници, които искат да се докажат, тъй като това е национален състав. Играхме добре и стегнато. Видя се, че стояхме добре и организирано на терена. Доволен съм от изиграния мач.”

Кристоф: „Ние бяхме по-организираният отбор на терена, успяхме да овладеем положението в мача и това доведе и до крайния успех. Доволен съм от представянето ни. Отбелязахме два гола.“

През цялото време и на двете срещи духаше силен вятър. Повлия и това на играта?
Йонко: „Да, определено това беше трудност по време на играта ни, но въпреки всичко успяхме да намерим начин да се климатизираме.”
Кристоф: „Вятърът със сигурност не ни помогна. Но да не забравяме, че и двата отбора играха при едни и същи условия. Каквото беше за нас, такова беше и за противниците ни.“

Автор: Калоян Христов.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Габрово ще участва в световния ден на ходенето

Published

on

Габрово ще участва в Националната спортна проява Световен ден на ходенето, провеждаща се с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и под патронажа на министър Весела Лечева. Община Габрово е партньор на инициативата.

Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”.

В Габрово събитието ще се проведе на 8 октомври /събота/, с маршрут спортна зала „Орловец“ – парк „Градище“. Сборният пункт е в 09.00 часа пред страничния вход на залата, откъм магазин Билла. В деня на проявата ще се раздават тениски и раници на БФСВ.

Национална проява Световен ден на ходенето ще се проведе в 15 Общини от страната – Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово,  Разград, Русе, Благоевград, София – СО, р-н Панчарево, с. Лозен.

В световен мащаб събитието е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Целта на проявата е да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изграждат комбинирана спортна площадка в двора на „П.Р.Славейков“

Published

on

Проектното предложение на Община Трявна за подобряване на условията за спорт и активни дейности в двора на Средно училище „Петко Рачев Славейков“ в града е одобрено за финансиране.

Това стана ясно от публикуваните списъци на интернет страницата на Министерството на образованието и науката, след като местната власт кандидатства по обявената от МОН Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища.

Отпуснатите средства са в размер на 52 836, 91 лв. с ДДС и ще бъдат използвани за извършване на ремонт на част от дворното пространство в СУ „Петко Р. Славейков“ в града.

Спечеленият проект предвижда изграждането на комбинирана спортна площадка за игра на баскетбол и волейбол, както и обособяването на зона за разполагане на тенис маса на открито. На място ще бъде монтирано и ново спортно оборудване за съответните спортове, с което ще се подобри цялостната визия на старото дворно пространство.

Община Трявна изразява своята радост от спечеления проект и подчертава, че продължава да работи в насока подобряване на условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание на открито и пълноценното упражняване на спортните дейности в училищата като предпоставка за разширяване на обхвата и оптимизиране на двигателния режим на учениците, които са и сред водещите цели и обхват на Програмата към Министерството на образованието и науката.

Рехабилитацията на старата спортна площадка в двора на СУ „Петко Р. Славейков“ в Трявна ще започне в най-кратки срокове.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Кола блъсна жена на тротоар в Габрово

Published

on

44-годишна жена пострада, след като беше пометена от кола в Габрово. Инцидентът е станал вчера сутринта около 08.15 часа, на ул. „Йосиф Соколски“.

На място е установено, че 33-годишен мъж, управлявайки „Ситроен Ксара Пикасо“, изгубил контрол над автомобила и блъснал движещата се по тротоара 44-годишна жена.

Пострадалата била откарана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с фрактура на опашна кост, без опасност за живота. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица