Свържи се с нас

Новини

Къде е позицията на Община Габрово за случващото се с БДЖ?

Published

on

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В дните, когато цялата общественост, независимо от политически пристрастия и постове, надигнаха  глас срещу  промените в разписанието на влаковете на БДЖ, срещу безпрецедентното отнемане на правото да стигнеш до училище и до работното си място, заплашва стотици хора да останат без препитание,  учудваща е липсата на позиция на ръководството на Община Габрово.

Административният център на област Габрово е сред градовете, които са най–засегнати от „орязването“ на влакове. Поглеждайки официалната страница на Общината, виждаме, че там място намират позиции на кмета и новини по къде по–незначителни проблеми,  но нито дума за новите разписания и случващото се с БДЖ.

Дали липсата на позиция може да се тълкува като подкрепа на случващото се или политическите пристрастия не позволяват да се противопоставят на съпартийците си, дори когато те вземат ощетяващо жителите на Габрово решение, не можем и не искаме да гадаем.

„Мой дълг и изконно гражданско право е да знаем как се защитават интересите на Габрово от тези, които днес вземат политическите решения на местно и национално равнище, кой и защо поставя под риск развитието на нашия град. Отговорите са трудни единствено, когато има разлика между лозунги, обещания и реални действия“, заяви в своя позиция преди малко повече от година кметът  на Габрово  – г-жа Таня Христова. Дали все още мисли така или партийната дисциплина е над интересите на обществеността е въпрос, чийто отговор очакваме  да разберем.

И само да припомним констатацията, направена преди време от самия градоначалник и която мислим, никой управляващ на Габрово не бива да забравя: „Редно е да знаете, че Габровци са търпеливи и разумни, но съвсем не и наивни. Без тяхното доверие и Вие, и ние сме излишни“.

Така изглежда официалната страница на Община Габрово на 13 януари, към 13.54 часа. Позиция няма!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица