Свържи се с нас

Новини

39 домакинства в Дряновско ще получат помощ

Published

on

снимка: Областна администрация – Габрово, Архив

снимка: Областна администрация – Габрово, Архив

39 домакинства от община Дряново, пострадали от наводнението през месец юни, ще получат дарение от кампанията „Заедно в бедствието“, организирана от Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България“ в помощ на пострадалите от наводненията през 2014 година.

На 10 декември 2014 година беше подписан договор за дарение между кмета на община Дряново д-р Иван Николов и Фондация „Помощ за благотворителността в България“.

Общата стойност на дарението е 38 400 лв., а размерът на паричната помощ за всяко пострадало домакинство е определен от Обществения съвет към Фондацията. В рамките на една седмица общинските служители уведомиха лично всеки от пострадалите за дарението и днес, 22 декември, започва изплащането на помощите по личните им банкови сметки.

Фондация „Помощ за благотворителността“ беше сред първите организации, предложили подкрепа за пострадалите, чрез включване на Дряново в дарителската кампания „Заедно в бедствието“. За целта, още през месец юли, Община Дряново предостави списък на засегнатите лица, изготвен по време на първоначалния оглед на щетите от междуведомствените екипи на администрацията и социалните служби. Фондацията получи и копие на протокола съдържащ оценка на щетите на всички лица, подали искане за финансова подкрепа към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия и аварии на Министерски съвет, извършена от лицензиран оценител.

След близо 5 месечна кореспонденция между Общината и Фондацията, в началото на месец декември Общественият съвет на Фондация „Помощ за благотворителността в България“ разгледа искането на община Дряново и реши да предостави парично дарение за всички пострадали лица, независимо от това дали са подали искане към Междуведомствената комисия.

Помощта идва в навечерието на Коледните и новогодишни празници и връща вярата на хората в доброто, споделят от местната общинска администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Живко Желев е новият треньор на „Янтра“

Published

on

Управителният съвет на ОФК „Янтра“ гласува доверие на Живко Желев да поеме треньорския пост на представителния мъжки отбор на клуба. Роденият в Стара Загора 43-годишен бивш национал на България идва от дублиращия отбор на ЦСКА, където до момента си партнираше със Стамен Белчев.

Преди това младият и амбициозен специалист шест години беше начело на „Литекс“ (Ловеч), с който стигна и до полуфинал за Купа България. Бил е наставник и на старозагорския „Верея“. Притежава УЕФА Про лиценз.

Като футболист Живко Желев има богата визитка. Шампион е на България с „Литекс“ и двукратен носител на купата. Истинска емблема на клуба от Ловеч, за който има девет сезона в елита на страната. Играл е още за „Славия“ и „Верея“, за румънските Оцелул и Стяуа и в Азербайджан за Интер и Симрук.

Желев започна работа с футболистите на „Янтра“ от средата на седмица. Той ще води отбора в неделното гостуване на дублиращия отбор на „Ботев“ от 12-я кръг във Втора лига. Официалното му представяне ще бъде в днес, петък.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица