Свържи се с нас

Новини

Градините предадоха 2 тона хартия и 160 кг. пластмаса за рециклиране

Два тона хартия и 160 кг пластмаса предадоха за рециклиране детските градини

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Стартиралата преди повече от месец кампания „Отпадък с късмет не отива за смет“, организирана от Община Габрово и екипът на проекта за новото депо, отчете първите си резултати. Тази година първият етап на инициативата бе насочен към детските градини. Те имаха за задача да събират отпадъчни суровини като хартия и пластмаса, които да предадат за рециклиране. Децата, учителите и родителите предадоха над 1860 кг хартия и 160 кг пластмаса.

В кампанията участваха екипи на Областна администрация Габрово, които събраха над 180 кг хартия. Като партньор на инициативата „Отпадък с късмет не отива за смет“ ОП „Благоустрояване“ не само се включи с извозването на непотребните вторични суровини, но и с голямо количество предадена хартия – 596 кг.

В началото на новата година „Отпадък с късмет не отива за смет“ ще продължи с интересни обучения в детските градини с участието на талисманите на боклука Смет.Ка и Чистача. През януари 2015 детските градини, които са се представили най-добре в кампанията ще бъдат отличени с награди. Тогава ще стартира вторият етап на инициативата, който ще бъде насочен към училищата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Денонощна телефонна линия за изборни нарушения

Published

on

От 15 октомври до 15 ноември, а при балотаж – до 22 ноември, включително, в МВР ще работи денонощна телефонна линия 02/90 112 98.

На нея, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg, гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.

Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните и президентски избори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почистването на микроязовир „Трявна“ продължава

Published

on

Почистването на язовирната стена и дренажната призма на микроязовир “Трявна” от излишна храстова и тревна растителност ще продължи.

Възможността за поддържането на превантивните мерки за защита на населението при бедствия, аварии и извънредни ситуации дойде след като вчера представители на габровска фирма съвместно с главен специалист ПБЗН към Община Трявна Михаил Минчев извършиха на място картографски и кадастрални услуги.

Трасирани и заснети бяха петата на микроязовира, както и отводнителния канал след основния изпускател.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Санитарна и възобновителна сеч в района на парк „Синкевица“

Published

on

През следващата седмица в района на парк „Синкевица“, квартал Гачевци ще бъде извършена санитарна и възобновителна сеч, информираха от местната общинска администрация.

Лесовъдските мероприятия, които засягат частен имот, са утвърдени от Регионалната дирекция по горите – Велико Търново и имат разрешение за достъп до горска територия от Община Габрово.

Целта на мерките, които ще се предприемат е премахване на опасни, съхнещи, пречупени, надвиснали и изкоренени дървета, застрашаващи здравето и живота на хората.

Община Габрово моли гражданите, които ползват района за отдих да се движат с повишено внимание.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица