Свържи се с нас

Новини

По Коледа стават чудеса

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Това заглавие не е едно от клишетата, с които умело боравим по време на коледните и новогодишни празници.

То отдавна е изпълнено със съдържание, а всяка година добри хора правят така, че да му дават още по-голям смисъл.

Коледа е за всички, независимо от това колко голям или малък си, къде живееш, как се казваш и какво е избрала съдбата за теб.

За да докаже правотата на това твърдение идва коледното тържество, организирано на 17 декември в двата Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Много подаръци от партньори, приятели и дарители, интересна програма за децата и младежите, подготвена специално за случая от Дневния център за възрастни с увреждания, коледно настроение и истинска забава за деца и гости – така премина празникът, именно защото по Коледа стават чудеса.

Разбира се най-важният гост бе Дядо Коледа, придружен от красивата Снежанка.

Той пристигна с огромна торба подаръци за всички деца и възрастни от ЦНСТ и ДЦВУ.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

За да напълни торбата, белобрадият старец  получи сериозна подкрепа от Община Габрово и Фондация за социална промяна и включване, в партньорство с Тръсел Тръст.

От името на децата, младежите и персонала на двата ЦНСТ изказваме и огромната си благодарност към Станислав Тотев от Габрово и неговият работодател Петер Щемберг от град Руполдинг, Германия, които за Коледа им дариха телевизори, дрехи, лакомства и играчки.

Коледа ще бъде още по-красива и празнична за обитателите на двата Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово и благодарение на фирма ВАС –  Габрово, Стелит 1 – гр. Севлиево и други дарители, пожелали да запазят своята анонимност.
снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Няма да запазим в анонимност обаче, посещението на учениците от 12 клас на НАГ с класен ръководител г-жа Парахулева в ЦНСТ в кв. Боровото, защото за техния жест трябва да се говори и то високо.

Младежите не само бяха изработили специални подаръчета за децата от центъра, но като коледен дар оставиха там своето приятелство, съпричастност и подкрепа.

Източник: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Двама в ареста заради марихуана в буркани

Published

on

Двама севлиевци бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Операцията е била проведена в петък, 23 септември. Криминалисти извършили претърсване в два частни имота в града.

В едното от жилищата, обитавано от 28-годишен мъж, полицаите намерили буркани, съдържащи суха зелена листна маса, с тегло 13 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Задържан бил и 32-годишен севлиевец, държащ в жилището си също марихуана. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Напит по пладне велосипедист се самоконтузи на ул.“Орловска“

Published

on

Неприятен инцидент посред бял ден с пиян велосипедист изправи косите на минувачи. Сцената се разиграла в съботния ден, около 13.35 часа, на ул.“Орловска“ в Габрово.

Пристигналият на мястото на пътнотранспортното произшествие екип на полицията установил, че 64-годишен велосипедист не е контролирал непрекъснато движението си, ударил се в бордюр и паднал на тротоара.

Мъжът бил откаран в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където след прегледа бил освободен с контузна рана на главата.

Проверен бил за употребата на алкохол, като дрегерът отчел 1.09 промила. ПТП-то е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Представят сборника „Къде ли не съм строил…“ в Историческия музей на Дряново

Published

on

Почти едно десетилетие съставителят на сборника „Къде ли не съм строил“, Николай Пенчев, е работил като уредник, а през 1985-86 г. и временно е изпълнявал длъжността директор на Исторически музей – Дряново. И въпреки, че след това напуска институцията, той остава пристрастен към изследване историята на Дряново и дряновския край.

Има множество публикации в местния печат и няколко участия в научни конференции като любима тема на неговите проучвания са строителите от Дряновско. Сега своите статии, и на други изследователи на строителните традиции тук, Николай Пенчев събра и издаде в сборник.

Освен публикуваните в периодичния печат и в други медии текстове, книгата му съдържа 130 страници с 10 различни приложения, където лесно и удобно могат да се открият интересни данни и направят справки за селищата от Дряновско, и имената на майстори, предприемачи, строителни инженери, техници, наименования на инструменти, термини от практиката.

„Къде ли не съм строил“ представлява интерес за всеки, който се интересува от историята на Дряново и дряновския край. Събитието ще се състои на 27 септември, вторник, от 17.30 ч. в Исторически музей – Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица