Свържи се с нас

Новини

Нова Кампания за популяризиране на жп транспорта в Габровско

Published

on

снимка: www.trainspotters.tk

снимка: www.trainspotters.tk

С влизането в сила на новия График за движение на влаковете на 14 декември, стартира втората Кампания за популяризиране на железопътния транспорт в Габровския регион, организирана от екипа на „Железниците Днес”. С тези си усилия правим поредния опит за представяне пред обществото на предимствата на най-екологичния сухоземен транспорт – железопътния, и за привличане на повече пътници за влаковете в Централна Северна България.

През 2015 г. габровци ще имат още повече и по-добри възможности за пътуване с влак до различни дестинации в страната, благодарение на влаковете, осигурени от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД. За да спомогнем за това повече хора да научат максимално бързо за положителните промени, този път предвидените стимули за пътниците са още повече и по-привлекателни. Клиентите на билетната каса на жп гара Габрово, закупили билети и карти за пътуване с влак, ще участват в специална томбола за над 30 награди, най-голямата от които е таблет с допълнителна 2GB карта памет. Освен него сред подаръците ще бъдат още раница, слушалки за музика, компютър за велосипед, стилен ръчен часовник, няколко броя флаш памет, мини радио, книги, безплатно пътуване за цялото семейство, комплекти за пътуване, състоящи се от надуваема възглавница, поддържаща шията, тапи за уши и домино за очи, позволяващи по-пълноценна почивка при продължително пътуване с влак.

Подаръците в Кампанията ще бъдат групирани според вида на закупените карти за намаление, абонаментни карти или билети за пътуване на определена стойност в периода 14 декември 2014 г. – 31 януари 2015 г. Печелившите ще бъдат определени чрез томбола, която ще се проведе в началото на месец февруари в чакалнята на жп гара Габрово. Най-големият награден фонд е отреден за закупилите карти за намаление „Класик” и „Младеж”. Един от всички, закупили карта за намаление при пътуване с влак и абонамента карта за пътуване с влак по направленията Габрово – Дряново и Габрово – Трявна – Плачковци ще получи специален подарък от „Железниците Днес” – шестмесечно безплатно пътуване по своя маршрут. Освен това, всеки пътник, закупил билет от билетната каса на жп гара Габрово на стойност над 5 лв. ще има възможност да участва в една от петте специални месечни томболи с награда книга. За целта е необходимо на гърба на използвания билет пътникът да напише името и телефонния си номер и да го пусне в специално подготвена кутия. В началото на всеки месец ще бъдат теглени имената на късметлиите. Последната такава томбола ще се проведе на 1 юни – финалът на инициативата.

В рамките на Кампанията ще продължат усилията за подобряване на обстановката в чакалнята на жп гара Габрово, започнали през изминаващата година. До момента е осигурен безплатен безжичен интернет на жп гарата, обновена е визията на просторната ѝ чакалня. В нея гостите на града могат да намерят туристическа карта, информация за забележителностите в региона, „пътуваща” библиотека с абсолютно свободен достъп, любопитни факти за историята на жп линията Габрово – Царева ливада и за биологичното разнообразие в региона и страната. Предстои обновяване и обогатяване на експозициите в чакалнята. През пролетта на 2015 г. ще бъде организиран за втори път и конкурса за детска рисунка „Нарисувай Габровския влак”. Ще продължим и практиката за украсяване на чакалнята и влака, пътуващ по Габровската линия, по повод празниците на града, първи юни и др.

Според новото разписание на влаковете линията Габрово – Царева ливада ще се обслужва в делничен ден от 11 чифта влакове, а в празничен – от 10. Благодарение на това ще бъде възможно осъществяването на връзка в гара Царева ливада без да е необходимо изчакване. Намалено е и времето за прекачване в гарите Горна Оряховица и Дъбово. Подробна информация за разписанието на влаковете може да бъде намерена в интернет на адрес www.bdz.bg и на жп гара Габрово, където ще Ви очакват и новите книжки с подробно описание на възможностите за пътуване с влак по различни дестинации в Страната и талоните „Моето разписание”, подготвени от „Железниците Днес”. Всички ценови оферти и преференции на „БДЖ – Пътнически превози” се запазват без промяна. Напомняме Ви, че всеки български гражданин има право да закупи съответстваща на възрастта и социалния му статус карта за 50% намаление от цената на билет за пътуване с влак.

Източник: „Железниците Днес“ брой 21 – 2014г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Разсеян шофьор блъсна младо момиче, пресичащо на пешеходна пътека

Published

on

22-годишно момиче пострада след като бе блъснато от кола, докато пресича на пешеходна пътека.

Инцидентът е станал вчера, 28 септември, около 11.45 часа в района на ул.“Брянска“.

Девойката е била ударена от лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 57-годишен мъж.

Той не я пропуснал, докато пресичала на пешеходната пътека и я ударил с предната дясна част на автомобила.

Пострадалата била откарана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където е била установена луксация на опашни прешлени.

След прегледа младата жена е освободена за домашно лечение. Пробите за алкохол са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Арестуваха четирима млади в Габрово и Севлиево при акция за наркотици

Published

on

18-годишно момиче от село Крушево, 19-годишен от село Шумата, 21-годишна жена и 22-годишен габровец бяха задържани заради притежание на наркотични вещества при полицейски акции в Габрово и Севлиево.

Арестите им били извършени на 26 септември. При претърсване в частен имот в Габрово, обитаван от 21-годишната жена, криминалисти установили в една от стаите над 40 грама суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

В същия ден за полицейска проверка бил спрян и 22-годишният местен жител, като при личния му обиск била открита свивка, съдържаща суха зелена листна маса, реагирала също на марихуана при полевия наркотест.

Другите двама били задържани в рамките на 15 минути при проверки в Севлиево. И четиримата са били задържани по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу двама тях: 21-годишната и 22-годишният са образувани досъдебни производства, а срещу по-младите са образувани бързи производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общо 230 са украинските бежанци в област Габрово

Published

on

Не се наблюдава тенденция за увеличаване броя на украинските граждани на територията на област Габрово. Това стана ясно от проведеното заседание на Областния съвет по сигурност, ръководено от областния управител Кристина Сидорова.

За последните 57 дена регистрираните лица са 30, а от началото до сега в областта са регистрирани общо 527 лица, като 289 от тях са напуснали вече страната ни, а 8 са с променен адрес в друга области. Към днешна дата в област Габрово има общо 230 украинските бежанци.

В дневния ред на заседанието беше включено още и обсъждане на общински бази за настаняване, както и държавни сгради. Като такава възможност отново бяха коментирани базите на „Студентски столове и общежития“, където принципал е Министерство на образованието. Остава готовността и на хотелите, които и до момента се бяха включили в програмата за настаняване.

От БЧК споделиха, че към този момент няма голямо търсене на подкрепа от тях, но декларираха готовност по всяко време и при необходимост да подпомогнат с храни и дрехи, с каквито разполагат.

На територията на област Габрово в образователната система са включени около 15 деца. Има и такива, които предпочитат да продължат образованието си дистанционно по украинската образователна система.

На заседанието присъстваха членовете на Областния съвет по сигурност -ръководители на институции от региона, представители на общините, заместник – областният управител Андрей Николов, главният секретар на областна администрация Веселин Радков и експерти.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица