Свържи се с нас

Новини

Таня Христова спечели приза „Кмет на месеца“

Таня Христова спечели приза „Кмет на месеца“ по темата „Подготовка за предизвикателствата на зимата“

Published

on

кмета бг

снимка: Kmeta.bg

„Трябва да осигурим на гражданите ни достоен живот и да убедим младите да живеят не само в София, а и в другите красиви кътчета на България“, заяви кметът на община Габрово Таня Христова на церемонията по награждаването на „Кмет на месеца“ за месец ноември в Софийската опера.

Таня Христова спечели приза за „Подготовка за предизвикателствата на зимата“ като събра най-много гласове от вота при големите общини с население над 20 000 жители, информираха от местната общинска администрация.

Отличен бе и кметът на Долна баня Владимир Джамбазов, който изпревари колегите си в общините с население под 20 000 жители. Организатор на конкурса е порталът на българските общини – Кмета.bg.

снимка: Kmeta.bg

снимка: Kmeta.bg

Според изпълнителният директор на Бранд Медия България Боян Томов Kmeta.bg е доказал, че може да работи не само с градоначалниците, но и с хората в общините, защото гражданите на България всеки месец гласуват и дават мнението си за управляващите общините.
„30% от пътната мрежа на територията на община Габрово е републиканска пътна мрежа. С общи усили и многото проекти успяхме да се справим. Надявам се, да сме подобрили инфраструктурата и да сме създали нормални условия. Габровци са взискателни. Трябва общините и държавата да вървим заедно, за да има успех“, каза още Таня Христова, която преди месец беше отличена и в конкурса „Кмет на годината“ в категорията „Добри европейски практики“.

„Таня Христова има крехка физика, но прояви мъжество при подготовката за зимни условия. Градът придоби нов облик под нейно ръководство. Още веднъж бих гласувал за нея за „Кмет на годината“ и даже на „Десетилетието“, заяви по време на връчването на наградата изпълнителният директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Преброителите не изискват лични документи и не раздават декларации за подпис

Published

on

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис.

Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска книжка или паспорт или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.

Ако Ви посети лице, което се представя за преброител, и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването.

Преброителите трябва да Ви представят карта със снимка, три имена и идентификационен номер. В случай, че се съмнявате, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител, можете да направите проверка на *2021 или 02/ 9078 430.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

59 заразени с КОВИД – 19 за ден, двама са починалите

Published

on

Двама души са починали, а 59 са случаите на новозаразени с коронавирус през последните 24 часа на територията на област Габрово. Данните оповестиха днес, 24 септември, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Битката за живота си с вирусната инфекция са загубили 72-годишен мъж от Габрово и 92-годишна жена от Дряново.

През последното денонощие в четирите общини от област Габрово за пореден път най-много заразени с КОВИД – 19 има в Габрово, общо 33 случая. Седемнадесет са дали положителни резултати в Севлиево, шест са новозаразените в Дряново и трима в Трявна.

От потвърдените 59 случаи в областта 17 души хоспитализираните, а останалите 42-ма са с провеждат домашно лечение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

ЕК започна проверки след сигнал на Андрей Новаков

Published

on

Европейската Комисия ще предприеме действия към държавите, които неправомерно налагат глоби на шофьорите на товарни автомобили и изискват от тях да доказват с документ къде са извършили своята регулярна седмична почивка. Това се казва в писмо от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен до българския евродепутат от ПП ГЕРБ /ЕНП/ Андрей Новаков.

През месец юли Новаков сезира Еврокомисията по повод многобройни сигнали от потърпевши български шофьори, глобени с хиляди евро заради липса на документ, с който да докажат пред националните власти, че са извършили седмичната си почивка извън превозното средство.

През 2020 г. ЕС въведе законодателния пакет „Пакет Мобилност 1“, който налага допълнителни регулации в международните товарни превози и условията за работа на водачите на камиони. Регламентът забранява на товарните шофьори да спят в кабините на превозните средства и изисква регулярна седмична почивка за водачите в подходящи условия и с установени стандарти за настаняване и хигиена.

В официалното тълкуване на разпоредбата Европейската комисия отбелязва изрично, че шофьорите не са длъжни да доказват къде са прекарали тази почивка и властите в отделните страни-членки не могат да изискват от тях документи за това.

В писмото си до Андрей Новаков председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се ангажира ресорните служби да извършат проверка и да влязат в контакт с властите в държавите-членки, от които има получени сигнали. Конкретен резултат по предприетите действия се очаква максимално скоро.

Андрей Новаков е член на Европейския парламент за втори пореден мандат. Той е координатор на ЕНП в Комисията по регионално развитие и участва в още три парламентарни комисии – Комисията по бюджети (BUDG), Комисията по транспорт и туризъм (TRAN), и Комисията по бюджетен контрол (CONT). Сектор „Транспорт“ заема важно място в неговата работа на евродепутат, като в годините досега той се ангажира трайно със защита на националния интерес и позицията на българските шофьори в дебата за европейското законодателство, известно с името „Пакет Мобилност“. През 2019 г. е избран за председател на Европейската ЖП Асоциация “Rail Forum Europe“. Неведнъж се е застъпвал за проблемите на авиосектора, особено в контекста на осигуряване на средства за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от пандемията COVID-19.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица