Свържи се с нас

Икономика

Обучение по енергийна ефективност за експерти от Габрово

Published

on

komponenti TRACEЕдинадесет представители на публични институции преминаха обучение за повишаване капацитета по енергийна ефективност в рамките на проект „TRACE“ – „Транснационално сътрудничество за подобряване енергийната ефективност на сгради“, който е финансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа“. Обучението се проведе на 30 и 31 юли в Областна администрация – Габрово. Лекторите – Здравко Георгиев и Надя Николова-Деме – са от Софийската енергийна агенция „Софена”, която е партньор по проекта. Темите на обучението включваха европейско и национално законодателство за ЕЕ, политики и стимули за енергийна ефективност и ВЕИ, енергийни одити и сертифициране на сгради, възможности за финансиране на мерки за ЕЕ и ВЕИ в сградния фонд и др.

Обучението се проведе по модел на Центъра за развитие и изследване на публичната администрация – Виена, който също е партньор по проекта. Австрийската организация предварително обучи лекторите на отделен семинар, в рамките на който бяха споделени различни интерактивни методи и игри, улесняващи подходи за възприемане на информацията. След въвеждащото „обучение на обучители” във Виена партньорите по проекта организираха и проведоха обучения на местно ниво с експерти от общини, провинции и региони, работещи в сферата на енергийната ефективност.

snimka trace

Настоящата статия е изготвена по проект SEE/D/0170/2.4/X „TRACE“ – „Транснационално сътрудничество за подобряване енергийната ефективност на сгради“ с финансовата помощ на Европейския съюз. СОФЕНА и Областна администрация – Габрово носят цялата отговорност за съдържанието й и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз.

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица