Свържи се с нас

Икономика

Армеец с отличие за “Най-добра общозастрахователна компания в България”

Дружеството затвърждава лидерството на пазара към края на септември 2014г. *Платена публикация*

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

През ноември 2014 г. ЗАД „Армеец“ бе отличен с международно признание за „Най-добра общозастрахователна компания в България“ от World Finance Global Insurance Awards 2014. Изданието е авторитетно, базирано в Лондон и прави пазарни анализи и проучвания на световните финанси.

За ЗАД „Армеец” това е голямо признание, тъй като изданието е с изключително високо реноме сред бизнес-лидерите в целия свят.

Официалните данни от Комисията за финансов надзор към края на месец септември 2014 г. още веднъж потвърждават лидерската позиция на компанията на общозастрахователния пазар. ЗАД „Армеец“ е с ръст от 18,3% спрямо същия период на миналата година, с пазарен дял от 13,6% и премиен приход от 142 229 хил. лв.

С най-голям дял в портфейла на компанията е автомобилното застраховане. ЗАД „Армеец” е на първо място по застраховка „Каско на МПС” с приходи от над 77 млн.лв. и пазарен дял от 24%. Дружеството е неизменен лидер при доброволната автомобилна полица от май 2011 г.

При задължителната „Гражданска отговорност на автомобилистите” „Армеец“ генерира премиен приход от 41,7млн. лв. и има пазарен дял от 10%. По този вид застраховка „Армеец“ бележи ръст от 25% спрямо предходния период.

ЗАД „Армеец” запазва първо място и при застраховка „Помощ при пътуване” с премиен приход от почти 3 млн.лв., пазарен дял от 24% и ръст 21% към същия период на 2013 г. По застраховка „Злополука“ увеличението на премийния приход е 41%.

Затвърждава се лидерството и в авиационното застраховане с пазарен дял от 45%, премиен приход от почти 4 млн.лв. и ръст от 18% спрямо 2013 г. В края на септември 2014 г. ЗАД „Армеец“ бележи ръст по всички видове застраховки.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Икономика

Над 630 000 лв просрочени задължения са постъпили в НАП – Габрово

Published

on

Публичните изпълнители от офиса на НАП Габрово събраха над 630 000 лева просрочени задължения за първите седем месеца на годината. Почти 110 000 лв от задълженията са внесени след наложен запор, а малко над 520 000 лв са платени доброволно.

С цел повишаване на събираемостта на публичните задължения на лица – изпълнители по договори възложени от разпоредители с бюджетни средства и по проекти по оперативни програми от Европейски фондове, Националната агенция за приходите получава обмен на информация чрез автоматизирана информационна система „РМС Плащания“ за предстоящи плащания.

Системата изисква преди всяко плащане от държавен или общински орган към изпълнител на обществена поръчка или друг получател на обществени ресурси, да се провери дали дружеството има неплатени данъци, осигуровки или други публични задължения.

Ако бъдат установени такива, публичните изпълнители на НАП могат да използват цялата или част от сумата на обществения ресурс, за да бъдат погасени дълговете на задължените лица към бюджета.

При уведомяване на приходната администрация и в случаи на непогасени публични задължения, Агенцията налага своевременно обезпечителни мерки, с приоритет върху вземанията по съответните сключени договори.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Привличането на световни технологични производства променят икономиката ни!

Published

on

Привличането на международни технологични лидери и производства, с висока добавена стойност, променя икономическата среда в България. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемонията по разширяване на производствения капацитет на завода за модерно оборудване за високо напрежение в Севлиево.

С официалното откриване днес се отбелязват и 60 години от създаването на производствения завод, който днес е един от най-големите по рода си в Източна Европа.

В приветствието си държавният глава посочи, че е важно в България да има компании, които са се доказали като символ на технологичен прогрес с високи стандарти за качество и зелени политики. „Това допринася за достойното ни място в европейското семейство и за бъдещето ни като модерна държава“, заяви Румен Радев.

Президентът посочи, че с технологичните си решения компанията стимулира развитието на българската икономика в редица важни сектори като индустрия, транспорт, инфраструктура чрез изграждането на интелигентни зелени мрежи за гъвкаво и устойчиво генериране и пренос на електрическа енергия.

„Инвестицията е не само в модерни технологии, но и в човешки капитал, като основна ценност са хората, на които се дава възможност за развитие и обучение“, заяви Румен Радев.

Президентът приветства амбициите на световния технологичен лидер да ускори темпото за постигане на въглеродна неутралност чрез нови технологии и цифрова трансформация.

Президентът посети базата за производство на модерно оборудване за високо напрежение в Севлиево по покана на българското представителство на компанията и Германо-Българската индустриално-търговска камара.

В рамките на посещението си президентът разгледа производствения процес и се срещна с млади специалисти, работещи в компанията.

В церемонията днес участваха представители на местната и изпълнителната власт, дипломати, представители на ръководството на компанията.

Международната технологична компания оперира в България повече от 40 години и в момента в нея работят над 800 служители.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица