Свържи се с нас

Новини

„Стъпки по пътя към програмен период 2014 -2020“

Published

on

снимка: ОИЦ - Габрово

снимка: ОИЦ – Габрово

В последната седмица на месец ноември, мрежата от 28 информационни центъра, отговаряща за осигуряването на лесен достъп до информация за кохезионната политика на ЕС, ще достигне до всяка община с общата инициатива „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“.

От 24 до 28 ноември ключови места в градовете Габрово, Дряново, Севлиево и Трявна ще бъдат претворени в изложбени пространства с фотографии, отразяващи успешни проекти, реализирани в област Габрово през програмния период 2007-2013 година.

Областен информационен център – Габрово стартира кампанията на 24 ноември в 13:00 часа на площад „Възраждане“ в Габрово. На съпътстващ изложбата информационен щанд експертите на центъра ще представят добрите практики, информират за индикативните работни програми за 2015 година на всяка от 7- те оперативни програми за програмния период 2014 -2020, ще отговарят на въпроси и предоставят рекламни материали.

Още същата вечер от 17:00 часа кампанията ще продължи с откриване на изложбата и възможност за среща с експертите във фоайето на Дома на културата „Мара Белчева“ в Севлиево.

Изложбите в Дряново и Трявна бяха разположени още на 21 ноември в централните градски части и ще останат там до края на инициативата.

В Дряново, всеки който проявява интерес към постиганото с европейско финансиране може да посети информационния щанд на ОИЦ – Габрово на 27 ноември от 14:00 часа. Той ще бъде разположен непосредствено до изложбата пред сградата на Консултативния кабинет по социална превенция на улица „Шипка“ 172.

В последния ден от кампанията – 28 ноември, среща и разговор с експертите по европейско финансиране ще имат жителите на град Трявна, от 14:00 часа на информационния щанд пред изложбата в снимки „Стъпки по пътя към програмен период 2014-2020“, разположен пред сградата на Туристическия информационен център в Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Честит Национален празник, българи!

Published

on

Цяла България днес, 3 март, тържествено ще отбележи 146 години от Освобождението от османско робство.

На 3 март 1878 г. в градчето Сан Стефано, край Истанбул, е подписан мирен договор между Русия и Османската империя, с което се слага край на Руско-турската освободителна война, а България е призната за автономно, трибутарно (плащащо данък), васално княжество със свое народно правителство и войска.

Според Санстефанския мирен договор площта на освободената държава е над 170 000 кв. км. Границите на княжеството обхващат Северна България (без Северна Добруджа), Тракия (без Гюмюрджинско и Одринско) и Македония (без Солунската област и Халкидическия п-в).

За най-голямо съжаление, Великите сили не допускат съществуването на голямата по територия и население България. Само няколко месеца по-късно, през юни 1878 г., на Берлинския конгрес България е разпокъсана на 5 отделни части – Автономно Княжество България, Източна Румелия, Македения и Одринска Тракия (върнати на Османската империя), Северна Добруджа (дадена на Румъния) и Нишко, Пиротско и Вранско (дадени на Сърбия).

От 1888 г. 3 март се празнува като Ден на Освобождението на България от турско робство.

Еднократно като официален празник денят е отбелязан през 1978 г. по повод 100-годишнината от Освобождението. 10 години по-късно той става официален празник, а с решение на Великото Народно събрание от март 1990 г. датата е обявена за национален празник.

Честит национален празник, България!

*Използваното фоново изображение е на Hemusnews.com.

Зареди още

Любопитно

New Coffee World в Габрово

Published

on

New Coffee World отвори врати в Габрово. Най-новата кафетерия от известната верига се намира в центъра на областния град, на ул. „Априловска“ 4, точно до двата моста.

В заведението можете да се насладите на прекрасно кафе в компанията на домашна бисквита или чудесно приготвени сандвич-кроасани, шоколади, различни видове италиански сладоледи, чудесни и различни чайове.

Освен, че можете да се потопите в света на кафето, в New Coffee World ще откриете още богат асортимент от висококачествени кафета: кафе на зърна, мляно кафе, кафе капсули, хартиени дози, инстантно кафе, кафемашини, аксесоари, уникални насипни и пакетирани чайове, които да обогатите с вкусни предложения и изкушения.

В приятната и комфортна обстановка, тук ще ви посрещне екип от професионалисти, отдаден на мисията да отговори на Вашите очаквания и предложи най-доброто за Вашето вкусово предпочитание.

Работното време на New Coffee World, през делничните дни от понеделник до петък, е от 08.30 – 18.30 часа, а в събота и неделя от 10.00 до 16.00 часа.

Заповядайте! New Coffee World ви очаква с топло кафе, комплименти, приятни изненади и много положителни емоции!

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово подари мартеници на социален дом

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ – Габрово и тази година подари мартеници на хората от Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в града.

Областният координатор на КНСБ за Габрово Росица Йонкова зарадва всички потребители и служители на социалната услуга. В духа на традициите на Баба Марта, тя пожела най-вече здраве, късмет и повече поводи за усмивки.

Регионалният съвет и домът си сътрудничат от години. Освен, че служителите са членове на синдиката, домът е партнирал няколко пъти по проекти на КНСБ, а преди време синдикалисти от региона освежиха дворното пространство на социалната институция.

Синдикалистите са категорични, че и занапред ще продължат доброволческите инициативи в региона, защото е важно да не забравяме хората в неравностойно положение и защото понякога малките жестове носят истинската радост.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица