Свържи се с нас

Икономика

Открити уроци по предприемачество в ПГТ „Пенчо Семов“

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Два открити урока, по програмите за предприемаческо образование и поведение на Джуниър Ачийвмънт България, ще се проведат на 19-ти и 20-ти ноември от 11.20 и 9.20 часа в Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ – Габрово.  Темата е ”Как мечтите да се превърнат в реалност” и „Кредитиране на малкия бизнес“.

Откритите уроци са част от серия инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, в рамките на Световната седмица по предприемачество.

За седма поредна година Фондация Джуниър Ачийвмънт България е организацията, домакин на Световната седмица по предприемачество за България, която ще се проведе в периода 17-23 ноември 2014 г.

Целта на глобалната инициатива, в която през 2013 г. се включиха 140 държави и 7,500,000 души, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл; да насърчи предприемачите да мислят глобално, превръщайки идеите си в реалност.

В рамките на тази седмица милиони млади хора по света ще вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие. Миналата година в рамките на Световната седмица по предприемачество у нас бяха организирани 130 инициативи в близо 70 града и събитието се осъществи под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

Откритите уроци са инициатива на Джуниър Ачийвмънт България от 2008 г., която цели да покаже на обществото как младите хора придобиват практически знания и финансова грамотност и развиват предприемачески умения. Те имат за цел и набиране на практици с опит като доброволни бизнес консултанти по образователните програми на Джуниър Ачийвмънт България.

Основен елемент от философията е предоставянето на познания за реалния свят на бизнеса и икономиката чрез влизането на представители на компаниите и институциите в класната стая.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Представят днес Стратегията на Габрово за развитие в туризма

Published

on

Община Габрово и Сдружение „Екологично развитие на местните общности“ организират днес, 22 юли, от 17.00 часа в Ритуална зала на Община Габрово публично представяне на проекта на Стратегия за развитие на туризма в община Габрово, за периода 2021-2027 г.

Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход (до зала Възраждане) на Общината, информираха от администрацията на кмета.

Документът е разработен съгласно изискванията на чл. 11, ал. 1 от Закона за туризма и Закона за Регионалното развитие и като част от Плана за интегрирано развитие на община Габрово.

В срещата ще вземе участие екипът на Сдружение „Екологично развитие на местните общности“, с ръководител на проекта Харалан Александров.

Ще бъдат представени и обсъдени резултатите от направения ситуационен анализ на туристическия сектор в община Габрово.

В дискусията са поканени да вземат участие гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване, представители на туристическия бранш, туристически сдружения, неправителствени организации и други свързани с туристическия сектор бизнеси.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица