Свържи се с нас

Новини

Бедственото положение в Габрово още е в сила

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

На поредното заседание на Кризисния щаб бе обобщена снощи информацията към 21 часа за обстановката, породена от изключително обилния снеговалеж през изминалите дни. Бедственото положение в Община Габрово продължава да бъде в сила, съобщават от администрацията на кмета.

Все още с прекъснато електрозахранване са 12 села и кв. Водици, както и отделни абонати, по информация от Енерго-Про. Основен проблем остават падащите от тежкия сняг клони и дървета, които възпрепятстват възстановяването на електричеството и причиняват нови аварии по електропреносната мрежа. По отстраняването на авариите работят 28 екипа на дружеството, сред които допълнителни екипи от Добрич, Варна и Шумен.

От Топлофикация Габрово съобщиха, че аварията в един от основните тръбопроводи е отстранена и е възстановено нормално топлоподаване към абонатите на дружеството.

Днес, 29 октомври, е учебен ден за всички училища. Детските градини и ясли ще приемат деца.

Продължава работата по възстановяване на електрозахранването, разчистване на по-малките улици на територията на Габрово и селата, както и отстраняването на опасни дървета и клони.

Движението за Шипка е възстановено. Проходът е проходим при зимни условия. Забранено е движението на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят за к.к. Узана е заснежен и проходим при зимни условия. Видимостта е силно ограничена до 50 м. поради мъгла. Температурата на въздуха е минус 4°С. Проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново.

Общински пътнически транспорт изпълнява своите задължения в условията на зимна обстановка. Възстановено е движението по направлението – Недевци- Лютаци, както и се изпълняват разписанията по селските линии. При зимни условия е движението на автобусите в посока Габрово – Севлиево, Габрово – Трявна и Габрово – Дряново – В. Търново. Автобусите за гр. София се движат по разписание.

Влаковете между гарите Царева ливада – Габрово продължават да не се движат, поради липса на напрежение в контактната мрежа.

При възникване на кризисна ситуация, породена от усложнената зимна обстановка, можете да потърсите помощ на телефон 112.

„Апелираме към гражданите да бъдат особено внимателни при придвижване и да избягват преминаването под дървета и стрехи на сгради“, споделят от Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Акция за изборна търговия в Дряново и село Шумата

Published

on

Вчера служители от Областната дирекция на МВР – Габрово, колегите им севлиевската полиция и служители на Териториална дирекция на НАП – Велико Търново взеха участие в специализирана полицейска операция за противодействие укриването на обороти от продажби на стоки, разпространение на акцизни стоки, без наличие на български акцизен бандерол и организиране на контролиран вот, във връзка с насрочените за неделя, 2 октомври, парламентарни избори.

В хода на провежданата операция са били проверени 4 магазина за продажба на хранителни стоки в село Шумата и 1 магазин за продажба на хранителни стоки в Дряново.

В проверения обект в града било установено, че не е отчетен оборотът от продажба за деня. В тази връзка служителите на НАП съставили на собственика му акт за установено административно нарушение. В другите проверявани обекти не са констатирани нарушения.

Данъчните съставили и 2 констативни протокола за установената фактическа обстановка. По време на акцията не са били установени данни за подготвяни и/или извършени престъпления против политическата права на гражданите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

В 156 секции от област Габрово ще се гласува машинно на вота в неделя

Published

on

В 156 секции на област Габрово ще се гласува с машини на предстоящия парламентарен вот в неделя, 2 октомври. В останалите 64 избирателите ще могат да упражнят правото си на глас на хартиена бюлетина.

Общо 104 100 са бюлетините за региона, които вчера, 28 септември, пристигнаха в областния град при строги мерки за сигурност. Според разпределението по общини Габрово ще получи 55 800 бр, Севлиево – 31 000 бр, Дряново – 7 500 бр и Трявна – 9 800 бр.

Всички са предадени на представителите на общините и ще се съхраняват в специално определени помещения в съответната община под охрана.

Въпреки, че в по-голямата част от секционните избирателни комисии в областта – 156 на брой от общо разкритите 220, ще се гласува с машинно устройство, съгласно законодателството се изисква да бъдат осигурени и достатъчен брой хартиени бюлетини.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Гласуването — най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!

Published

on

„Битката е безкрайна, ежедневна, а напредъкът ще ни се вижда бавен. Посоката обаче е ясна за всекиго. И затова всеки трябва да участва. Там, където е. С каквото може. По какъвто начин реши. А който бездейства – предава себе си. Бъдещето си. Децата си. Да не каже после, че не е разбрал.” 
Кристиан Таков – който не може да е спомен, а е обречен на присъствие.

Гласуването — най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!   

Борисов и ГЕРБ трябва да не бъдат допуснати до управлението страната. Трябва да ликвидираме изградените корупционни мрежи, засмукващи огромен публичен ресурс към обръчите на властта. Трябва да разградим Сарайския модел и да прекъснем механизмите за задкулисното му влияние в икономиката, правосъдието, сектора на сигурността и медиите.

Убедени сме, че избирателите ще разпознаят в наше лице последователните и компетентни демократи, които са гарант за управление, отстояващо принципите на:

• върховенство на закона;

• свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори;

• почтеното служене на обществения интерес;

• опазване на природата;

• свободни медии;

• честни избори.

Шансовете за правителство изглеждат крехки, а новите избори – почти неизбежни. Ние от Демократична България не се страхуваме от нови избори.

Ние имаме принципи, от които няма да отстъпим. Подкрепата ни расте и това доказва, че сме на правилния път. Отново потвърждавам ангажимента, че няма да ви предам и заедно ще върнем достойнството на хората от Габровска област.

Ивелин Стоянов предупреждава, че купуването и продаването на гласове е престъпление. 

ДБ има детайлна програма за управление и реформи.

С вяра в доброто, екипът ни от кандидати за народни представители търсим доверието на избирателите от Област Габрово!

С номер 25 в бюлетината за Демократична България!

ВРЕМЕ Е ДА СПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО!

Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на „Демократична България„, във връзка с изборите за 48 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „Демократична Българияе с номер 25 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица