Свържи се с нас

Новини

Усложнена обстановка в Габрово, заради снега! Над 50 села без ток

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Продължава обилния и интензивен снеговалеж на територията на община Габрово. Обстановката рязко се усложнява. Височината на снежната покривка в централната градска част е над 20 см.

Поради аварии, причинени от тежкия и мокър сняг, без ток са над 50 села и 2 квартала. Екипи на Енерго – про локализират и отстраняват повредите.

Към момента няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово. При възникване на кризисна ситуация, може да бъде потърсена помощ на тел.112.

Силно затруднено е движението на колите на Общински пътнически транспорт в града и към селата. Спрени са междуградските линии посока Габрово – Севлиево и Габрово – Велико Търново. Топлофикация Габрово ще започне топлоподаване към своите абонати от понеделник.

Територията на града се почиства с цялата налична техника от 25 машини на ОП „Благоустрояване“. Започна и почистването на пътищата към селата с общо 12 машини. Основно ще бъдат почистени главните пътища. Към част от селата снегопочистващата техника ще бъде насочена в следобедните часове.

Пътните настилки в участъците в посока Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево и Габрово – Дряново се обработват и са проходими при зимни условия.

Видимостта на територията на цялата община, включително на прохода Шипка и към курортен комплекс Узана, е ограничена до 50 метра. Температурата там е минус 5 градуса, височината на снежната покривка – 45 см, духа силен вятър и има навявания, но пътят вече е проходим при зимни условия.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка се почиства и опесъчава. Има забрана за движение на МПС с обща маса над 10 тона. Температурата на въздуха там е минус 4°С. В района вали обилен сняг с навявания. На този етап няма други ограничения на движението и закъсали автомобили. Височината на снежната покривка на прохода е около 40 см. Пътният участък се почиства с техника на ОПУ с общо 20 машини.

Тъй като тежкият и мокър сняг чупи клони, от Община Габрово апелират пешеходците да бъдат внимателни и да не излизат навън, ако не е крайно наложително.

Водачите на автомобили да паркират автомобилите си, така че да не пречат на снегопочистващата техника.

Предвид усложнената зимна обстановка, препоръчваме водачите на МПС да бъдат изключително внимателни и да шофират само ако автомобилите са снабдени с гуми, подходящи за зимния сезон.

Времето в планината е крайно неподходящо за излети и туризъм.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица