Свържи се с нас

Новини

Дискусия за иновативните практики и привличането на млади хора в музеите

Published

on

снимка: АЕК “Етър”

снимка: АЕК “Етър”

В средата на тази седмица в сградата на ИМКА – Габрово се проведе дискусия, свързана с иновативните практики и привличането на млади хора в музеите. Това беше третото финално събитие от проекта на АЕК „Етър“ „Традиции чрез иновации“, подкрепен и финансиран от общински фонд „Култура“ на Община Габрово.

В дискусията участваха представители на ИМКА, Дом на хумора и сатирата, Община Габрово и млади хора от Габрово, участвали в програми и проекти на АЕК „Етър“.

снимка: АЕК “Етър”

снимка: АЕК “Етър”

Модератор на събитието беше г-жа Весела Герчева, която има над 10 годишен опит в сферата на неправителствените организации и е директор на програми и изложби в бъдещия детски научен център „Музейко“ – София.

На дискусията се представи филма от реализирания в Етъра флашмоб, потърси се мнението на младите хора за това как виждат своето присъствие в музеите, какви са възможностите за тяхното участие в различни проекти и инициативи, свързани със съхраняването и популяризирането на културното наследство.

Предложените идеи ще се разгледат и могат да се превърнат в проект, който АЕК „Етър“ да реализира през 2015 година.

На финала на срещата бяха раздадени грамоти на училищата в познавателната игра „Заветът на Лазар Донков“. В играта се включиха ученици от ПГТ „Пенчо Семов“, СОУ „Райчо Каролев“, СОУ „Отец Паисий“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“, ПМГ „Иван Гюзелев“ и Национална Априловка гимназия. Победителите в нея получиха абонаментни карти за посещение на комплекса за 2015 г.

снимка: АЕК “Етър”

снимка: АЕК “Етър”

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

РЗОК Габрово обяви временен телефонен номер

Published

on

Поради технически проблем, в момента не е възможно да се осъществява телефонна връзка с РЗОК – Габрово посредством официално обявените телефонни номера.

Работи се по отстраняване на проблема, но тъй като е сериозен и е свързан с изчакване за доставка на компоненти, РЗОК Габрово обявява телефонен номер 066 805 650 за връзка.

Гражданите, които имат нужда да се обадят в РЗОК Габрово, могат да ползват този телефонен номер до отстраняване на техническия проблем.

Въпроси, които не са с неотложен характер могат да се поставят и на електронна поща – gabrovo@nhif.bg.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол

Published

on

Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ спечели турнир по волейбол, в чест на 60-годишнината на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново. Междуучилищното състезание се проведе вчера, 5 октомври, в дряновската спортна зала.

В надпреварата участваха четири професионални гимназии, като освен шампионите и домакините, играха и отборите на ПГ „Марин Попов“ – Севлиево и Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ – Горна Оряховица.

„Василиадевци“ бяха безапелационни, надигравайки своите опоненти, без дори да загубят гейм в трите мача.

Участието в турнира бе част от дейностите на спортен клуб по волейбол на ПТГ „Д-р Никола Василиади“, създаден по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, с треньор Иван Башев. Училищната общност пожелава на момчетата още много успехи и победи на спортната площадка.

За отбелязване на 127 – годишнината на гимназията, ПТГ „Д-р Н. Василиади“ ще организира междуучилищни турнири с всички спортни клубове по Национална програма „Заедно в изкуствата и в спорта“.

Финалните срещи ще се проведат в спортна зала „Орловец“ на 16 декември, в навечерието на празника на училището и ще бъдат достоен завършек на отбелязването на 200- годишнината от рождението на патрона д-р Никола Василиади.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разширяват „синята зона“ в центъра на Габрово

Published

on

Община Габрово информира, че от 7 ноември се въвежда Зона за платено паркиране на ул. „Кирил и Методий“, заедно с прилежащия паркинг – от пресечката с ул. „Райчо Каролев“ до пресечката с ул. „Лазар Донков“.

С решение на Общински съвет – Габрово, №211 от 30.09.2021 г., бяха разширени зоните за платено паркиране с един район – Район 9. В неговия обхват попада улица „Кирил и Методий“ и прилежащия й паркинг.

Във връзка с приключване на ремонтните дейности по улицата, предстои въвеждането на платено паркиране по нея.

До 7 ноември тече гратисният период и санкции на ул. „Кирил и Методий“ и прилежащия ѝ паркинг няма да бъдат налагани.

Информация за видовете абонамент и начина на подаване на заявления може да намерите на електронната страница на Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица