Свържи се с нас

Новини

Общината налива 66 000 лв. в съмнителен проект

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

За пореден път Община Габрово реши да налее пари в съмнителен проект, за облагородяване на района около заведение, на близки роднини на Народен представител от ГЕРБ, става ясно от материалите за предстоящата сесия на местния парламент.

В последния момент в дневния ред на заседанието на Общински съвет – Габрово, предвидено за днес (23-ти октомври), попадна и точка за увеличаване на собствения финансов принос на Община Габрово за поредния проект за облагородяване на градската среда.

В предложението на зам. – кмета на общината инж.Климент Кунев, който е вносител, има искане за отпускане на допълнителни до 66 000 лв. собствен принос за изграждана на сух фонтан.

Според СМР на проекта се предвижда премахване на съществуваща водна площ и заместването й с детска площадка. Този факт предизвика редица недоволства в Габрово.

За да се смекчи настроението на габровци ръководството на Общината предлага изграждането на „сух фонтан”. В предложението е записано, че това съоръжение ще предаде още по-добри естетически качества на участъка, като го превърне в отлично рекреационно пространство.

Възниква въпросът – защо точно там и точно сега се прави това предложение, дали за да скрият недостатъци на проекта или за да удовлетворят някакви претенции?

Дали в градската среда на Габрово няма по-подходящи места за реализиране на такъв вид съоръжения, защо въпросът не беше поставен на обществена дискусия, а се решава набързо и в последния момент? Само да припомним, че при приемане на бюджета бяха отхвърлени предложения за изграждане на детски площадки с мотива, че няма средства.

Такива водни съоръжения има вече в редица български градове, но за разлика от предложението в Габрово, те са изградени на оживени места, достъпни за възможно най-голям брой хора.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изборният ден започна и протича в спокойна обстановка

Published

on

Изборният ден в област Габрово започна в 07.00 часа. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места.

При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както имейл: izbori2022@mvr.bg.

В днешния ден служителите в звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Габрово ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

3 октомври ще бъде неучебен ден за някои училища в област Габрово

Published

on

3 октомври (понеделник) е определен за неучебен ден за всички ученици от училищата на територията на страната, в които има изборни секции, разкрити по реда и условията на Изборния кодекс.

Това се казва в заповед на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, подписана в началото на седмицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица