Свържи се с нас

Новини

Обсъждаме най-добрите идеи за изготвяне на проекти

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Четири кръгли маси за избор на идеи и обсъждане на най-добрите обемно-пространствени решения за възлагане и изготвяне на инвестиционни проекти ще се състоят на 14 и 15 октомври в ритуалната зала на Община Габрово, информираха от местната администрация.

Обществените обсъждания са в изпълнение на проекта за техническа помощ за подготовка на Общината за следващия програмен период 2014 – 2020. Чрез него ще може да участва в новата Оперативна програма „Региони в растеж“ като разработи готови за финансиране инвестиционни проекти, които ще бъдат включени в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Габрово.

Избрани са обекти от културната и образователната инфраструктура, както и от градската среда. Предвижда се изготвяне на пет инвестиционни проекта за благоустрояване на градската среда в районите на парк „Колелото“ и прилежащите квартални пространства, парк „Баждар“, Източна градска улица, ул. „Емануил Манолов“ и ул. „Чардафон“, реконструкция на кръстовището в района на „Шиваров мост“ и прилежащите пространства.

Включени са проекти за ремонт, модернизация, внедряване на енергоспестяващи мерки и изграждане на достъпна среда в училищата „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Цанко Дюстабанов“, Дома на културата „Емануил Манолов“ с благоустрояване на прилежащи пространства, както и преустройство на бившата прогимназия „Радион Умников“ в Общински център за работа с деца.

По време на кръглите маси ще бъде представено съдържанието на обектите, заданията за проектиране и изготвените анализи. Организаторите ще съобщят резултатите от конкурса за идейни проекти за благоустрояване на парковете „Баждар“ и „Колелото“.

Поканени за участие са общински съветници, представители на бизнеса, образователни и културни институции, Технически университет, еколози, архитекти, управители на общински дружества и други.

ПРОГРАМА

14 октомври – Ритуална зала на Община Габрово

13:00 часа Кръгла маса за обсъждане на обектите от образователната инфраструктура
16:00 часа Кръгла маса за обсъждане на обектите от културната инфраструктура

15 октомври – Ритуална зала на Община Габрово
13:00 часа Кръгла маса за обсъждане на интегрирания градски транспорт на гр. Габрово
16:00 часа Кръгла маса за обсъждане на обектите от градската среда

Повече за проекта можете да научите тук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ралица Манолова е кандидатът за кмет на Габрово, издигнат от ПП – ДБ

Published

on

Ралица Манолова е кандидатът за кмет на община Габрово, издигнат от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, на предстоящите местни избори в края на октомври.

Това стана ясно вчера, 26 септември, след като тя получи регистрация в Общинската избирателна комисия. Манолова е и водач на листата от общо 27 кандидати за общински съветници.

„Някои решения се вземат трудно. Особено, когато има предубеденост за процеса, страх от независещи от нас фактори, обремененост от статуквото. Но всъщност осъзнах, че местните избори би трябвало да са надпартийни по същността си и да се търси личността – визионер, която да създава добро за всички и да води напред. Всеки кмет до момента е постигнал нещо и оставил следа.

И трябва да бъде уважен за това. Но да си кмет не е просто работа, позиция, желан пост… Това е мисия. И много време, посветено на общността. Вяра, че всеки гражданин трябва да има право и възможност да сподели своето виждане без да се страхува. Вяра, че заедно можем да вървим успешно напред. Нека тези предстоящи местни избори дадат на габровци шанса да избират по свое мнение, а не по задължение.

Нека да донесат вяра и надежда, че можем да сме спокойни не само днес, но и за бъдещето на всички!“, сподели на профила си в социалната мрежа фейсбук Ралица Манолова.

Зареди още

Новини

Безплатни тренировки по футбол за момичета по програмата UEFA Playmakers

Published

on

ФК „Чардафон 1919“ – Габрово за поредна година организира под егидата на БФС, UEFA и Disney безплатни тренировки за момичета, от 5 до 8-годишни възраст.

Заниманията ще започнат от 2 октомври и ще продължат до края на месеца.

Футболните тренировки ще се проведат в салона на Национална Априловска гимназия от 18.00 часа. Те ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, и помощника му Преслава Василева.

Всички желаещи да се включат в тренировъчния процес трябва да се регистрират и заявят своето участие оттук.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

UEFA Playmakers е забавен и безопасен начин за момичета между 5 и 8 години да започнат да играят футбол. Програмата включва движения, игри и разказване на истории от Дисни, за да се забавляват и да научат да играят във футбола.

Зареди още

Крими

Конфискуваха колата на дрогиран, хванат зад волана

Published

on

Полицията в Трявна установи напушен местен водач, а след като престъплението бе разкрито конфискува и автомобила му.

Нарушителят бил засечен на пътя вчера, 26 септември, около 17.20 часа, в Трявна при проверка лек автомобил “Опел Корса“.

Водачът –30-годишен местен жител, бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за канабис.

Мъжът отказал кръвна проба, а автомобилът му бил иззет. По случая е образувано бързо производство.

Още едно престъпление, свързано с наркотици бе разкрито вчера, но в Габрово. Около 22.20 часа, била извършена проверка на 25-годишен местен жител.

Установено било, че мъжът придобил и държи в себе си бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица