Свържи се с нас

Новини

Обсъждаме най-добрите идеи за изготвяне на проекти

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Четири кръгли маси за избор на идеи и обсъждане на най-добрите обемно-пространствени решения за възлагане и изготвяне на инвестиционни проекти ще се състоят на 14 и 15 октомври в ритуалната зала на Община Габрово, информираха от местната администрация.

Обществените обсъждания са в изпълнение на проекта за техническа помощ за подготовка на Общината за следващия програмен период 2014 – 2020. Чрез него ще може да участва в новата Оперативна програма „Региони в растеж“ като разработи готови за финансиране инвестиционни проекти, които ще бъдат включени в интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Габрово.

Избрани са обекти от културната и образователната инфраструктура, както и от градската среда. Предвижда се изготвяне на пет инвестиционни проекта за благоустрояване на градската среда в районите на парк „Колелото“ и прилежащите квартални пространства, парк „Баждар“, Източна градска улица, ул. „Емануил Манолов“ и ул. „Чардафон“, реконструкция на кръстовището в района на „Шиваров мост“ и прилежащите пространства.

Включени са проекти за ремонт, модернизация, внедряване на енергоспестяващи мерки и изграждане на достъпна среда в училищата „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Цанко Дюстабанов“, Дома на културата „Емануил Манолов“ с благоустрояване на прилежащи пространства, както и преустройство на бившата прогимназия „Радион Умников“ в Общински център за работа с деца.

По време на кръглите маси ще бъде представено съдържанието на обектите, заданията за проектиране и изготвените анализи. Организаторите ще съобщят резултатите от конкурса за идейни проекти за благоустрояване на парковете „Баждар“ и „Колелото“.

Поканени за участие са общински съветници, представители на бизнеса, образователни и културни институции, Технически университет, еколози, архитекти, управители на общински дружества и други.

ПРОГРАМА

14 октомври – Ритуална зала на Община Габрово

13:00 часа Кръгла маса за обсъждане на обектите от образователната инфраструктура
16:00 часа Кръгла маса за обсъждане на обектите от културната инфраструктура

15 октомври – Ритуална зала на Община Габрово
13:00 часа Кръгла маса за обсъждане на интегрирания градски транспорт на гр. Габрово
16:00 часа Кръгла маса за обсъждане на обектите от градската среда

Повече за проекта можете да научите тук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица