Свържи се с нас

Новини

Трявна събра микробиолози на конгрес, с международно участие

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От 7 до 10 октомври в Трявна се провежда тринадесетият конгрес на микробиолозите в България с международно участие, информират от местната общинска администрация. В хотелски комплекс 110 представители на микробиологичната наука от България, Франция, Австрия, Англия, Русия, Украйна, Португалия, Сърбия и Македония ще представят своите постижения в тази област.

снимка: Община Трявна

снимка: Община Трявна

Конгресът беше открит от акад. Ангел Гълъбов – вирусолог, Председател на секция „Микробиология“ към Съюза на учените в България, който поздрави участниците, изрази своето съжаление за състоянието, в което се намира българската наука, в т. ч. и микробиологията, и благодари на всички, които въпреки затрудненията, продължават своята апостолска дейност и резултатите са налице.

Акад. Гълъбов обясни защо Трявна е предпочетен за домакин на форума – заради това, че се вижда на практика напредъкът на една Община и заради забележителното архитектурно-художествено и историческо наследство.

Кметът на общината инж. Драгомир Николов поздрави участниците, като благодари за високата чест престижният форум да се проведе в Трявна, за високата оценка за развитие на общината, пожела успешна работа на всички и препоръча на участниците да отделят време за запознаване поне с част от уникалните възрожденски обекти, потапяйки се в атмосферата на изконния български дух .

снимка: Община Трявна

снимка: Община Трявна

В края на тържествената част всички бяха приятно изненадани от музикалния поздрав, отправен към тях, от ученичката Василена Василева и нейната преподавателка Манка Билчева от Школата по изкуствата при НЧ “Пробуда 1924“ гр. Плачковци, които със своите изпълнения от българския фолклор развълнуваха гостите и предизвикаха техните бурни аплодисменти.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица