Свържи се с нас

Новини

КНСБ – Габрово отбелязва Световния ден за достоен труд

Published

on

снимка: КНСБ – Габрово

снимка: КНСБ – Габрово

По повод Световния ден за достоен труд, 7 октомври, Регионалният съвет на КНСБ – Габрово предвижда провеждането на изнесена мобилна приемна в предприятия в четирите общини на Габровска област с цел информиране и консултиране на работници и служители, в т.ч. и младежи за техните трудови, осигурителни и синдикални права и разглеждане на проблеми, които стоят пред работниците и възможности за тяхното решаване.

Паралелно с това ще се предлагат и безплатни трудово-правни и осигурителни консултации в офисите на синдиката в региона.

По инициатива на Международната конфедерация на профсъюзите от 2008 г. насам, на 7–ми октомври се отбелязва Световният ден на достоен труд. Това е денят за мобилизиране по целия свят. Ден, когато всички синдикати по света се застъпват за достойния труд и застават зад действия, призоваващи за възвръщане на икономическия растеж и за изграждане на нова глобална икономика, поставяща хората на първо място.

През последните 2 години половината от семействата изпитаха безработицата или критичното въвеждане на непълно работно време, като междувременно милиард и двеста милиона души продължават да живеят в крайна бедност. Основните права за синдикално представителство и колективно трудово договаряне са под заплаха в много държави и под директна атака в други.

Затова на 7-октомври тази година, КНСБ и другите синдикати по света отново ще се мобилизират, ще организират събития и дейности, настоявайки за достойни работни места и пълно зачитане на правата на работниците.

За повече информация:

ГАБРОВО
тел.: (066) 80-53-71
e-mail: gabrovo@citub.net
ул.”Брянска“ 30, ет. 10, ст.1

СЕВЛИЕВО
тел.: (0675) 3-35-07, 0885 970 345,
e-mail: veska_beneva@abv.bg
ул. „Стара планина” 34

ДРЯНОВО И ТРЯВНА
тел.: 0885 970 484,
e-mail: knsb_dryanovo@abv.bg, Дряново, ул. „Никола Мушанов” 3
e-mail: knsb_tryavna@abv.bg, Трявна, ул. „Ангел Кънчев” 89

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Приеха годишният план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Новини

Празник на географията в Габрово

Published

on

Община Габрово, Областна администрация-Габрово, РУО – Габрово, ОУ „Неофит Рилски“ – Габрово и Асоциацията на професионалните географи и регионалисти – Габрово организират „Пролетен празник на географията“.

Празникът ще се проведе на 22 април, понеделник, по повод „Деня на Земята“ в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието ще започне в 15.00 часа. Ще бъде излъчен екологичният филм „Море на вятъра“, след чийто край ще бъдат наградени изявени ученици, постигнали успехи по География и икономика при извънкласни изяви през учебната 2022-2023 г.

След награждаването ще се проведе викторина за училищни отбори от общините на област Габрово, придружена от кратка фолклорна програма.

Викторината е на тема: „Габрово в географията и историята на България“. Въпросите за нея са подготвени от комисия, чиито членове не са от област Габрово, с председател проф. Марин Русев, председател на УС на АПГР.

Заявка за участие са заявили ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Иван Вазов“, СУ „Райчо Каролев“, СУ „Отец Паисий“, НАГ, ПТГ“Д-р Никола Василиади“, ПГТ „Пенчо Семов“.

Зареди още

Новини

Преглед на падналите рога на благороден елен тази неделя на Градище

Published

on

Каним ви отново на Градище в неделя в 11.00 часа! Особено, ако се вълнувате от популацията на благороден елен в нашите ширини. Ще можете да се срещнете с представители на Държавно горско стопанство – Габрово, природолюбители и ловни специалисти, които ще направят преглед на падналите еленови рога.

Важно е да се отбележи, че това не са рога от убити животни, а естествено паднали и събрани от горите. Благородните елени сменят своята корона всяка година през месеците февруари и март.

Тя пораства отново бързо след това, но рогата могат да дадат много информация за здравето на елените, храната, до която имат достъп, възрастта им, броят им, че дори и понякога за тяхната съдба – срещали ли са се с хищници, спорили ли са с други мъжки и т.н.

Събитието ще се състои на поляната на Градище на 21 април, неделя, в 11.00 часа. Естествено то е безплатно и всички любители на чистия въздух и природата са добре дошли.

Прегледът е част от поредица събития „Горски срещи на Градище“, които се провеждат всяка неделя на любимата поляна. Те са организирани от Фондация „От БГ“ и са със свободен достъп, както и самата поляна.

Барчето на поляната също работи и предлага страхотен билков чай, лимонада, скара и бира, а следващото събитие от поредицата ще е на 28 април – ЗДРАВОсловно с Петя – арт терапия с рисуване!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица