Свържи се с нас

Новини

Ивелина Йосифова: „Да се молим за душите на загиналите и в сърцата си да бъдем с близките им“

Published

on

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Ивелина Йосифова е кандидат за Народен представител от КП „България без цензура“ в 7-ми МИР, Габрово.

Г-жо Йосифова, приключва предизборната кампания. Вие как я оценявате?

Тази кампания приключва по възможно най-трагичния начин за България. Загинаха хора, наши съграждани. Загинаха, не защото така им било писано, а заради грешки на други хора! Дано това действа отрезвяващо на всеки един от нас. Ние сме съпричастни с потърпевшите от тази национална трагедия. В този момент, освен да се помолим за упокой на душите на загиналите и в сърцата си да бъдем с техните близки, и да прекратим всякакви политически кампании, е единственото адекватно поведение!

– Вие сте млада жена със сериозен политически опит. Това последната ви битка ли е на изборното поле, или поредната?

Не разглеждам изборите като битка. Това е нормален процес, в който българските партии влагат прекалено много емоция и отклоняват гражданите от разумното представяне и предлагане на политическите идеи, които водят до регулиране на обществените отношения. Конкретно, със сигурност „България без цензура“ е идейна и времева инвестиция от моя страна, с желание за основно трансформиране на държавните основи, за да имаме здраво, устойчиво и целеустремено общество.

В кампанията на „България без цензура“ се наложи като основно послание „1 милион нови работни места“? Как защитавате това послание и как ще го реализирате?

Основното ни послание е „Държавата с грижа за народа“. Но наистина, тезата за 1 млн. нови работни места се оформи като нашия публичен образ в тази кампания. Но има продължение – за два мандата от 8 години. Знам, че ще бъдем критикувани и оценяване за това в негативен аспект, но имам следния въпрос. Кой точно ще издържа цялата система на социално осигуряване от 2,5 млн. пенсионери, между 800 хил. и 1 млн. деца до 18 год. възраст, 800 хил. на бюджетна издръжка? За социално слабите и временно безработните да не говорим. Не е нормално на 1 работещ да се падат 4 за бюджетна издръжка. В Белгия този коефициент е 1 към 1, 4. И там се събират за спешни мерки, защото това съотношение расте. А ние какво правим? Затова само и единствено през работеща икономика, бизнес, работещ в адекватни и спокойни условия, могат да се създадат тези работни места, което е нашата цел.

– Какви са конкретните послания от програмата на „България без цензура“, на които Вие държите най-много?

Ние, кандидатите за народни представители на Коалиция „България без цензура“ се ангажираме пред гражданите на всички населени места в Област Габрово да изградим ДЪРЖАВА С ГРИЖА ЗА НАРОДА, което виждам по следния начин. Разкриване на 1 милион работни места за 8 години за цяла България, приоритетно в малки области като Област Габрово. Безплатно здравеопазване и лекарства за всички деца. Създаден фонд „Чиста земя“ за оземляване на младите българи“. Минимална работна заплата от 550 лева. Безплатни лекарства за децата до 7-годишна възраст, техните майки и бременните жени. По 350 лв. за раждането на второ дете. Еднократна помощ от 2000 лв. При раждане на дете и 1000 лв. еднократна помощ при сключване на първи брак за студенти и висшисти. Увеличаване на минималните пенсии с 20% годишно. Безплатно здравеопазване и лекарства за пенсионерите. Да подпомогнем приоритетно малките земеделски производители в Общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна ефективно да усвояват земеделските фондове. Улеснено кандидатстване за средства от европейските фондове за развитие на конкурентноспособен бизнес в Област Габрово. Ускорено развитие на туризма в Общините от Област Габрово като приоритетен икономически отрасъл във всички възможни форми – културно-познавателния туризъм, екотуризма, балнеотуризма, планинския туризъм, селския туризъм, поклонническия туризъм. Да привлечем инвеститори за възстановяване и развитие на промишлени производства, донесли славата на Габрово и региона като Българския Манчестър. Да запазим всички природни богатства за бъдещите поколения. Да изградим Държава, която да се грижи за хората, които с труд, любов и увереност изграждат своето бъдеще в своите населени места Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна.

– Каква е Вашата лична мотивация за участие в тези избори?

„България без цензура“ връща малко по малко вярата на българите в днешния ден. На утрешния никой не е господар. Утре ще зависи от днес. Затова днес сме задно. Дали искаме да водим битка, борба? Не! Аз съм една българска жена, която иска с разум и емоция да покаже на всеки българин, че сме на прав път. Труден, с много препятствия, но верния път. Затова не искам да вървя след хората, не искам и да съм пред тях, а искам да сме рамо до рамо, и хванати за ръка да вървим по пътя. Пътя на днешния красив ден, в който децата ще са повече от възрастните, училищата ще са пълни, и всеки български гражданин ще знае , че има Държава с грижа за народа!

Затова избрах и да съм в листата с кандидати за народни представители на „България без цензура“, и призовавам гражданите на Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна да изберат номер 13, за да можем всички заедно да сме щастливи в днешния ден. Утре? Утре ще зависи от днес!

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Пътен полицай в детската градина

Published

on

Инспектор Христофор Божинов разказа на малчуганите от габровската детска градина „Радост“ за професията „Пътен полицай“.

Униформеният служител гостува на група Мики Маус. Той разказа на децата за работата на пътните полицаи.

Представи униформата и отличителните ѝ знаци, както и помощните средства – палка, белезници, стоп палка и радиостанция.

Проведе и кратка беседа по безопасност на движението. Инспектор Божинов раздаде на малчуганите брошури със стихчета, свързани с пътната безопасност.

Децата от своя страна се бяха подготвили с тематични рисунки, които подариха на униформения служител.

Зареди още

Крими

Превантивна беседа за противодействие на телефонните измами

Published

on

Превантивна беседа, свързана с телефонните измами, се проведе в Трявна, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Габрово. Възрастни хора от пенсионерските клубове в общината се събраха в зала „Дръзновение“, където старши инспектор Марин Маринов, началник група „Криминална полиция“ при РУ Трявна, разясни основните схеми на телефонните измамници.

Той разказа и случаи от своята практика. Ст.инсп. Маринов подчерта, че „ало“ измамниците се стараят да научат информация за близките на потенциалната жертва, която след това използват срещу нея, за да може да я убедят да предаде определена сума пари.

Той призова възрастните хора в никакъв случай да не разказват на непознати за своите деца, внуци, близки. Обясни на възрастните хора как да реагират, когато непознати се опитат да ги убедят, че техни близки са причинили пътен инцидент; че имат нужда от средства за лечение или при други подобни сценарии.

Ст.инспектор Маринов разясни и за така наречените „фишинг измами“. Той отправил апел в никакъв случай да не споделят лични данни, данни на дебитни или кредитни карти, да не отварят съмнителни имейли.

На срещата присъстваха Даниела Маринова, заместник-областен управител и инж.Жасмина Лазарова, заместник-кмет на Община Трявна.

Превантивната кампания е инициирана от Областна администрация- Габрово и ОДМВР-Габрово. Тя ще продължи и през следващите дни.

В Севлиево тя ще се проведе на 27 февруари от 15.00 часа в клуб на пенсионера в ж.к.“Митко Палаузов“, на 28 февруари от 10.00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Любен Каравелов“ в Севлиево, на 6 март от 13:00 часа в клуб на пенсионера на ул.“Юрий Венелин“ в Габрово, и на 7 март от 10.00 часа в Община Дряново.

Зареди още

Новини

КНСБ – Габрово обучи комитети и групи по условия на труд

Published

on

Регионалният съвет на КНСБ-Габрово, съвместно с Института за социални и синдикални изследвания и обучения на КНСБ, проведе в електронна среда обучение на близо четиридесет представители на комитетите и групите по условия на труд в предприятия и организации от региона.

Традиционно и тази година лектори бяха директорът на дирекция „Инспекция по труда” със седалище Габрово Виолета Иванова и вицепрезидентът на КНСБ в направление „Социална защита, безопасност и здраве при работа. Справедлив зелен преход и екология” Огнян Атанасов.

Виолета Иванова запозна участниците с нормативните разпоредби, касаещи трудовата злополука, провеждането на инструктажи осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, контролът по спазване на трудовото законодателство и правомощията на контролните органи.

Огнян Атанасов представи националното законодателство по безопасност и здраве при работа, социалния диалог в областта на здравословните и безопасни условия на труд, рискове, свързани с безопасност и здраве при работа в сектор „Държавно управление”, предстоящият проект на социалните партньори в тази област, Националната кампания на КНСБ „Да спрем рака на работното място” и промените в европейското на националното законодателство.

За първи път трети лектор в обучението бе Габриела Гатева – психолог и психотерапевт, която запозна участниците със симптомите, фазите и начините за справяне със синдромът на бърнаут и представи случаи от своята практика.

Обучението се осъществи в съответствие с изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Наредба № 4 на Министерството на труда и социалната политика.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица