Свържи се с нас

Новини

Ивелина Йосифова: „Да се молим за душите на загиналите и в сърцата си да бъдем с близките им“

Published

on

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Ивелина Йосифова е кандидат за Народен представител от КП „България без цензура“ в 7-ми МИР, Габрово.

Г-жо Йосифова, приключва предизборната кампания. Вие как я оценявате?

Тази кампания приключва по възможно най-трагичния начин за България. Загинаха хора, наши съграждани. Загинаха, не защото така им било писано, а заради грешки на други хора! Дано това действа отрезвяващо на всеки един от нас. Ние сме съпричастни с потърпевшите от тази национална трагедия. В този момент, освен да се помолим за упокой на душите на загиналите и в сърцата си да бъдем с техните близки, и да прекратим всякакви политически кампании, е единственото адекватно поведение!

– Вие сте млада жена със сериозен политически опит. Това последната ви битка ли е на изборното поле, или поредната?

Не разглеждам изборите като битка. Това е нормален процес, в който българските партии влагат прекалено много емоция и отклоняват гражданите от разумното представяне и предлагане на политическите идеи, които водят до регулиране на обществените отношения. Конкретно, със сигурност „България без цензура“ е идейна и времева инвестиция от моя страна, с желание за основно трансформиране на държавните основи, за да имаме здраво, устойчиво и целеустремено общество.

В кампанията на „България без цензура“ се наложи като основно послание „1 милион нови работни места“? Как защитавате това послание и как ще го реализирате?

Основното ни послание е „Държавата с грижа за народа“. Но наистина, тезата за 1 млн. нови работни места се оформи като нашия публичен образ в тази кампания. Но има продължение – за два мандата от 8 години. Знам, че ще бъдем критикувани и оценяване за това в негативен аспект, но имам следния въпрос. Кой точно ще издържа цялата система на социално осигуряване от 2,5 млн. пенсионери, между 800 хил. и 1 млн. деца до 18 год. възраст, 800 хил. на бюджетна издръжка? За социално слабите и временно безработните да не говорим. Не е нормално на 1 работещ да се падат 4 за бюджетна издръжка. В Белгия този коефициент е 1 към 1, 4. И там се събират за спешни мерки, защото това съотношение расте. А ние какво правим? Затова само и единствено през работеща икономика, бизнес, работещ в адекватни и спокойни условия, могат да се създадат тези работни места, което е нашата цел.

– Какви са конкретните послания от програмата на „България без цензура“, на които Вие държите най-много?

Ние, кандидатите за народни представители на Коалиция „България без цензура“ се ангажираме пред гражданите на всички населени места в Област Габрово да изградим ДЪРЖАВА С ГРИЖА ЗА НАРОДА, което виждам по следния начин. Разкриване на 1 милион работни места за 8 години за цяла България, приоритетно в малки области като Област Габрово. Безплатно здравеопазване и лекарства за всички деца. Създаден фонд „Чиста земя“ за оземляване на младите българи“. Минимална работна заплата от 550 лева. Безплатни лекарства за децата до 7-годишна възраст, техните майки и бременните жени. По 350 лв. за раждането на второ дете. Еднократна помощ от 2000 лв. При раждане на дете и 1000 лв. еднократна помощ при сключване на първи брак за студенти и висшисти. Увеличаване на минималните пенсии с 20% годишно. Безплатно здравеопазване и лекарства за пенсионерите. Да подпомогнем приоритетно малките земеделски производители в Общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна ефективно да усвояват земеделските фондове. Улеснено кандидатстване за средства от европейските фондове за развитие на конкурентноспособен бизнес в Област Габрово. Ускорено развитие на туризма в Общините от Област Габрово като приоритетен икономически отрасъл във всички възможни форми – културно-познавателния туризъм, екотуризма, балнеотуризма, планинския туризъм, селския туризъм, поклонническия туризъм. Да привлечем инвеститори за възстановяване и развитие на промишлени производства, донесли славата на Габрово и региона като Българския Манчестър. Да запазим всички природни богатства за бъдещите поколения. Да изградим Държава, която да се грижи за хората, които с труд, любов и увереност изграждат своето бъдеще в своите населени места Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна.

– Каква е Вашата лична мотивация за участие в тези избори?

„България без цензура“ връща малко по малко вярата на българите в днешния ден. На утрешния никой не е господар. Утре ще зависи от днес. Затова днес сме задно. Дали искаме да водим битка, борба? Не! Аз съм една българска жена, която иска с разум и емоция да покаже на всеки българин, че сме на прав път. Труден, с много препятствия, но верния път. Затова не искам да вървя след хората, не искам и да съм пред тях, а искам да сме рамо до рамо, и хванати за ръка да вървим по пътя. Пътя на днешния красив ден, в който децата ще са повече от възрастните, училищата ще са пълни, и всеки български гражданин ще знае , че има Държава с грижа за народа!

Затова избрах и да съм в листата с кандидати за народни представители на „България без цензура“, и призовавам гражданите на Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна да изберат номер 13, за да можем всички заедно да сме щастливи в днешния ден. Утре? Утре ще зависи от днес!

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Изборният ден започна и протича в спокойна обстановка

Published

on

Изборният ден в област Габрово започна в 07.00 часа. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места.

При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както имейл: izbori2022@mvr.bg.

В днешния ден служителите в звената „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Габрово ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

3 октомври ще бъде неучебен ден за някои училища в област Габрово

Published

on

3 октомври (понеделник) е определен за неучебен ден за всички ученици от училищата на територията на страната, в които има изборни секции, разкрити по реда и условията на Изборния кодекс.

Това се казва в заповед на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, подписана в началото на седмицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Деляна Иванова: Гласувах за по-доброто бъдеще на област Габрово и България!

Published

on

„Днес гласувах по-доброто бъдеще на област Габрово и на България. Бъдеще, което може да даде възможност на хората тук да бъдат успешни, проспериращи, благоденстващи“, каза Деляна Иванова, водач на листа на Има такъв народ за район Габрово.

Бившият заместник – регионален министър подчерта, че е дала своя глас за единство, стабилност и устойчивост на управлението, което да доведе до справяне с кризите и бедността.

„Само последователност, толерантност, предвидимост и дългосрочна стратегия могат да осигурят развитие и просперитет“, допълни тя.

За директна връзка с Деляна Иванова и поставяне на вашите въпроси и сигнали пишете на d.ivanova.gabrovo@gmail.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица