Свържи се с нас

Новини

Ивелина Йосифова: „Да се молим за душите на загиналите и в сърцата си да бъдем с близките им“

Published

on

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Ивелина Йосифова е кандидат за Народен представител от КП „България без цензура“ в 7-ми МИР, Габрово.

Г-жо Йосифова, приключва предизборната кампания. Вие как я оценявате?

Тази кампания приключва по възможно най-трагичния начин за България. Загинаха хора, наши съграждани. Загинаха, не защото така им било писано, а заради грешки на други хора! Дано това действа отрезвяващо на всеки един от нас. Ние сме съпричастни с потърпевшите от тази национална трагедия. В този момент, освен да се помолим за упокой на душите на загиналите и в сърцата си да бъдем с техните близки, и да прекратим всякакви политически кампании, е единственото адекватно поведение!

– Вие сте млада жена със сериозен политически опит. Това последната ви битка ли е на изборното поле, или поредната?

Не разглеждам изборите като битка. Това е нормален процес, в който българските партии влагат прекалено много емоция и отклоняват гражданите от разумното представяне и предлагане на политическите идеи, които водят до регулиране на обществените отношения. Конкретно, със сигурност „България без цензура“ е идейна и времева инвестиция от моя страна, с желание за основно трансформиране на държавните основи, за да имаме здраво, устойчиво и целеустремено общество.

В кампанията на „България без цензура“ се наложи като основно послание „1 милион нови работни места“? Как защитавате това послание и как ще го реализирате?

Основното ни послание е „Държавата с грижа за народа“. Но наистина, тезата за 1 млн. нови работни места се оформи като нашия публичен образ в тази кампания. Но има продължение – за два мандата от 8 години. Знам, че ще бъдем критикувани и оценяване за това в негативен аспект, но имам следния въпрос. Кой точно ще издържа цялата система на социално осигуряване от 2,5 млн. пенсионери, между 800 хил. и 1 млн. деца до 18 год. възраст, 800 хил. на бюджетна издръжка? За социално слабите и временно безработните да не говорим. Не е нормално на 1 работещ да се падат 4 за бюджетна издръжка. В Белгия този коефициент е 1 към 1, 4. И там се събират за спешни мерки, защото това съотношение расте. А ние какво правим? Затова само и единствено през работеща икономика, бизнес, работещ в адекватни и спокойни условия, могат да се създадат тези работни места, което е нашата цел.

– Какви са конкретните послания от програмата на „България без цензура“, на които Вие държите най-много?

Ние, кандидатите за народни представители на Коалиция „България без цензура“ се ангажираме пред гражданите на всички населени места в Област Габрово да изградим ДЪРЖАВА С ГРИЖА ЗА НАРОДА, което виждам по следния начин. Разкриване на 1 милион работни места за 8 години за цяла България, приоритетно в малки области като Област Габрово. Безплатно здравеопазване и лекарства за всички деца. Създаден фонд „Чиста земя“ за оземляване на младите българи“. Минимална работна заплата от 550 лева. Безплатни лекарства за децата до 7-годишна възраст, техните майки и бременните жени. По 350 лв. за раждането на второ дете. Еднократна помощ от 2000 лв. При раждане на дете и 1000 лв. еднократна помощ при сключване на първи брак за студенти и висшисти. Увеличаване на минималните пенсии с 20% годишно. Безплатно здравеопазване и лекарства за пенсионерите. Да подпомогнем приоритетно малките земеделски производители в Общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна ефективно да усвояват земеделските фондове. Улеснено кандидатстване за средства от европейските фондове за развитие на конкурентноспособен бизнес в Област Габрово. Ускорено развитие на туризма в Общините от Област Габрово като приоритетен икономически отрасъл във всички възможни форми – културно-познавателния туризъм, екотуризма, балнеотуризма, планинския туризъм, селския туризъм, поклонническия туризъм. Да привлечем инвеститори за възстановяване и развитие на промишлени производства, донесли славата на Габрово и региона като Българския Манчестър. Да запазим всички природни богатства за бъдещите поколения. Да изградим Държава, която да се грижи за хората, които с труд, любов и увереност изграждат своето бъдеще в своите населени места Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна.

– Каква е Вашата лична мотивация за участие в тези избори?

„България без цензура“ връща малко по малко вярата на българите в днешния ден. На утрешния никой не е господар. Утре ще зависи от днес. Затова днес сме задно. Дали искаме да водим битка, борба? Не! Аз съм една българска жена, която иска с разум и емоция да покаже на всеки българин, че сме на прав път. Труден, с много препятствия, но верния път. Затова не искам да вървя след хората, не искам и да съм пред тях, а искам да сме рамо до рамо, и хванати за ръка да вървим по пътя. Пътя на днешния красив ден, в който децата ще са повече от възрастните, училищата ще са пълни, и всеки български гражданин ще знае , че има Държава с грижа за народа!

Затова избрах и да съм в листата с кандидати за народни представители на „България без цензура“, и призовавам гражданите на Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна да изберат номер 13, за да можем всички заедно да сме щастливи в днешния ден. Утре? Утре ще зависи от днес!

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Узана домакинства най-мащабното състезание по ориентиране у нас

Ориентировачи от цял свят идват за състезанието.

Published

on

Местността Узана, освен географски център на България, ще бъде и център на родното ориентиране до края на седмицата. Близо 1 000 участници от страната и чужбина пристигат за най-мащабното състезание у нас – Купа България, с което ще се отбележи и „70 години ориентиране в България“.

Тази година домакин на събитието е местният клуб „Узана“, с огромната подкрепа на Община Габрово и Българската федерация по ориентиране. 851 състезатели, сред които най-малкият само на 2 години, а най-възрастният – 90-годишен, от 75 клуба от страната и чужбина, в това число спортисти от Турция, Великобритания, Румъния, Италия, Норвегия, Украйна, Ирландия, Швеция, САЩ и Финландия ще вземат участие в мащабното спортно събитие.

Домакините от КСО „Узана“ ще се представят със 61 състезатели от всички възрасти. Сред тях е и седемкратната победителка в елитната група при дамите (Ж21) – Илиана Илиева, която от години със семейството си живее, работи и тренира в Норвегия. 21 са ориентировачите на дряновския клуб „Бачо Киро“, 4-ма на „Мазалат“ (Севлиево).

Четиридневният маратон започва утре в 13:30 часа със старт за Купа „Габрово“ по карта „Гърнето“, в който ще участват 360 състезатели. Надпреварата е със състезателен център база „Тота Венкова“. Класиралите се до трето място във всяка възрастова група ще бъдат наградени с медали, а отборното подреждане за купата ще бъде по точкова система, като КСО „Узана“ като организатор няма да участва в него.

В петък, събота и неделя ще се проведат надпреварите за Купа България със състезателен център Спортна база „Узана“. За участниците предстоят три отделни старта, а класирането за купата е по общо време от трите състезателни дни.

В петък от 11:00 е стартът на дълга дистанция, в събота със същия начален час е скъсената дълга дистанция, а в неделния ден от 10:30 ще има преследване. Победителите в първите два дни и състезателите, класирали се на първите три места в отделните възрастови групи в крайното подреждане за Купа България, ще бъдат наградени с купи, медали и материални награди.

Парични премии ще има за елитните групи на Мъже-21 и Жени-21. Специален приз на името на Апостола на габровското ориентиране Васил Шандурков е предвиден за победителя във възрастовата група М65.

*Източник: sport-gabrovo.com.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Новини

Световен ден за борба с хепатита

„Време е за действие“

Published

on

Световният ден за борба с хепатита се провежда всяка година на 28-и юли, като на този ден светът се обединява около темата за борбата с широкоразпространената инфекция с цел повишаване осведомеността за вирусните хепатити сред обществеността. Мотото на Световния ден през 2024 г „Време е за действие“ поставя акцент върху превенцията, скрининга и ранното диагностициране на хепатита.

По инициатива на Министерството на здравеопазването, съвместно с регионалните здравни инспекции в периода от 29 юли до 2 август 2024 г. ще се проведе скринингова кампания за хепатит Б и хепатит С. Изследването е безплатно. Прави се в рамките на 15 – 20 минути с помощта на бързи имунохроматографски тестове за доказване на повърхностия антиген на хепатит В вируса и на антитела срещу хепатит С вируса.

За област Габрово тестването ще се осъществява от екип на РЗИ Габрово през периода 29.07.2024 г. – 02.08.2024 г. от 9.00 ч. до 13.00 ч., на адрес: гр. Габрово, ул. „Райчо Каролев” № 2. Участието е изцяло доброволно.

По време на кампанията ще се проведат беседи и ще се раздават здравно-образователни материали с цел повишаване информираността на населението за разпространението на хепатита в област Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица