Свържи се с нас

Новини

Полицията в Габрово ще има своя страница във Фейсбук

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Почти всеки в България разполага със свой профил във Фейсбук, ето защо Областната дирекция на МВР – Габрово ще се присъедини към социалната мрежа.

Като причина за обръщането към интернет платформата униформените изтъкват желанието си за бърза и адекватна обратна връзка с онлайн общността.

Това стана известно по време на съвместната пресконференция на директора на Областната полиция гл. инсп. Борислав Бончев и неговия заместник комисар Денислав Донков, състояла се миналата седмица в Габрово.

Денислав Донков и Борислав Бончев © Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Денислав Донков и Борислав Бончев © Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„В процес на включване сме с наша страница във Фейсбук, където ще бъдем отворени за получаване на всякакъв вид сигнали за престъпления и нарушения. На нея ще можем да получаваме също информация, свързана с дейността на полицията – снимков материал, анонимни сигнали, каквото и да било още – неправилно паркиране и др.“, сподели пред журналистите комисар Донков.

Във връзка с наболялата в последно време тема на габровци относно неправилното паркиране на автомобили в града, гл. инсп. Бончев информира, че гражданите, които подават снимков материал в полицията, често пъти не желаят да станат свидетели по съставянето на актовете.

„Хората очакват само „по една снимка“ органите на реда да вземат отношение и не всички са склонни да довършат до край тази си проява на гражданство. Все пак постъпилият при нас материал, под формата на снимка, се използва като основание да бъде санкциониран съответният водач на автомобила“, каза Борислав Бончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Над 20 часа продължава снеговалежът над Габрово

Published

on

Близо 20 часа продължава снеговалежът на територията на Габрово. Снежната покривка в града е 15-17 см. по високите части на общината минава 30 см.

На Шипка вали слаб сняг, температурата на върха е – 10 градуса, настилката се обработва периодично, проходимо е при зимни условия.

Главните пътища от Републиканската пътна мрежа също се почистват и обработват, включително и към курортен комплекс Узана. Температурата в града е минус 6 градуса, приоритетно се почистват маршрутите на обществения транспорт, подходи към лечебни заведения, училища, детски градини и ясли.

Пътищата към населените места в общината също се почистват и обработват. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват, част от тях с известно закъснение. Няма населени места с нарушено електроподаване.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали. Въпреки че за област Габрово няма обявено предупреждение от НИМХ, температурите до утре сутрин ще бъдат около минус 8-10 градуса, на места и по-ниски.

Община Габрово призовава гражданите да бъдат изключително внимателни при придвижването си, както пеша, така и с автомобил.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Какво трябва да знаем, ако детето ни е под карантина?

На вниманието на родителите, чиито деца са под карантина.

Published

on

Родителите на деца, върнати от детско заведение (детска градина или ясла), вкл. и заради карантина, имат право на болничен лист. Това е посочено в Кодекса за социално осигуряване.

Родителите на ученици до 14 години, които не посещават училище поради въведените противоепидемични ограничения, имат право на месечна целева помощ, в случай че са принудени да излязат в неплатен отпуск, тъй като не могат да работят дистанционно, нямат възможност да ползват платен отпуск и не са в болнични.

За семейства с едно дете размерът на помощта е равен на минималната работна заплата – 650 лв. За семейства с две и повече деца помощта е 150% от размера на месечната минимална работна заплата или 975 лв.

Помощта се отпуска на семейства, в които средният доход на човек е по-нисък или равен на 150% от минималната заплата или 975 лв. Това означава, че за да има право на такава подкрепа от държавата, семейство с едно дете трябва да има общ доход до 2925 лв., а с две деца – до 3900 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Почти 1 000 заразени с КОВИД – 19 през миналата седмица, 22 са починалите

Published

on

Двадесет и двама души са загубили битката за живота си, а деветстотин шестдесет и четири са новите потвърдени случаи на КОВИД – 19 през миналата седмица на територията на област Габрово.

Данните, обхващащи периода от 17 до 23 януари, включително, стават ясни от информация на Регионалната здравна инспекция в Габрово относно разпространението на вирусната инфекция.

През миналата седмица общо 129 пациенти са били хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ, а останалите 835 провеждат домашно лечение.

По отношение на разпределението по новите 964 заразени с КОВИД – 19 в четирите общини на област Габрово, от информация на РЗИ става ясно още, че най-много са положителните проби в Габрово, общо 667.

Сто деветдесет и четири са тези в Севлиево, петдесет и две в Трявна, и петдесет и една в Дряново, са отчетените резултати през миналата седмица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица