Свържи се с нас

Новини

Унищожиха над 14 км. бракониерски мрежи и пособия край Габрово

Published

on

снимка: Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури

снимка: Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Габрово съвместно с представители на Икономическа полиция и РСПБЗН Габрово извършиха оглед, бракуване и унищожаване на конфискувани бракониерски мрежи и риболовни уреди.

Унищожени са били близо 268 броя бракониерски хрилни мрежи, с обща дължина 13 255 метра, 980 метра гирими, цапала, уреди за електроулов, кепчета, рачила и надуваеми гумени лодки.

Уредите са били иззети от инспектори на ИАРА Габрово за близо 2 годишен период и са унищожени чрез изгаряне, информират от пресцентъра на Агенцията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ГЕРБ печелят изборите в област Габрово, втори са ПП, а трети – Възраждане

Published

on

Коалицията „ГЕРБ – СДС“ печелят изборите за народни представители в Седми многомандатен избирателен район Габрово, състояли се на 2 октомври. Това показват официалните данните към 08.00 часа на 3 октомври на Районната избирателна комисия в Габрово, при 100% обработени протоколи.

За „ГЕРБ – СДС“ са гласува 12 046 души или 33.34% от вота на гласоподавателите в област Габрово, което им отрежда първото място. Втора политическа сила в нашия регион се нарежда ПП „Продължаваме промяната“, за чийто водач Радостин Василев и листа са гласували 7 378 или 20,42 %.

На трето място избирателите са подредили партия „Възраждане“, които получават 12,59 % подкрепа или 4 550 гласа. Хората на Костадин Костадинов се изкачват с едно място нагоре от последните избори. Четвърти в предизборната надпревара се нарежда „БСП за България“. За левицата е получила подкрепата на 3 778 души, или общо 10.46% от вота.

Пети са „ДПС“, за които са гласували 1 792 или 4,96%. С близък до техния резултат са „Демократична България“, подкрепена от 1 755 или 4,86%. Седма политическа сила е партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“, за която са гласували 1 493 или 4,13%.

На осмото място е „Български възход“. Партията на Стефан Янев е подкрепена от 1 341 гласа или 3,71% от гласоподавателите, отишли в неделя до изборните секции.

1 425 души са гласували с „Не подкрепям никого“. За „Изправи се България“ на Мая Манолова са гласували 353 гласоподаватели или 0,98%. Разпределението на мандатите и кои ще бъдат депутатите от област Габрово в 48-то Народно събрание ще стане ясно на по-късен етап през тази седмица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

„ТЯ в Габрово“ ни среща с Габриела Христова и Тодорка Мирчева

Published

on

Социалният формат „ТЯ в Габрово“ се завръща с първо събитие след лятната ваканция на 5-ти октомври, сряда, от 18.00 часа. Говорителки ще бъдат Габриела Христова и Тодорка Мирчева.

„ТЯ в Габрово“ представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории, работещи в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Габриела Христова е майка на две прекрасни деца, графичен дизайнер по професия, блогър и страхотен кулинар.

Тя е човек на детайла, във всеки аспект на живота си. Когато е по майчинство с първото си дете, паралелно с грижите за него, започва да полага грижи и за надграждането на фотографските си умения. Съчетано с хобито ѝ да готви, днес тя е един от малкото кулинарни фотографи в България.

Тодорка Мирчева e кмет на село Зелено дърво, община Габрово, а тя самата се определя като „глава на едно голямо семейство“.

Обича поезията, планината и родното Габрово. Събитието е с вход свободен и ще се проведе в ресторант „Сопрано“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица