Свържи се с нас

Новини

Каране с практически съвети – Габрово 2014 (Програма)

Published

on

каране с практически съветиMTB-BG.com, Nicky Bike Service и www.gabrovo-plus.info Ви канят на каране с практически съвети в района между Габрово и хижа „Бузлуджа“ на 30-31 август 2014 г.

Карането едновременно ще ви помогне да научите много нови неща и да затвърдите или упражните в приятелска атмосфера вече натрупани знания, както и да се запознаете с възможностите за каране, които предлагат околностите на Гарово и да разгледате някои от забележителностите в района.

Събитието ще протече в рамките на два дни, в които са включени теоретична лекция, практически упражнения, разглеждане на отделни забележителности и рок-купон в събота вечер, когато групите No Limitt и Оксижен ще свирят за всички на хижа „Бузлуджа“. За повече подробности вижте програмата по-долу.

Таксата за участие в мероприятието е 25 лв. и не включва настаняване. Настаняването е в хижа „Бузлуджа“ и може да е за една или две нощувки в зависимост от деня на пристигане – петък или събота, вътре в хижата или на палатка до нея.

ПРОГРАМА

29 август, петък вечер – пристигане, настаняване и регистрация в х. „Бузлуджа“

30 август, събота:

08:00 – 10:00 – Пристигане, настаняване и регистрация в х. „Бузлуджа“

10:00 – 11:30 – Теоретична част пред х. „Бузлуджа“

11:30-19:00 – Упражнения по маршрут Шипка – Соколски манастир – Етър и обратно изкачване към х. „Бузлуджа“. (Обща дължина на маршрута около 30 км. Изкачването обратно е 12 км, 6 от които асфалт.)

По време на упражненията ще има поне една почивка за обяд (кой каквото си носи).

20:00 – 21:00 ч – рок група No Limitt
21:00 – до изгрев – рок група Оксижен

31 август, неделя:

09:00 – 09:30 – Предварителен инструктаж и уточнения по програмата

10:00 – Тръгване по маршрут Бузлуджа – кв. Ябълка, Габрово (спускане по пътека с дължина около 8 км).

16:00 – Качване на шофьорите (с транспорт), за да приберат колите от х. „Бузлуджа“

*Възможни са промени в програмата при неблагоприятни метеорологични условия.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ

1. Да са навършили 18 г. Непълнолетни участници (над 14 г.) се допускат само ако са придружени от родител/настойник.

2. Да ползват колоездачна каска по време на карането. Допълнителна защитна екипировка, ръкавици и спортни очила са силно препоръчителни.

3. Да са попълнили декларация за освобождаване от отговорност (може да бъде изтеглена тук във формати DOC или PDF), предава се на организаторите при регистрацията.

4. Да са заплатили таксата за участие (плаща се на място).

5. Да ползват изправен планински велосипед.

6. Препоръчително е участниците да имат Планинска застраховка и/или застраховка „Злополука“.

НАСТАНЯВАНЕ И ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ

Таксата за участие в събитието е 25 лв./човек. Заплаща се на място и не включва настаняване. Всеки участник получава фланелка от събитието.

Нощувка в х. „Бузлуджа“ – 11 лв.

Палатка и ползване на хижата – 2 лв.

Благинки като вечеря, закуска и подбни екстри засега не се предвиждат, така че носете си храна.

ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат предварително до 25 август на e-mail info@mtb-bg.com – посочват се трите имена на участника, e-mail и телефон за обратна връзка, желание за настаняване в хижата, на палатка или без никакво настаняване.

Карането ще се проведе при наличие на минимум 10 участници.

Максималният брой участници в мероприятието е 40 души, така че побързайте!

Записване след крайния срок ще е възможно само при наличие на свободни места за настаняване и до достигане на максималния брой участници.

При запълване на максималния брой участници и/или на местата за настаняване в хижата, организаторите си запазват правото да откажат записване.

САМООРГАНИЗАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕ

Тъй като най-удобният начин за достигане до Габрово е с автомобил, а не всеки има такъв на разположение, решихме да улесним хората, които предлагат или търсят транспорт, като създадохме един споделен документ в Google, където можете да запишете местата, които търсите или предлагате и да оставите данни за контакт. Всеки, който подаде заявка за участие, заедно с потвърждението ще получи и връзка към този документ с възможност да го редактира. Моля, не злоупотребявайте с тази възможност и я използвайте само по предназначение. Моля, имайте предвид, че въведените от Вас данни ще са видими за всеки участник в събитието, включително за непознати за Вас хора, така че внимателно преценете какво добавяте като информация!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица