Свържи се с нас

Икономика

40 участници присъстваха на семинар за представяне на добри „зелени” практики в полза за развитието на човешките ресурси в МСП

Published

on

НОВ ПРОЕКТ 1

Първи семинар в България по проект „Обмен на опит, ноу-хау и трансфер на иновативни подходи и добри практики за развитие на човешките ресурси в микро, малките и средни предприятия за по-лесен преход към „зелена” икономика”, който се осъществява с с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, се проведе в края на месец май.

На 30 май 2014г.  в заседателната зада на хотел Рамада, София, повече от 40 представители на малки и средни предприятия се събраха, за да споделят добри „зелени” практики, свързани с развитието и управлението на човешките ресурси в техните фирми. Бяха представени резултатите от проучванята в България и Румъния, направени сред фирми, които работят в сферата на зелената енергия и възобновяемите енергийни източници. Адина Димитру – Ръководител на „Агенция за енергиен мениджмънт” Марамуреш, Румъния представи дейността на Агенцията и сподели опита си от участието в междунароoни проекти по ИНТЕРРЕГ IVC, Intelligent Energy – Europe Programme, SAVE II Programme. Десет подобни Агенции функционират на територията на Румъния, като партньорът по проекта – Агенцията за енергиен менджмънт в Марамуреш е създадена през 2009г. с финансовата подкрепа на Intelligent Energy Europe и бюджет от 317 670 Euro. Дейностите на Агенцията включват разработване на енергийна стратегия и екшън план, консултиране, предоставяне на информация, ноу-хау, обмен на добри практики.

Интерес предизвика презентацията на Андрей Георгеску от Румъния, който говори за проекта на Фондация Justin Capra – Пасивна къща с нулева енергия.

В семинара се включиха и служители на „Софена”, България, които представиха дейността на „Софена”, изводи от други техни проекти, примери за добри практики. Представени бяха различни видове информационни кампании за повишаване осведомеността относно възможностите за пестене на енергия – печатни материали, он-лайн игри, часове на класния, калкулатори за енергийни спестявания и др.

На 31 май и 1 юни бяха проведени посещения на място в село Белчин и в Сапарева баня, на които участниците видяха действието на инсталации за отопление на хотел и сгради чрез използване на термални води и слънчева топлина.

Настоящата публикация е изготвена с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Фондация Европерспективи носи цялата отговорност за съдържанието й и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица