Свържи се с нас

Икономика

Таблет или лаптоп? В MDMT ще ви отговорят!

Таблет или лаптоп? – В MDMT ще ви отговорят! *Платена публикация*

Published

on

Mобилните устройства – таблети, лаптопи, смарт телефони и т.н. заемат все по-важна част в ежедневието ни. Те буквално могат да ни спасят живота, да ни спестят много тревоги, да ни накарат да се чувстваме близо един до друг и да сме щастливи в „реално време“. Безспорно и двата вида устройства- и таблети и лаптопи предоставят специални преживявания на своите притежатели.

Как обаче да изберем между тях?

Специалистите от MDMT  разкриват начина.

лаптоп или таблет

От техническа гледна точка всички функции на таблета са налични и при лаптопа. Мобилният компютър обаче може много повече. И докато за част от потребителите достъпът до социална мрежа, електронни списания, форуми и приложения за разговори са достатъчни, то за друга група ограничаването на таблета само до тези опции са сериозен недостатък.

За да ви помогнат да изберете кое устройство е точно за вас, специалистите от MDMT ще ви посочат ключовите характеристики на всяко от тях.

Лаптопи

лаптоп делл

Лаптопите, подобно на настолните компютри имат едно сериозно преимущество – мощност! Като правило, лаптопите имат по-мощен процесор, което позволява по-широка употреба, повече активни приложения в един и същ момент, по-голяма бързина, по-висока производителност и по-добро превключване между задачите. Лаптопите с лекота изпълняват всички възможности на таблетите (като сърфиране в интернет и социални мрежи), но стигат много по-далеч – от просто въвеждане на информация, до сложна обработка на данни, логически операции, фото и видео редактиране.  И докато на таблет могат да се играят „леки“ игри  като Angry Birds and Cut the Rope, за истинските геймъри са необходими сериозни параметри, по-бързи процесори, дискретна графична обработка,  резолюции и честота на кадрите каквито таблетите не могат да постигнат. Възможността за добавяне на оптични дискове за DVD или Blu-Ray, слотове за различни SD карти, USB- флаш памети и др. външни устройства също увеличават разликата във функциите в полза на лаптопите. Със своите широко съвместими USB портове, HDMI изходи и т.н. лаптопите безпроблемно се свързват с периферни устройства- принтери, камери, външна памет, 3D мишка, джойстик и т.н., което за таблетите, поне на този етап е невъзможно. Удобството на вградената клавиатура и прецизната точност на мишката също са фактор, който за разлика от сензорните дисплеи предлагат високо ниво на детайлен контрол. И докато екранната клавиатура е подходяща само за кратки емоционални споделяния на статус или чат, то физическата клавиатура е задължително условие за блог, форуми, мейлинг, работа.

Таблети

таблети

Сред основните положителни характеристики на таблетите са 1) цената – в повечето случаи стойността на таблетите е по-ниска от тази на лаптоп, макар, че всичко зависи от модела и конкретната конфигурация и 2) размерът – малък, дискретен, лек и компактен.  Докато лаптопите се пренасят лесно само с чанта, таблетите са наистина мобилни, пригодени за използване по всяко време, независимо от мястото, вкл. в движение. Таблетът може да бъде използван в киното, в бара, по време на пътуване в автобус, на стадиона и т.н. , а малкият екран позволява дискретност на съдържанието. Таблетът е напълно достатъчен за достъп до медии и интернет, за гледане на предавания и филми или четене на електронна книга или сайт. Професионалните модели дори са подходящи за дизайн и „моделиране“ музика. Атрактивният външен вид, сензорният екран, изключително интуитивните действия,  работата с икони и естественото движение на ръката като средство за преминаване от един екран към следващ прави таблета  предпочитан и изключително лесен и удобен за начинаещите потребители. И докато лаптопите са фокусирани върху софтуера, то за таблетите са важни приложенията, съобразени със сензорния екран и възможностите за свързване,  датчици за движение , GPS данни и вградени камери. Някои приложения за таблетите са по-скъпи от компютърния софтуер, но има и такива, които са напълно безплатни за потребителя. Въпреки, че голяма част от таблетите поддържат определено ниво на едновременна работа с няколко приложения, като цяло идеята на устройството не е тази. Плюс за таблетите е, че предлагат отличен живот на батерията. Трябва да се има предвид обаче, че в повечето случаи колкото по-мощен е процесорът, толкова повече енергия му е необходима и съответно по-бързо се изтощава батерията. При всички случаи батерията на таблета издържа повече от тази на лаптопа.

И така.

Според специалистите от MDMT в дилемата лаптоп или таблет победител няма. Всичко е въпрос на предпочитания и специфични нужди. Важно е да сте наясно за какво ще ползвате устройството. С други думи-  Целта определя решението! И лаптопът и таблетът предлагат изключително мощни и удобни функции, но кой от тях ще изберете зависи от дейността или задачите, които планирате да възлагате на техниката.

Ако ви е необходимо устройство само за интернет, социални мрежи, чат, видеоклипове,  телевизия / филми или „леки“ игри, ако пътувате често и обичате да сте он-лайн по всяко време, то таблетът ви е напълно достатъчен.

Ако обаче планирате сериозна работа, ползване на софтуер за обработка на данни, образи, звук и едновременно ползване на няколко програми, то тогава  се нуждаете от мощен процесор,  голям екран,  съвместимост с външни устройства (за съхранение, печат, допълнителна мишка и т.н.), което означава, че ви е необходим лаптоп.

лап или таб

Изводът: няма „правилен“ отговор на въпроса лаптоп или таблет. Има само добре обмислени и разумно направени покупки. И преди да вземете решение, поговорете със специалист, за да не се окаже, че типът или параметрите на устройството ви не са достатъчно добри за целите ви.

На базата на опита си в предлагането и сервизирането на този тип техника, екипът на MDMT е винаги на ваше разположение с препоръки, съвети и информация как да изберете и предпазите устройството си.  В магазина на  MDMT ще намерите и подбрани конфигурации лаптопи и таблети Lenovo, Dell, Toshiba, HP и др. на изключително атрактивни цени и с гаранция. Тази техника е била изложена в известни шоуруми в Европа (като мостра) и не е употребявана.  Ако имате специални изисквания към параметрите на устройството, което желаете да закупите, МДМТ може да ви осигури „по поръчка“ посочена конфигурация, вкл. с лицензиран софтуер, ако заявите такъв. В случай, че имате проблем с някое от устройствата си – таблет, смарт телефон, лаптоп, компютър, PSP, GPS и т.н. сервизните техници на фирмата с удоволствие ще ви помогнат.

1_mdmt_office

Работното време на търговския и сервизен център на МДМТ е от понеделник до петък от 9:00 – 18:30ч., събота от 10:00-14:00ч., а адресът на фирмата – гр. Габрово, ул. „П. Каравелов“ No 3 (срещу касите на енергото).

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица