Свържи се с нас

Любопитно

Набират се „внучета назаем“

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Набират се „внучета назаем” за участие в проект „Приеми ме на село – създаване на мрежа от приемни села в България”, съобщават от Община Габрово.

„Ако си на възраст между 15 и 29 години и лятото ти е скучно и еднообразно, значи тази новина е точно за теб!

Имаш невероятната възможност да избягаш за няколко дни от градската джунгла и да се потопиш в свят, в който спокойствието, чистотата и хармонията с природата доминират.

Стани „внуче назаем” и изживей 5 дни на село, потопен в пасторална идилия. Запознай се с нови и интересни млади и не чак толкова млади хора. Баби и дядовци „под наем” те очакват, за да те научат да приготвяш традиционни кулинарни специалитети и да те запознаят с местния бит и фолклор. С тяхна помощ ще станеш по-сръчен, както в градината, така и в някои други непознати народни занаяти“, гласи призивът на екипа на проекта.

Проектът „Приеми ме на село” насърчава младите хора освен приятното и забавното, да научат и нещо полезно, да похапват здравословно и да изтрият праха от  забравеното българско минало. Запиши се и бъди активен!

Как може да участваш? Повече информация може да намериш тук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Дядо Коледа ще раздава подаръци в Terra Mall – Габрово

Published

on

Дядо Коледа ще зарадва с подаръци всички добри деца в Габрово. Коледното тържество ще се проведе на 23 декември от 11.00 часа на сцената на Тера Мол – Габрово.

Заедно с Добрия белобрад старец ще бъде и Снежанка, а за празничното настроение на всички ще се погрижат с музикални изпълнения възпитаниците на Музикална школа „Звезди в аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви.

Всички предварително опаковани и надписани подаръци родителите могат да доставят до 22 декември в администрацията на Тера Мол, етаж 3. За допълнителна информация позвъните на тел: 0886 248 892.

Всички присъстващи на празника деца ще получат и подарък – изненада.

Зареди още

Любопитно

Рождественски концерт „Свята нощ“

Published

on

В празничния месец декември и по повод светлите Рождественски празници, Камерният детски хор към Ротари клуб Габрово и тази година дарява габровци с концерта „Свята нощ“. Това е годишният концерт на момчетата, който и този път обещава да е различен.

Репертоарът включва изпълнения на празнични песни, преработка за детско хорово изпълнение. Мястото е новият храм „Свети Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ в кв. Голо бърдо.

Освен хора на габровските момчетата, в програмата са включени поетични композиции в изпълнение на деца от детските градини „Дъга“, „Младост“,„Радост“, „Явор“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Празнични песнопения ще изпълни Мъжки хор при Храм „Успение Богородично“ Габрово. Заповядайте на 11-тия ден от декември от 17.30 часа.

Зареди още

Любопитно

Четири от най-добрите слотове от Eyecon

Published

on

Eyecon е разработчик на софтуер за онлайн казина, който развива дейност от 1997 г. насам. По-долу е представена селекция от най-добрите слотове на този производител.

Champions of Valhalla

Този видео слот беше пуснат през 2020 г. Той принадлежи към жанра на викингите. Размерът на минималния залог в играта е 0,25 монети, а максималният залог е 12,50 монети. Размерът на максималната печалба за едно завъртане достига 1 250 000 монети. Казино онлайн са готови да изплатят тази печалба в рамките на няколко минути.

Дисперсията на слота е на високо ниво, а RTP достига 95,11%. Игралната зона има 3 реда и 5 барабана. Комбинации с награди могат да се формират на 25 печеливши линии.

Евтините икони на машината действат като:

 • Scatter под формата на герб;
 • Шлем;
 • Рог;
 • Чук;
 • Свещи.

Те носят до 75 монети в комбинации с награди. Иконите със средна печалба са: Брадва, Кораб, Викинг със синя рисунка на лицето, Момиче, Викинг с превръзка на окото.

Такива карти носят до 500 монети. Най-скъпите символи са сините и лилавите уайлд символи, които дават 100, 250 или 1000 монети в комбинации с награди. Машината разполага и с редица допълнителни опции, а именно:

 • Безплатни завъртания;
 • Wild и Scatter символи;
 • Складирани символи.

Броят на бонус рундовете достига 9 броя, но Scatter, паднал по време на фрийспиновете, ще добави 3 допълнителни рунда. Максималният брой безплатни завъртания е 50 броя.

Galactic Girls

Слот машината Galactic Girls е пусната на пазара през 2020 г. Тя принадлежи към научнофантастичния жанр. Волатилността на слота е на високо ниво, а нормата му на възвръщаемост за играча на теория достига 96,62%.

Размерът на максималната печалба за едно завъртане е 200 хил. игрални монети. При едно завъртане можете да залагате от 0,50 до 20 монети. Игралната зона включва 6 реда и 5 барабана. Печелившите комбинации могат да бъдат формирани на 7776 печеливши линии. За да ги създадете, ще са ви необходими 3 или повече еднакви карти на една от посоките.

Бюджетните икони са направени под формата на стойности на картите: 9, 10, J, Q, K, A.

В комбинации с награди те могат да донесат от 0,04 до 0,18 монети. Най-печелившата икона в играта е момичето, която носи до 0,32 монети. Също така машината поддържа голям брой бонусни функции, а именно: Подредени символи, Разширяващи се символи, Символ Scatter, Уайлд символ, Безплатни завъртания, Бонус игра.

Stampede

Темата на този слот, представен през 2016 г., е посветена на животните. Максималната награда в играта в рамките на едно завъртане е 500 000 кредита. При завъртане можете да поставите сума от 0,25 до 50 монети.

Машината е силно волатилна, а теоретичната ѝ възвръщаемост е 95,25%. Игралната зона се състои от 3 реда, на които са поставени 5 барабана. Печелившите комбинации могат да се определят от 243 печеливши линии.

Евтините икони в играта са: 9, 10, J, Q, K, A. Те носят печалби от 0,20 до 8 игрални монети. Иконите със средна печалба са: Бивол, Носорог, Гепард, Лъв.

Те дават комбинации от награди от 0,8 до 40 кредита. Най-печелившата карта в машината е Слон, за комбинации с която потребителят има право на 5, 10 или 50 монети. Същата икона активира бонусната опция под формата на кръгове с безплатни завъртания. Последните могат да бъдат: 20 с множител х2, 15 с множител x3, 10 с множител x4, 8 с множител x5, 5 с множител х10.

Мечта на шамана 2

Този слот с магическа тематика беше пуснат на пазара през 2020 г. В рамките на едно завъртане тук можете да спечелите до 217 500 монети. Размерът на минималния залог в играта е 0,01 монети, а максималният, който комарджията може да постави на едно завъртане, е до 12,50 монети.

Дисперсията на машината е на нивото на средната, а теоретичната ѝ възвръщаемост е 95,57%. Печелившите комбинации могат да се формират в 25 посоки. Игралната зона включва 5 барабана, разположени на тройни редове.

Стойността на един кредит може да варира от 0,01 до 0,5. Максимално на една линия играчът може да заложи до 25 монети. Играта предлага такива бонусни опции като:

 • Фрийспинове;
 • Scatter;
 • Wild.

Евтините икони са под формата на: Тотем, Амулет, Брадви, Мечка, Нож, Къщичка. Те носят от 5 до 125 монети. Средните цени са: Бивол, Орел, Ловец на сънища, Момиче, Шаман, Индианец.

Те дават печалба от 2 до 950 монети. Най-печеливша е пиктограмата във формата на вълк, която носи до 9500 кредита.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица