Свържи се с нас

Новини

Кандидати за поредния месия не липсват, счита Стойков

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Всички тези събития, от последните месеци, показват едно нещо. Има желание и амбиция в края на управлението на Пламен Орешарски да бъде създадено впечатление за нестабилност и за несправяне със ситуацията, за да се очаква поредният месия. Кой ще бъде той – ще видим, но във всички случаи кандидати за „спасител на България“, за пореден път не липсват.

Това заяви в началото на тази седмица пред габровските журналисти народният представител от Коалиция за България Йордан Стойков. От казаното от него стана ясно още, че очакванията са до края на тази седмица правителството на Пламен Орешарски да подаде своята оставка.

„До 5 август следва да бъде назначено служебен кабинет, което предполага на 6 август президентът да издаде указ за разпускане на 42-то Народно събрание и указ за насрочване и провеждане на избори за 43-то НС“, информира той.

Пред медиите депутатът от левицата коментира още няколко теми. Според него политическата обстановка в страната е индуцирана, тъй като по думите му се оказало, че голяма част от неща, случили се в държавата през последните месеци, са били планирани.

На първо място Йордан Стойков посочи миникризата в банковата система, която е била преодоляна, избягвайки по този начин сериозни сътресения в областта на бизнеса и социалната сфера.

Темата, свързана с Държавен Фонд Земеделие, отстраняването на изпълнителния – директор Николов и рокадата му с Атанас Добрев, е вторият дирижиран според депутата проблем. „Във всички случай това беше предпоставка за неподписването на близо 2200 готови вече договори, с потенциални бенефициенти, на стойност около 300 000 000.00 лв.“, заяви Стойков.

На трето място той посочи кризата, оформена с Националната здравноосигурителна каса и липсата на ресурс за изплащане на изработените от болниците услуги и дейности.

„Оказа се, че „драмата“ там не е толкова тежка, макар да е ясно, че функционирането на Здравната каса е нещо изключително важно. 22 милиона лева е разликата за 2014 г., спрямо 2013 г. Трябва да се проследят тенденциите, показващи че към момента се очертава недостиг на средства в годишен план, около 250 милиона лева“, каза още социалистът.

По думите му именно заради това Коалиция за България са дали съгласието си за актуализацията за Бюджета, с увеличаване на  разходната част на НЗОК, като очакванията са за едно преизпълнение към края на годината, което да дойде от здравните вноски. „Функционирането на НЗОК е задължително условие за стабилност в страната“, категоричен бе народният представител.

Искането на ГЕРБ, за актуализация на републиканския бюджет, желанието на Бойко Борисов за емитиране на държавен дълг до 7 милиарда евро, гарантиращ на следващото правителство безпроблемна работа и харчене, според Йордан Стойков би довело до сътресения в националния бюджет.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Новини

Кандидатът Михаил Митов обсъди със спортните клубове идеи за развитието на спорта

Published

on

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Михаил Митов, който е изпълнителен директор на футболен клуб „Янтра” Габрово, представи идеите си за развитието на спорта по време на срещи с представителите на спортните клубове в габровска област.

„За нуждите на масовия спорт и спорта за високи постижения е важно е да бъде намалена административната тежест при кандидатстване за финансиране от Министерството на младежа и спорта, да се изгражда нова спортна инфраструктура, да се реконструира старата и да се реализират програми за повишаване квалификацията на треньорите”, подчерта Михаил Митов.

Участниците в срещите подкрепиха идеята да се разработи национална стратегия за младежта и спорта, която следващото Народно събрание на приеме и реализира, така че тежестта да не пада върху общините, а държавата да гарантира устойчивост на развитието на спорта във всички региони.

По време на разговорите бяха обсъдени и идеи за данъчни облекчения за фирмите, които спонсорират спорта, както и въвеждането на разширена отговорност на пускащите на пазара продукти със завишено съдържание на захар като възможност да се финансира масовия спорт, каквато практика съществува в други европейски държави.

Сред основните идеи на Михаил Митов в училищния спорт са въвеждане на допълнителни часове по Физическо възпитание и спорт, които в началната степен също да се водят от професионалисти в сферата, а не от началните учители, както и сформиране на спортни паралелки и то в предпочитани училища с добро образование.

“Една бъдеща стратегия за спорта в училище ще предвижда и стимулиране на партньорства със спортни клубове, което цели да повиши спортната активност и да подобри качеството на спорта в училищата”, коментира още Михаил Митов.

Включване на профилиран спорт като задължителна извънкласна дейност след учебните занимания, воден от треньор – представител на спортен клуб, също е сред обсъдените идеи.

*Избори 2024 г. Купуването и продаване на гласове е престъпление.

Зареди още

Новини

ПП „ИТН“ ще проведе срещи в Габрово и Севлиево

Published

on

Скъпи съграждани,

На 24.05.2024 г ПП „Има такъв народ“ ще проведе среща със своите симпатизанти и с жителите на Севлиево и Габрово. На срещите ще присъстват кандидатите за народни представители за 7 МИР – Габрово, водачът на листата г-н Димитър Гърдев (международен секретар на ПП „ИТН“, уважаван и опитен дипломат и анализатор) и други членове на нашата партия.

Графикът в двата града е както следва:

Севлиево: – Поднасяне на венци в Севлиево и срещи със симпатизанти – 10 ч.;
– Дебат относно проблемите на града в конферентната зала на хотел Плаза – 11 ч.;

Габрово: – От 12.30 ч на Ваше разположение за въпроси и реални решения на ул. „Генерал Радецки“ ще Ви очакваме в нашия павилион, където след мероприятието в Севлиево ще се присъединят и другите кандидати включително и нашият водач.

Очакваме Ви и нека върнем здравия разум!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Има такъв народ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Има такъв народ“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица