Свържи се с нас

Любопитно

Лятно кино, еко-инсталации и палатков лагар на Узана Поляна Фест

Безплатни автобуси ще извозват гостите на фестивала от Габрово към местността Узана, хиляди се очаква да посетят четвъртото издание на станалото традиционно вече събитие

Published

on

лятно кино

Българска иновационна еко-отоплителна технология, прясно подготвен палатков лагер, прожекции на филми, свързани за събуждане на еко-съзнанието ни подготвят десетки доброволци и екипа на УзанаПолянаФест, който ще се проведе този уикенд в географския център на страната – местността Узана над Габрово.

4 прожекции в уникалното лятно кино, предоставено с партньорството на мрежа “На Тъмно” ще може да гледате, излежавайки се по поляната, но мобилизирайки съзнанието си да разбере връзките между личното поведение и глобалната промяна. Под Узанско небе ще видим филми като Global Warning и 180 градуса. Всички прожекции, можете да проверите тук.

обща

Организаторите съветват обаче тази година гостите на фестивала да се въоръжат с по-топли дрехи, заради доста по-ниските температури от типичното за сезона и високата надморска височина. Къмпинг-оборудването също ще е нужно на желаещите да се впуснат в узански приключения през идния уикенд, тъй като вече местата за настаняване извън къмпинга са резервирани от по-ранобудните.

Благодарение на организаторите от Фондация Тайм-екопроекти, феновете на фестивала ще могат стигат от Габрово до събитието в географския център на страната ни – Узана безплатно.

ет найт

Тази година връзката между лична и социална промяна е фокус на феста и силната програма ще озадачи по-спокойните натури с огромен избор от паралелно случващи се събитития – от Презентационния и Дзен центровете, през АртАтелиета и ЕкоАкадемията, до ЕкоПазара и атрактивната музикалнаа програма – трите дни на феста няма да оставят никой в инерцията на ежедневието.

Специален гост на събитието ще бъде американеца от Илинойския университет Джон Мълроу, който ще демонстрира специфичния си метод на работа за усточйиво развитие, който разпространява от Азия до Южна Америка. Вечерта пък на 19.07 ще чуем и лекцията на Филка Секулова от Свободния университет в Барселона за алтернативи в икономикатa.

Важно за посетителите на място, освен, че както всяка година билетът е безплатен е, че ще трябва да оставят колите си по-далеч от фестивалната зона.

денсинг

Няма да бъдат допускани изложители, които не са били предварително одобрени, заявиха от организацията на събитието.

Подробна програма на фестивала можете да свалите от сайта : http://uzanafest.com/. А текуща информация можете да проверявате своевремнно на блога на събитието: http://uzanafest.wordpress.com/. Фестивалът се организира от Фондация Тайм-Екопроекти с финансовата подкрепата на Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за управление на дейности по опазване на околната (ПУДООС) и Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Коледният дух завладява Габрово

Published

on

Коледният дух завладява Габрово с концерти, ателиета, изложби, представления, украси и разбира се – светлини.

В програмата през празничния месец декември Община Габрово и културните институции са се погрижили да има за всеки по нещо. Разбира се особено внимание ще получат най – малките, които с най – голямо вълнение очакват елхата, Коледните и Новогодишните празници. А тя, елхата ни, ще огрее целия площад „Възраждане“ на 6 декември точно в 18:00 ч, когато ще можем да се насладим на „Коледна миниатюра“ от ДТ „Рачо Стоянов“ и празнични изпълнения от Оркестър „Габрово“. Със запалването светлините на градската елха започваме обратното отброяване до настъпването на Новата година, а до тогава централната градска част ще е изпълнена с коледни изкушения, които ще дебнат отвсякъде – както за душата, така и за сетивата.

И тази година Градинката с мечето ще се превърне в голямо коледно детско градче, а своите най – малки приятели Община Габрово ще изненада с две нови любими фигури.  Кои ще са те ще разберете на 12 декември в 17.30 ч, когато ще бъде официалното откриване с участието на Държавен куклен театър и нещо специално подготвено от куклените актьори за малчуганите на Габрово. 

Няма как да пропуснем и коледните базари, които тази година ще са поне три, защото това е време за приятни разходки и срещи с приятели, красиви изделия и вкусни изкушения. Най – продължителният от тях ще започне на 5 декември и ще остане до края на месеца и ще е разположен в алеята между РБ „Априлов – Палаузов“ и Национална Априловска гимназия.

Коледен базар с музикална програма ще има и на площад „Възраждане“ на 17 декември от 10.00 ч, а третият и най – нов ще е на едно различно място – по калдъръмените улички на Шести участък. Очаквайте коледни изненади зад всеки ъгъл от 18 до 23 декември, сътворени от „джуджетата“ не на Дядо Коледа, а на Младежки център – Габрово.

Но за това като му дойде времето, а до тогава може да отидете на изложби на децата от Школите на Елиза Ковачева и на Ива Пенчева, а за по-големите и на годишната изложба на габровските художници, да изберете представление от Коледния фестивал на Драматичен театър от 6 до 11 декември, да посетите коледните концерти на две от габровските читалища – НЧ „Габрово – 2002“ и НЧ „Априлов – Палаузов“ и разбира се на 25-ия ден от декември в 11:00 ч да посрещнем заедно коледарите от ДФА „Габровче“ на площад „Възраждане“.

Благослов и наричания ще отправят веднага след това и в МАИР Боженци, а на следващият ден 26-ти в РЕМО „ЕТЪР“ ще може да видите и възстановка на обичая Коледуване, този път пресъздадена от участниците в училището за коледари. Дойдат ли коледарите неусетно идва времето да помислим за всичко, което ни се е случило през годината – и хубаво, и не чак толкова, да го приемем, да благодарим и да погледнем към Новата година, като първо по габровски се повеселим  – на 30 декември, изпращайки старата година „Под звездите на Габрово“ с Влади Ампов – Графа и Михаела Филева.

Декември е времето да бъдем заедно…

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 0887555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица