Свържи се с нас

Новини

Глобиха неправилно паркиралите срещу паметника на Тотю Иванов

Published

on

снимка: ГД "ДНЕС"

снимка: ГД „ДНЕС“

Собствениците на автомобили, които вчера ви показахме заснети, паркирали неправилно в непосредствена близост до паметника на Тотю Иванов в Габрово, са били глобени от пътна полиция.

Подателят на сигнала, който публикувахме във вторник, Анатолий Антов – областен координатор на ГД „ДНЕС“ – Габрово информира, че е бил потърсен от представители на пътна полиция, които му поставили въпроса дали ще предявява иск срещу собствениците на автомобилите.

„Отговорих, че не това целим, а да провокираме и събудим гражданската съвест“, пише той в писмото си, разпространено до габровските медии.

Антов е бил потърсен още и от собственика на ресторанта, намиращ се точно срещу паметника на Тотю Иванов. Той пояснил, че автомобилите били спрели там, защото кофите за боклук пред паметника пречат на паркирането.

„И разясни, че често роми ровели там, сутрин те прибрали боклука и гости на ресторанта се „чудели“ как може контейнерите за боклук да бъдат пред паметника и от къде идва вонята пред ресторанта. Последният случай бил свързан с детска група от Белгия, която трябвала да обядва в ресторанта. Ръководителите били удивени от това, което виждат и усещат във въздуха! Той предлага контейнерите да бъдат преместени на уличката която продължава към МЗ, където по думите му има удобна площадка“, пише още в писмото на Антов до медиите.

От ГД „ДНЕС“ също смятат, че това е по-добрият вариант и апелират към Община Габрово съдовете за смет да бъдат премахнати оттам, считайки че не е правилно и те да стоят пред паметника на Тотю Иванов. „Надяваме се, че Община Габрово ще реагира на сигнала и ще премести въпросните контейнери“, споделя в заключение Анатолий Антов.

снимка: Васил Колев

снимка: Васил Колев

Отново вчера, на редакционната ни поща info@gabrovonews.vxpknrygwd-58e609mpx6d7.p.runcloud.link, получихме поредна фотосесия на неправилно спрели автомобили на същото място. Според автора на сигнала явно сянката на кестена пред паметника на Тотю Иванов е като магнит за водачите на МПС.

„На снимката се виждат поредните паркирали „културно“ пред паметника на сянка. За паркирането върху новите тротоари вече явно няма нужда да обръщаме внимание, не че от другата страна се вижда, че има свободни места, но те не са на сянка“, пише той.

 

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица