Свържи се с нас

Новини

Лятна пауза в АНЛ – Габрово (класиране)

Published

on

стеф

Лятната пауза в Английската Неделна Лига – Габрово дойде, след изиграването на последния 17-ти пролетен кръг. Той бе открит с изтеглен мач, още в сряда. В него „Young Stars“ от Троян разгроми „Гипсострой 09“ с 16:0. Тодор Браилски отбеляза шест гола, Филип Филипов – три, а Благовест Илиев, Дочо Дачев и Кирил Кирилов по два.

„Laziale“ пък размаза „Чардафон 1919“ с 12:0. По два гола вкараха Милен Панчев, Димитър Димитров, Георги Колев, вратаря Димитър Пантев и Ивайло Тодоров, а един – рядко влизащият в игра мениджър Никола Атанасов.

„2+2“ също постигна разгром, като жертва бяха момчетата от „Школата“. За крайното 11:1 Радо Гутев се разписа четири пъти, Ивайло Христов и Пенчо Гичев по два. „Експрес“ записа другата убедителна победа в този кръг с 10:0 над „Марти Аверс“. Ивайло Райнов отбеляза четири гола, Станимир Лилов – три, а Йосиф Аджов – два.

С два гола на Георги Братванов „Идеал Петров“ се добра до равенство 2:2 срещу „Трите Хикса“, за които точни бяха Радо Николов и Божидар Василев. Севлиевците от „Идеал Стандарт Видима“ победиха драматично „Вес Па“ с 5:4. По два пъти се разписаха Христо Чанков и Мартин Трифонов, а за загубилите два гола вкара Павел Лолев.

В дербито на кръга „Стеф“ победи „Копакабана“ с 2:1. Мартин Ангелов откри за жълтите, но до обрата се стигна след голове на Иван Лесев и Димчо Данов.

През седмицата се изиграха и три отложени срещи. В мач от 9-я кръг „Габинвест“ победи „2+2“ с 4:0. По два гола вкараха Христо Минчев и Пламен Кожухаров.

В среща от 10-я кръг „Климат“ и „Идеал Стандарт Видима“ приключиха при 3:3. За севлиевци точни бяха Емил Димов и Александър Тодоров на два пъти, а за „Климат“ – Петър Костадинов, Васил Нанков и Станислав Радойчев.

В мач от 12-я кръг, очакван с интерес и игран пред многобройна публика, „Стеф“ победи „Laziale“ с 5:1. Иван Лесев вкара два гола, Христо Христов и Детелин Станчев по един, Ивайло Тодоров – Бланко се разписа и в двете врати.

От първия полусезон останаха да се изиграят още два мача, за които все още не са уточнени дати. Това са „Гипсострий 09“ – „Трите Хикса“ и „Ястребите“ – „Габинвест“.

Така след 134 изиграни мача, класирането за първия полусезон придоби следният вид:
1.Стеф – 40т.
2.Габинвест – 37т. и мач по-малко
3.Копакабана – 35т.
4.Ястребите – 35т. и мач по-малко
5.2+2 – 32т.
6.Laziale – 29т.
7. Young Stars-28т.
8.Идеал Петров – 26т.
9.Климат – 22т.
10.Експрес – 21т.
11.Идеал Стандарт Видима – 21т.
12 Трите Хикса – 20т. и мач по-малко
13 Гипсострой 09 – 10т. и мач по-малко
14 Чардафон 1919 – 10т.
15 Марти Аверс – 10т.
16 Вес Па – 8т.
17 Школата – 4т.

При голмайсторите класирането е следното:
1. Иван Лесев от Стеф- 55 гола
2. Павел Велчев от Копакабана -31 гола
3. Тодор Браилски от Young Stars- 29 гола
4. Александър Аспарухов от Габинвест – 28 гола
5.Милен Панчев от Laziale – 23 гола
6. Цветомир Йовчев от Габинвест – 23 гола
7. Радослав Гутев от 2+2 – 21 гола и т.н.

Първенството на АНЛ – Габрово ще се поднови на 31 август отново на комплекс Трендафила.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Прокурор Рачева и следовател Йорданов с открит урок пред единадесетокласници от НАГ

Published

on

Като участник в образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ и през настоящата учебна година, Окръжна прокуратура – Габрово проведе поредна среща с ученици от ХІ-ти клас на Национална Априловска гимназия.

Срещата беше организирана в Актовата зала на учебното заведение. Прокурор Людмила Рачева от Окръжна прокуратура – Габрово запозна учениците с професията прокурор, сподели основните му функции, отговорността на професията към очакванията на обществото.

Атанас Йорданов, завеждащ Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Габрово обясни на учениците практически детайли от работата на следователя непосредствено след извършване на престъпление и важността на неотложните следствени действия, с които той е пряко ангажиран, и трудностите, които могат да възникнат при разследването.

На учениците бяха представени казуси от практиката в Габровския съдебен окръг, които предизвикаха голям интерес.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителна кампания „Сбъдни Коледна мечта заедно с мен“ в Габрово

Published

on

Благотворителна кампания в подкрепа на хора, изпаднали в нужда, се организира в Габрово в навечерието на Най-светлите празници. Инициатор на каузата е Иванка Маринова, която през миналата година бе удостоена с наградата „Доброволец на година“ на Община Габрово.

Кампанията „Сбъдни Коледна мечта заедно с мен“ цели подпомагането на възрастни хора, болни, майки с деца и други уязвими групи в нашия град. Всеки, който желае и има възможност, може да я подкрепи като направи дарение. Могат да бъдат дарявани перални, дърва за огрев, хладилници, печки, нови дрехи, телевизори, обувки, храна, завивки, консерви и всичко, което е по възможностите му, както и парични средства.

Благотворителната кауза ще приключи на 12 декември. Кутиите за набиране на парични средства вече са поставени в трите магазина на „SCANDINAVIA standard & shopping“ в Габрово, на адрес: ул.“Шипка“ 9 Е, ул.“Николаевска“ 2 и ул.“Кожарска“1.

Желаещите да подкрепят хората в нужда могат да се свържат с Иванка Маринова чрез Фейсбук профила ѝ, или да пишат на: ivanka_marinova_ivanova@abv.bg . В ход е изготвянето на списък, с хора изпаднали в трудно положение, които дори не подозират, че ще бъдат зарадвани с нещо, от което се нуждаят и мечтаят да получат.

„Всяко едно от моите джуджета има важната задача, а именно да разбере кой от какво точно се нуждае най-много. Ако искате да се включите и да подкрепите Коледната ни магия, моля да свържете се с мен!“, споделя Иванка Маринова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Колективни трудови договори за образованието в Дряново и Трявна

Published

on

Тази седмица се подписаха Общински колективни трудови договори за предучилищното и училищно образование в Дряново и Трявна. Първо това се случи в понеделник, 5 декември в Дряново, където кметът Трифон Панчев, общинският съвет на Синдиката на българските учители към КНСБ и Съюзът на работодателите в системата на народната просвета в Република България сключиха ново двугодишно споразумение, което влиза в сила от началото на октомври и е второ за мандата на общинското ръководство.

В четвъртък, 8 декември в Трявна за първи път социалните партньори се договориха за системата на образованието на общинско ниво. Кметът Силвия Кръстева е първия кмет, който облича в документ ангажираността на местната управа към проблемите на учителската гилдия. Редом с Общината, страни по договора са Синдиката на българските учители към КНСБ, Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” и Съюза на работодателите в системата на народната просвета в Република България.

Колективните договорености за Дряново и Трявна предвиждат освен спазването на отрасловите параметри за системата на образованието и допълнителни придобивки на общинско ниво. Денят 25 май се определя като допълнителен платен годишен отпуск за всички образователни институции от двете общини. В Трявна се споразумяха за по-висок размер на заплащането за лекторските часове на педагозите магистри и бакалаври и пет дни платен отпуск за родителите с три и повече деца до 18 години.

Педагози от Дряново и Трявна ще получават награди в две направления. Първото отличие е за принос в развитието на образованието на общината и ще се присъжда на учители с педагогически стаж над 30 години на територията на съответната община и упражнено право на пенсия. Наградата ще се връчва по случай празниците на града или 24 май.

Педагози от училищата и детските градини ще бъдат отличавани и за издигане авторитета на общината при получени национални и международни награди – лични или на техни ученици от олимпиади, конкурси и състезания. Наградата ще се връчва по случай 24 май.

Инициативата за колективното договаряне в Дряново и Трявна бе на Синдиката на българските учители към КНСБ, а проектите на документи и преговорният процес се осъществиха с помощта на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица