Свържи се с нас

Икономика

Габрово събра над 200 участници в Комитета на регионите на ЕС

Published

on

снимка: ОИЦ - Габрово

снимка: ОИЦ – Габрово

Над 200 участници взеха участие в организираната от Община Габрово и Областен информационен център – Габрово изнесената конференция на комисията по образование, младеж, култура и научни изследвания (EDUC) на Комитета на регионите на Европейския съюз, която се проведе на 1 юли в Габрово, информираха днес от ОИЦ – Габрово.

Темата „Насърчаване на културния и творческия сектор като ключови фактори за повишаване на местната и регионална конкурентоспособност и привлекателност“ провокира дискусии, творчески представяния и откровени разговори за културата като инструмент за интелигентен, приобщаващ и устойчив растеж.

Събитието бе открито от кмета на Община Габрово Таня Христова и министъра на културата Петър Стоянович.
В първата тематична сесия за ролята на културата и творчеството за постигане на регионален растеж дискутираха Стюърт Максуел – член на Шотландския парламент, Стефан Георгиев – представител на бюро „Творческа Европа“, Диана Андреева – директор на „Обсерватория по икономика на културата“, Светлана Ломева – директор на „Асоциация за развитие на София“ и Теодора Дачева – зам.-изпълнителен директор на НСОРБ.

„Културата като творчески инструмент за устойчиво развитие“ бе темата на втората тематична сесия, която събра заедно представители на градовете финалисти в конкурса за европейска столица на културата 2019. Участие в нея взеха и Лорета Красаускиене – представител на партньорския на Габрово град Паневежис в Литва, Станка Желева – председател на фондация „EASY ART“, Ивелина Янгьозова – представител на Община Бургас.

Интересна презентация на тема „Жаби в гардероба“ изнесе Мартина Винкел – артист и драматург, част от екипа по кандидатурата на град Линц, Австрия – избран за Европейска столица на културата за 2009 година. Представено бе и Културното предприятие „Клъстер Творческо Габрово“.

С интересни и креативни идеи и изненади към присъстващите в краткото време на конференцията Габрово бе представено през призмата на традициите и духа, които носят неговата история и култура. Карнавални макети и илюзионно изкуство приковаваха погледа на присъстващите още преди влизането им в залата. Вътре посетителите бяха изненадани с интересна „магична изложба“, която в началото на конференцията представи само рамките, а в края и най-интересните моменти от събитието.

Запомнящ се флашмоб накара цялата зала да избухне в смях и показа на гостите, че се намират не къде да е, а именно в града – столица на хумора и сатирата.

Събитието бе оценено като изключително полезно с оглед на представените теми, избрани лектори, интересни и творчески поднесени презентации. То позволи на участниците не само да споделят помежду си добри практики, да дискутират начини за намиране на решения, но ги вдъхнови и роди нови идеи за съвместни инициативи и сътрудничество, информират от ОИЦ – Габрово.

снимка: ОИЦ - Габрово

снимка: ОИЦ – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица