Свържи се с нас

Новини

Може би извънземни подмениха гофрирана тръба в Габрово?

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Извънземни сили най-вероятно стоят зад подмяната на гофрирана тръба по ул. „Козлодуй“ в Габрово.

Дали причината за тяхното посещение в Столицата на хумора е свързана с това да вземат отношение по така „болната“ за всички габровци тема  за Водния цикъл на града, или пък за да бъдат солидарни с нас, можем само да гадаем.

Със сигурност обаче можем да кажем, че скандалът с това кой и какво заравя в дълбините на габровските улици, в рамките на проекта, расте и придобива нови измерения.

Публикуваме тази статия, за да Ви информираме какво излиза на бял свят, във връзка с материала, който получихме като сигнал от наш читател, озаглавил го “Погребаните тайни на Водния проект”, поместен в нашия информационен източник на 25 юни.

От правото на отговор, от което Община Габрово се възползва, за да информира гражданите по казуса и което ние публикувахме, става ясно, че по въпросната ул. „Козлодуй“, намираща се в кв. Шести участък – срещу Помощното училище в центъра на Габрово, е предвидена и вече извършена единствено подмяна на водопровод. Не е планирана и извършвана подмяна на канализация.

По случая потърсихме за коментар и „ВиК“ – Габрово, за да ни бъде изяснено кой всъщност е извършил заустването на счупената стара PVC тръба с новата гофрирана такава, откъдето категорично отрекоха да са извършвали подобен вид дейности на ул.“Козлодуй“.

От изложените дотук факти става ясно, че нито Община Габрово, нито „ВиК“ – Габрово, могат да кажат откъде се появила въпросната гофрирана тръба и кой е разпоредил нейното поставяне, чрез „иновативния метод“. Всичко това говори само по себе си, а всички ние габровци остава да вярваме, че някоя извънземна сила е извършила подмяната.

Публикуваме снимков материал, направен на 4 февруари на „проблемния участък“, на който е видно, че има доставени червени гофрирани тръби, изкоп и строителни дейности. Кой и как е извършвал заустването на тръбата е въпрос, с повишена трудност, на който институциите в Габрово не успяха да дадат отговор.

Връзката му със снимките от 22 юни е, че малко по-късно във времето въпросната тръба се компрометира и запълва с фракция, което налага повторното разкопаване. Отново с неизвестен извършител, а може би от извънземни?

Снимка от 4 февруари 2014

Снимка от 4 февруари 2014

тръба 1

Снимка от 22 юни 2014

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица