Свържи се с нас

Икономика

Учебна визита в Румъния за проучване на „зелени“ решения

Published

on

НОВ ПРОЕКТ 1В периода 2-6 май се проведе първата учебна визита в Румъния по проект „Обмен на опит, ноу-хау и трансфер на иновативни подходи и добри практики за развитие на човешките ресурси в микро, малките и средни предприятия за по-лесен преход към „зелена” икономика”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: Без граници – Компонент 1 – Фаза 2.

В нея взеха участие 12 представители на микро- и малък бизнес, на бенефициента Фондация „Евро-перспективи” и експерти по проекта. Целта на визитата бе обмяна на опит на място с оглед насърчаване на предприемачеството чрез разширяване и надграждане на знанията и уменията на човешките ресурси за подпомагане прехода към „зелена” икономика.

Като най-интересна част от визитата участниците определиха посещението в демонстрационен модел на къща с нулево потребление на енергия. Soleta zeroEnergy са дървени модулни къщи, които съчетават концепцията на комфорт и уют с функционалността на един модерен, екологичен и изискан дом. Концепцията Soleta zeroEnergy е създадена от Фондацията за изобретения и устойчиви технологии – „Джъстин Капра”.

При проектирането къщата разчита на няколко основни принципа – екологични материали, използване на възобновяеми енергийни източници, естествена вентилация и осветление, интегрирана система за събиране на дъждовна вода. В зависимост от желанието на клиента и възможностите на мястото за строеж се предлагат различни допълнения към базовия модел на къщата като например отоплителна система с термопомпи, фотоволтаична, водна или ветрена енергийна система, централна вентилация с рекуперация на енергия, отопление на пелети и др.

Представителите на фондация „Джъстин Капра” са поканени за участие в „Узана-поляна фест” – най-големият фестивал на открито в България за споделяне на „зелени” идеи и решения.

Според интересите си участниците в учебната визита посетиха още обекти в Брашов и Черна вода, където се запознаха с нови възможности за оптимизиране на своя бизнес и „зелени” идеи.

Настоящата статия е изготвена с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Фондация Европерспективи носи цялата отговорност за съдържанието й и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган.”

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица