Свържи се с нас

Крими

„Бъдещето на България“ през погледа на един ученик от НАГ

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Българите сме славен народ, обичащ да се бие в гърдите, заради историята и чудната земя, на която живеем. Но с право ли се гордеем ? Какво правим ние-гражданите и те-управляващите за запазването на тази гордост. За бъдещето, в което ще живеят нашите деца, внуци и пра-внуци.

С огромно съжаление казвам, че България няма добро настояще, а какво остава за бъдещето и като производител. Вместо да развиваме нашите богатства, ние копираме чуждестранния пазар и разпродаваме правата на нашето си.

Тъжно ми е като го казвам, но бъдеще не виждам. В съзнанието ми е производството на каруци, с 4 различни колела и емблема на мерцедес, дърпани от коне и магарета.

За киселото мляко ми е още по-трудно да коментирам, тъй като правата за него ги продадохме на китайците, които дори успяха да го рекламират по-добре от нас, когато и да е. Ама, защо ни е да имаме уникален продукт ? Нека чуждия пазар да произвежда и родното ни, пък ние после да „играем” жертви, понеже всички са по-добри от нас.

България е известна още с маслодайната си роза. Къде обаче е рекламата на розовото масло? Може би в книгата на Алеко Константинов „Бай Ганьо”. Постоянно слушам и чета за китайски стоки, а къде забравихме родното ? Ще си позволя да кажа, че рекламата на розовото масло е под всякаква критика.

В бъдеще навярно ще се появят още 5-6 марки домашна ракия с имена като „На дядо”, „Селска” или друго домашно производство.

Борисов може би ще реже лентата за откриването на Шипченския тунел, в компанията на някоя фолк дива и черни братя, все пак ние българите постепено намаляваме. Това ме навежда на мисълта, че в момента най-важното производство, което трябва да започне е на нас самите, за да не се превърне държавата ни в едно голямо гето.

Благодарение на шофьорите каращи изключително стари марки коли, и тези продали си катализатора, за да се напият в петък и събота вечер, навярно и зеленината ще изчезне. Оттам следва, че няма да има и домашна продукция. Край на всичко „БИО” , унищожено от мръсния въздух. Разбира се, това не би спряло нашите политици да доразпродадат и последното запазено райско кътче, тъй като всички освен нас виждат потенциал в земята ни.

За финал ще подчертая производството на оръжия, тъй като положението в държавата ни се влошава с всеки изминал ден и след някоя друга година нищо чудно да бъдем в гражданска война, подобно като в Украйна. Е, ние по-бедните и може би „глупавите” да му мислим, защото ние нямаме възможност или пък воля да изоставим родното. Нашите коси ще белеят, а сърцата ще кървят. Аз съм сигурна, че тези управляващи ни, ще си купят билет до някоя екзотична дестинация и ще живеят добре, с нашите пари от платените данъци и всичко задигнато от проекти.

Автор: Росина Радоева – XI в клас, НАГ-Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Образуваха досъдебно производство за смъртта на блъсната на бул.“Трети март“ жена

Published

on

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествие и се води за престъпление по чл.343 ал.1  б. «в» във вр. с чл.342 ал.1  от НК.

Образувано е за това, че около 18.00 часа на 1 декември в Габрово, на бул.“Трети март“ срещу № 27, при управление на моторни превозни средства, са нарушени правилата за движение по пътищата и е предизвикано пътнотранспортно произшествие между л.а.“Фолксваген Поло“, управляван от А.Ч. от Габрово, л.а.“Дачия Сандеро“, управлява от В.В. от Габрово и пешеходец Д.И. от Габрово, в резултат на което по непредпазливост е причинена смъртта на пешеходеца.           

Неотложните следствени действия са извършени от екип на Областна дирекция на МВР – Габрово с участие на автоексперт в присъствие на дежурния прокурор от Окръжна прокуратура – Габрово.

Предстои назначаването на съдебномедицинска експертиза и автотехническа експертиза относно причините и механизма на възникналото пътнотранспортно произшествие.             

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Тихомир Петков е новият окръжен прокурор на Габрово

Published

on

Прокурор Тихомир Петков встъпи в длъжност „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна  прокуратура – Габрово, с ранг „прокурор във ВКП и ВАП“. Актът за встъпване в длъжност беше връчен днес, 2 декември, от Таня Недкова – административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

На встъпването присъстваха Антоанета Чакърова – прокурор от Апелативна прокуратура – Велико Търново, отговорник за Габровски съдебен район в АП, Атанас Йорданов – завеждащ Окръжен следствен отдел и прокурорите от ОП Габрово.

Прокурор Петков е избран за длъжността с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 16.11.2022 г.

Прокурор Петков има над 33 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Професионалната си кариера започва през 1989 г. като следовател в Следствен отдел при ОУ МВР – Габрово. От 2009 г. започва работа като прокурор в Районна прокуратура – Севлиево и заема последователно длъжностите „заместник-районен прокурор“ и „районен прокурор“.

От 2021 г. е на ръководни длъжности в Районна прокуратура–Габрово като „заместник на административния ръководител- заместник районен прокурор“, „и.ф.административен ръководител – районен прокурор“ и „административен ръководител-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Напушен крими младеж бяга през глава в Габрово, погнат от полицаи

Published

on

Полицията в Габрово залови 20-годишен криминално проявен местен младеж, шофирал напушен и опитал да осуети проверката си, бягайки от опитващите да го проверят органи на реда.

Екшънът се разиграл в сряда, 30 ноември. Около 17.05 часа в района на ул.“Генерал Николов“ полицейски служители подали знак за спиране със стоп-палка на водача на “Фолксваген Поло“.

Въпреки подадения сигнал, шофьорът на автомобила вместо да отбие за проверка, продължил движението си в посока площад “Марсел де Бископ“, където на паркинга пред ЖП-гарата изоставил колата си и побягнал през железопътните релси.

Там обаче бил задържан от хукналите по петите му униформени служители. При извършената справка била установена самоличността на лицето. Това бил 20-годишен криминално проявен габровец.

Младежът бил тестван за употреба на наркотици, като техническото средство отчело положителен резултат за марихуана. Младежът отказал кръвна проба.

Същият бил задържан по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа, като срещу него е образувано бързо производство.

37-годишен мъж от село Поповци бе уличен в кражбата на мултифункционален комплект “BOSCH” от голям търговски обект, съобщават още от полицията по отношение на разкритите престъпления от последните дни.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица