Свържи се с нас

Новини

Пиян „на кирка“ шофьор изхвърча в нива

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Бързо производство е започнато срещу водач, шофирал в нетрезво състояние, съобщиха днес от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Случаят от миналата седмица, когато в четвъртък около 21.20 часа в севлиевската полиция бил получен сигнал за възникнала катастрофа с участието на  лек автомобил „Ауди”, по пътя София – Варна, в района на пътен възел „Детелина”.

Водачът – 39-годишен мъж от село Петко Славейково, при движение с несъобразена скорост в посока Севлиево, изгубил контрол над автомобила и превозното средство излязло извън платното, като спряло в крайпътни тревни площи.

При проверката за алкохол на водача, техническото средство отчело значимите 1.79 промила, под влиянието на които мъжът се метнал да кара.

Пострадали при инцидента няма.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Кейс за телефон със снимка: Идеалният начин да персонализирате мобилното си устройство

Published

on

Смартфонът отдавна не е просто средство за комуникация или мини компютър в джоба ни, а и стилен аксесоар, който отразява нашата личност. Един от най-популярните и лесни начини да му придадем уникалност е като го оборудваме с кейс за телефон със снимка от Case4you.bg.

В тази статия ще разгледаме какви са предимствата на персонализираните кейсове, как да изберете най-подходящата снимка и материали и какви са модерните тенденции в този тип аксесоари.

Защо да изберете калъф за телефон със снимка?
Персонализираните кейсове с любима снимка на притежателя на телефона се радват на огромна популярност, тъй като предлагат не само защита, но и възможност за себеизразяване.

Сред причините зад избора на такъв кейс са:
1. Уникалност: С калъф, украсен с ваша собствена снимка, можете да сте сигурни, че никой друг няма да има същия. Това е перфектният начин да се откроите в морето от стандартни дизайни.
2. Персонализирано послание: Можете да изберете снимка на вашия любим или семейство, на домашния ви любимец или на пейзаж, който ви носи вдъхновение. Кейсовете със снимки предлагат възможността да носите със себе си важен момент от живота си и да отправите послание.
3. Идеален подарък: Този тип персонализирани калъфи са чудесен избор за подарък на любим човек. Проучете какво би го зарадвало най-много и го изненадайте. Така ще му покажете внимание и грижа.

Какви снимки са подходящи, за да се постигне качествен дизайн?
Когато избирате снимка за вашия кейс, е важно да вземете предвид следните няколко аспекта, за да получите възможно най-добрите резултати:
1. Качество на изображението: За да изглежда максимално добре върху кейса, снимката, която предоставяте на изпълнителя на проекта, например Case4you.bg, трябва да бъде с високо качество и добра резолюция. Замъглените и нискокачествени изображения не излизат добре върху материала на калъфа.
2. Цветове, формат и размер на изображението: Подберете снимка, която е в ярки, наситени цветове, като не забравяте, че контрастът е от голямо значение. Помислете за най-подходящия формат на изображението, вземайки предвид и разположението върху гърба на устройството на отворите за сензори и камери, за да няма изрязани лица, текстове и други основни елементи.

Материал на калъфите със снимка
Материалът, от който са изработени кейсовете за телефон, е ключов фактор, който влияе както на визията, така и на степента на защита. Силиконовите кейсове са най-популярни и достъпни. Те са леки, гъвкави, удобни и предпазват добре устройството от драскотини и удари.

Калъфите, които предлага Case4you.bg, са изработени в България от черен силикон с гланцово покритие. Те покриват изцяло корпуса на телефона, приятни са на допир и позволяват достъп до всички портове, контроли и сензори на устройството. Предоставят чудесни възможности за висококачествен трансфер на изображенията, отпечатани със сертифицирани екологични мастила.

Тенденции в персонализираните кейсове
С развитието на технологиите, кейсовете за телефони със снимка също търпят развитие. Някои от най-актуалните тенденции включват:
1. UV печат: Благодарение на иновативната технология за UV печат, снимките върху кейсовете изглеждат по-ясни и цветовете остават живи и устойчиви на избледняване за по-дълго време.
2. Минималистичен дизайн: Става все по-популярен в последните години. Минималистичните кейсове със снимка често включват черно-бели изображения или едноцветни фонове със семпли детайли или вдъхновяващи послания.
3. Еко материали: С нарастващото значение на опазването на околната среда, все повече компании предлагат екологично устойчиви кейсове за телефони, изработени от рециклирани или биоразградими материали.

Заключение
Кейсовете за телефони със снимка от Case4you.bg предлагат перфектния баланс между практичност и персонализация. Те не само ще защитят смартфона ви от механични повреди, но и ще му придадат свеж и уникален вид, който отразява вашата индивидуалност. Независимо дали търсите подарък за любим човек или просто искате да обновите визията на вашето устройство, персонализираният силиконов калъф със снимка е чудесен избор.

Зареди още

Любопитно

Видове бормашини и за какво е подходящ всеки вид

Published

on

Бормашините са едни от най-важните инструменти за дома и професионалната работа. Те позволяват прецизно пробиване в различни материали като дърво, метал, бетон и други. Но знаете ли, че има много различни видове бормашини, всеки от които е създаден за специфични задачи? Изборът на подходящата бормашина може да спести време, усилия и да подобри качеството на работа. Затова в тази статия ще разгледаме различните видове бормашини и тяхното приложение.

Основни видове бормашини

Преносими бормашини.
Преносимите бормашини от Bagira.bg са най-популярни заради тяхната компактност и лесна употреба. Те са подходящи както за домашна употреба, така и за леки ремонтни дейности. Обикновено са снабдени с електрически мотор и могат да пробиват в различни материали.

Предимства и недостатъци на преносимите бормашини.
● Предимства: Лесни за носене, идеални за работа в ограничени пространства.
● Недостатъци: Ограничена мощност в сравнение с по-тежките модели.

Настолни бормашини
Настолните бормашини са по-стабилни и предлагат по-голяма прецизност при пробиване. Те обикновено се използват в работилници и фабрики, където е необходима по-голяма мощност и стабилност.

Приложения на настолните бормашини:
● Подходящи за пробиване на тежки материали като метал и бетон.
● Изискват по-голямо пространство за работа.

Акумулаторни бормашини
Акумулаторните бормашини са известни със своята мобилност, тъй като не се нуждаят от постоянно свързване към електрическата мрежа. Те работят с батерия, което ги прави идеални за работа на открито или в места без електрозахранване.

Предимства на акумулаторните бормашини:
● Портативност: Липсата на кабел прави тези бормашини лесни за пренасяне.
● Гъвкавост: Подходящи за различни задачи, особено на места с ограничен достъп до електричество.

Видове бормашини според мощността

Леки бормашини
Тези бормашини са идеални за по-леки задачи като пробиване в дърво или пластмаса.

Средно тежки бормашини
Подходящи за домашни ремонти и по-сложни задачи, изискващи работа с метал и по- плътни материали.

Тежки бормашини
Използват се за пробиване в бетон и други тежки материали. Тези модели са предпочитани в строителството.

Видове бормашини според начина на работа

Ударни бормашини
Тези бормашини създават ударен ефект при пробиване, което ги прави идеални за работа с твърди материали като бетон и зидария.

Кога да използваме ударна бормашина?
Ако работите с бетон или камък, ударната бормашина ще ви осигури нужната сила за пробиване.

Бормашини без удар
Те са подходящи за по-меки материали като дърво и метал, където не е необходим ударен ефект.

Специфични видове бормашини

Бормашини за дърво
Те са снабдени със специални накрайници за прецизно пробиване в дърво.

Бормашини за метал
Имат по-остри накрайници, които позволяват лесно пробиване в метал.

Бормашини за бетон
Те са с висока мощност и могат да се справят с тежки задачи като пробиване на бетонни стени.

Как да изберем правилната бормашина?

Изборът на бормашина зависи от задачите, които планирате да извършите. Ако работите с дърво, преносима бормашина може да е достатъчна. Но ако пробивате бетон, ще имате нужда от по-мощен модел.

Съвети за безопасност при работа с бормашина:
● Винаги носете защитни очила.
● Проверявайте накрайниците за износване.
● Използвайте подходяща защита за ръцете.

Поддръжка на бормашината

Правилната поддръжка може да удължи живота на вашата бормашина. Редовно почиствайте инструмента и сменяйте износените накрайници.

Заключение и обобщение
Изборът на правилната бормашина зависи от специфичните нужди и материалите, с които ще работите. Надявам се тази статия да ви помогне да направите информиран избор.

Зареди още

Новини

Започва дългоочакваният ремонт на ул.“Свищовска“ в Габрово

Published

on

До края на месец октомври започва реконструкцията на улица „Свищовска“ в Габрово, съобщиха от местната общинска администрация.

Предвиждат се ремонти на улични и тротоарни настилки, както и изграждане на нови. Водопроводът в този участък беше обновен по проекта за Воден цикъл на град Габрово, заедно с изграждане на газопровод по улицата.

По нея ще бъде направено ново трасе на уличното осветление, включително нови стълбове и осветители за улично осветление, площадки за подземно сметосъбиране, нова подпорна стена, нови дъждоприемни шахти и велоалея.

*Визуализация: Google Street view.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица