Свържи се с нас

Новини

Габровски дилър на наркотици се споразумя за условна

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

С определение от 13 май по наказателно дело от общ характер, състав на Габровския окръжен съд, председателстван от съдия Василева, одобри споразумение между Окръжния прокурор Милчо Генжов и защитника на обвиняемия А.Й. от Габрово, с което на последния се налага условно наказание от 2 години лишаване от свобода за отглеждане, държане, държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Съгласно споразумението А.Й. се признава за виновен в това, че през периода юли – септември 2013 г., при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително съгласно Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите придобил от неустановено по делото лице и държал с цел разпространение в обитаваното от него жилище и прилежащи помещения на бул. „Трети март“ в Габрово 175,141 грама марихуана на обща стойност 1050,84 лв., поради което и на основание чл.354а, ал.1, изр.първо, предложение трето и четвърто, алтерн. първа във вр, с чл.2б ал.1 от НК и чл.55 ал.1 т.1 от НК му се налага наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода.

Обвиняемият се признава за виновен и в това, че през периода от неустановена дата на месец март 2012 г. до неустановена дата на месец септември 2013 г., действайки при условията на продължавано престъпление, разпространявал на публични места в Габрово марихуана с общо количество от 95 грама на четири лица от Габрово, поради което му се налага наказание две години лашаване от свобода.

Съгласно одобреното споразумение А.Й. се признава за виновен и в това, че в обитавания от него апартамент на бул. „Трети март“ в Габрово засял и отглеждал марихуана, с нетно тегло след изсушаване 12,7 грама, както и че на 3 юли 2013 г. държал в джоб на раницата си кутия с капачка с полиетиленово пликче в нея, съдържащо високорисково наркотично вещество — амфетамин, с нетно тегло 0,53 грама на стойност 15,90 лева, за които престъпления му се налагат наказания съответно от 1 година лишаване от свобода – за първото и 6 месеца лишаване от свобода – за второто.

За горепосочените престъпления, на основание чл.23 ал.1 от НК, на обвиняемия А.Й. се определя общо наказание в размер на най-тежкото от тях, а именно 2 години лишаване от свобода.

На основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така определеното общо наказание се отлага с изпитателен срок от 3 години, считано от влизане на споразумението в сила. Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

„АЗИЯ“ гостува в Габрово до края на януари

Published

on

Фоайето пред Ритуалната зала на Община Габрово се превърна в галерия, а в сряда вечер беше официално открита нейната първа експозиция – фотографската изложба „АЗИЯ“ на един от най – известните фотографи в страната ни – Минко Михайлов.

Изложбата е едно различното пътешествие, което той подарява на всички габровци и гости на града и ще може да бъде видяна до края на месец януари догодина. Показаните фотографии ни пренасят в един различен свят – красив, цветен, интересен, магичен, колоритен, какъвто е азиатския.

Фотографията е най – бързият начин да достигнеш до хората, да им въздействаш, да пресъздадеш усещане, да разкажеш цяла история и то само в един кадър, да разкриеш красотата, която се вижда само през обектива.

„Благодарим за възможността да се насладим на творбите на Минко Михайлов. Надяваме се и ще се радваме все повече наши забележителности да попадат в полезрението на света, защото има какво да покажем и да се гордеем с него“, заявиха от Община Габрово.

За да уважат автора на творбите и да обменят не само идеи, но и опит помежду си, дойдоха десетки фотографи от съседни наши градове. Община Габрово пожелава на всички тях вдъхновение и енергия в преследване на перфектния кадър и отправя едно творческо предизвикателство – следващата фотографска изложба да е с техни творби, които да показват красотата на нашия град – такъв, какъвто е – жив, зелен и вдъхновяващ.

Снимки от откриването на изложбата може да разгледате в галерията оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Силвия Кръстева поздрави Славейковото училище за Празника

Published

on

Днес едно от най-старите светски училища у нас – Славейковото в Трявна празнува своята 183-та годишнина. По този повод кметът на Община Трявна поздравява цялото училищното настоятелство, всички бивши и настоящи учители и възпитаници на образователното средище.

Честит празник!

Уважаема г-жо Ганчева,
Уважаеми преподаватели,
Скъпи ученици,

Щастлива съм да Ви приветствам с празника на едно от най-старите светски образователни средища в България – Славейковото училище, което днес навършва своята 183-та годишнина. За мен е огромна чест и удоволствие да Ви поздравя по този повод и да изразя своята заслужена гордост, че Трявна има един стабилен и успешен просветен образ, благодарение на Вас!

Десетки са учителите и деятелите, които през тези близо два века са развивали и продължават да развиват просветното дело в нашия прекрасен възрожденски град. Многобройни са славейковите възпитаници, учили и просперирали тук, които сетне са оставили забележима диря в историята и живота на страната ни.  Хиляди са човешките съдби на различни по дарования хора, които обединени от чувствата за дълг, обич и всеотдайност са прекрачвали прага на тревненската гимназия.

Уважаеми учители,
Драги ученици,

Днес предизвикателствата пред българското училище несъмнено са сериозни, а задачите му – нелеки.  Но аз съм сигурна, че всички ние носим своята отговорност и правим необходимото, за да оправдаем очакванията към нас.

На днешния празник Ви пожелавам да сте здрави, да се подкрепяте и насърчавате взаимно. Уверявам Ви, че общинското ръководство ще продължава да прави необходимото, за да се осъществява общия ни стремеж за достоен живот и просперитет на нашите деца и бъдещето на България!“

Честит празник!

С уважение,

Силвия Кръстева
Кмет на Община Трявна

По повод днешния празник на училището ще бъде открита изложба с творби на възпитаници от часовете им по изобразително изкуство с ръководител г-жа Росица Скендерова. Кметът на Община Трявна ще уважи събраната творческа колекция на учениците от 5 до 12 клас и ще поздрави присъстващите.

Изложбата ще бъде открита в 17:00 ч. днес и ще остане в музей Старото школо до 22 декември 2022 год.

Зареди още

Новини

„ВАИКАР“ изкупува всякакви непотребни коли, бусове и камиони

Published

on

„ВАИКАР“ изкупува всякакви превозни средства от леки автомобили, микробуси и камиони.

Габровската фирма приоритетно купува микробуси от марката „Форд“, модел „Транзит“ от цялата страна. Бусовете могат да бъдат стари, ударени, бракувани, повредени, с неотстранима техническа неизправност или спрени от движение.

Не се колебайте, а позвънете веднага на телефон: +359 999 009 008 и вземете добра оферта за старото си и непотребно превозно средство.

Освен това „ВАИКАР“ купува:

  • Всякакви коли: нови и по-стари, за скрап и авточасти
  • За възстановяване всякакви стари западни и японски автомобили, произведени преди 1990 година

Фирмата разполага с:

  • Специализирани автомобили за репатриране на аварирали превозни средства до 10 тона
  • Денонощна пътна помощ до всяка една точка на страната
  • Собствен транспорт
  • Коли под наем
  • Собствен сервиз

„ВАИКАР“ е Вашият коректен и надежден партньор, който ще се отзове веднага, предлагайки ви качествено обслужване и ще ви помогне, ако сте изпаднали в трудна ситуация на пътя.

Компанията предлага цялостни адекватни решения, свързани с транспорта и превозните средства. Не се колебайте, а влезте веднага в контакт с „ВАИКАР“ на телефон: +359 999 009 008.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица