Свържи се с нас

Новини

Нередности при проверките на училищните столове и бюфети в Габровско

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Директорът на Областната дирекция безопасност на храните в Габрово д-р Светослав Спасов © Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Инспектори от отдел „Контрол на храните“ при ОДБХ Габрово извършиха проверки в училищните столове и бюфети на територията на цялата област след подадени сигнали за детското и ученическо хранене.

По време на проверките са установени несъответствия по технологичното оборудване – корозирали повърхности, съвместно измиване на кухненска и трапезна посуда, неработещи батерии на мивки в подготвителни помещения, съхранение на ненужни вещи в подготвителни и складови помещения, непълно работно облекло на кухненския персонал.

В Габрово инспекторите са констатирали, че предлагани месни и млечни продукти, както и хляб не са произведени по утвърдени стандарти и не притежават декларации, че са произведени по технологични документации, покриващи качествените изисквания на стандартите.

Връчени са предписания за отстраняване на констатираните нередности с посочени конкретни срокове за изпълнение. Всички обекти, които приготвят и предлагат храни за ученическо хранене, са регистрирани по реда на Закон за храните.

В Севлиево храните за ученическото хранене се приготвят от кухня-майка. Суровините и храните, постъпващи в обекта, се придружават с документи за произход и качество. Месото, месните заготовки и млечните продукти са произведени по ТД /технологични документации/, съотвестващи на изискванията на действащите стандарти и изискванията на Наредба 9/2011г. Плодове, зеленчуци, хляб и др., също са в съотвествие с нормативната уредба за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата.

В Габрово са проверени 5 училищни бюфета и 5 училищни столове, три от които са кухни-майки. Инспекторите от отдел „Контрол на храните“ са установили, че предлагани месни, млечни продукти и хляб не са произведени по утвърдени стандарти и не притежават декларации, че са произведени по технологични документации, покриващи качествените изисквания на стандартите.

В Дряново е инспектиран един училищен стол, като храната за ученическото хранене се приготвя от фирма и се доставя в учебното заведение, съгласно нормативните изисквания.

В Трявна храната се приготвя в училищните столове, при спазване на изискванията на Наредба 9/2011г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица