Свържи се с нас

Новини

Нередности при проверките на училищните столове и бюфети в Габровско

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Директорът на Областната дирекция безопасност на храните в Габрово д-р Светослав Спасов © Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Инспектори от отдел „Контрол на храните“ при ОДБХ Габрово извършиха проверки в училищните столове и бюфети на територията на цялата област след подадени сигнали за детското и ученическо хранене.

По време на проверките са установени несъответствия по технологичното оборудване – корозирали повърхности, съвместно измиване на кухненска и трапезна посуда, неработещи батерии на мивки в подготвителни помещения, съхранение на ненужни вещи в подготвителни и складови помещения, непълно работно облекло на кухненския персонал.

В Габрово инспекторите са констатирали, че предлагани месни и млечни продукти, както и хляб не са произведени по утвърдени стандарти и не притежават декларации, че са произведени по технологични документации, покриващи качествените изисквания на стандартите.

Връчени са предписания за отстраняване на констатираните нередности с посочени конкретни срокове за изпълнение. Всички обекти, които приготвят и предлагат храни за ученическо хранене, са регистрирани по реда на Закон за храните.

В Севлиево храните за ученическото хранене се приготвят от кухня-майка. Суровините и храните, постъпващи в обекта, се придружават с документи за произход и качество. Месото, месните заготовки и млечните продукти са произведени по ТД /технологични документации/, съотвестващи на изискванията на действащите стандарти и изискванията на Наредба 9/2011г. Плодове, зеленчуци, хляб и др., също са в съотвествие с нормативната уредба за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата.

В Габрово са проверени 5 училищни бюфета и 5 училищни столове, три от които са кухни-майки. Инспекторите от отдел „Контрол на храните“ са установили, че предлагани месни, млечни продукти и хляб не са произведени по утвърдени стандарти и не притежават декларации, че са произведени по технологични документации, покриващи качествените изисквания на стандартите.

В Дряново е инспектиран един училищен стол, като храната за ученическото хранене се приготвя от фирма и се доставя в учебното заведение, съгласно нормативните изисквания.

В Трявна храната се приготвя в училищните столове, при спазване на изискванията на Наредба 9/2011г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов, възпитаник на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица