Свържи се с нас

Новини

Бареков: С парите, откраднати от ГЕРБ щеше да има тунел под Шипка за година

Published

on

IMG_5938

Томислав Дончев открадна и помогна на Бойков Борисов да се откраднат милиарди от европейските фондове. С парите, с които ГЕРБ злоупотребиха щеше да има тунел под Шипка за една година. Няколко милиарда се откраднаха. Ако Томислав Дончев си мисли, отивайки в Европейския парламент, че ще бъде защитаван от имунитет – греши. Аз ще бъда в ЕП и първата ми работа ще бъде да му поискам този имунитет и след това да бъде предаден на прокуратурата, заедно с доказателствата, които имаме.

IMG_5943

Това заяви пред медии в Габрово лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той информира още, че депутатите, които са изразители на ББЦ в парламента, напускат Народното събрание, като те няма да се върнат и след изборите на 25 май. Николай Бареков уточни, че неговите депутати няма да участват и в какъвто и да е вот на недоверие по повод поредния, внесен от ГЕРБ.

IMG_5947

Дневният ред на това Народно събрание не е този на българския народ, аргументира още Бареков решението на ББЦ да извади депутатите си от парламента. По думите му дневният ред на българския народ е разкриването на нови работни места.

IMG_5973

„За нас предсрочните избори наесен са абсолютно неизбежни. На сегашното Народно събрание и на сегашните управляващи българският народ вече им е поискал оставката“, коментира той. Бареков допълни, че настоящият парламент прилича на група палета, които се карат по цял ден за глупости.

бареков 2014

По време на обиколката си в Габрово и Дряново лидерът на ББЦ посети няколко успешни фирми. Формулата за разкриване на нови работни места е много проста – икономически растеж чрез подкрепа от държавата на високотехнологични предприятия, каза Бареков.

IMG_5955

Той коментира още, че българските политици неправилно разбират идеята за енергийната ефективност – като инвестиция в саниране на прозорци, а по същество тя представлява начин да се преодолее енергоемкостта на индустрията. 25 години нас все ни разделяха. За това време политиците си направиха един параван, зад който крадяха, каза от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Ако на всички нас това ни е омръзнало, нека си спомним приказката за неволята и да не чакаме Москва, Брюксел или който и да било друг, а сами да си свършим работата, призова воеводата.

За 25 г. българският Манчестър не е произвел и едно парче плат, очерта тъжната действителност в Габрово Каракачанов. И защо е това – защото повярвахме в догмите за ляво и дясно, а сега нашите представители в ЕП се държат като чужденци спрямо народа си, като че ли той е съставен от аборигени, заключи той.

Защо се претендира, че Габрово се е справил най-добре с усвояването на парите от еврофондовете? Защо няма един метър, положен от габровска фирма?, попита Ивелина Йосифова, председател на областната структура на ББЦ в Габрово и кандидат за евродепутат от листата на ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. По думите й в града са усвоени 200 милиона лева, а улиците тънат в мизерия и следва санкция от 15 млн. лева, паралелките в училищата са празни, а градът се е обезлюдил.

IMG_5958

За мен е чест да съм в Габрово, градът, който е така близо до Шипка, обърна се към габровци зам.-председателят на ББЦ Росен Петров. Там срещу 35-хилядната армия на Сюлейман Паша се е бил един руски полк и българското опълчение. Те са се били не само за това България да се създаде наново, но и да не погине Габрово, каза Петров и съжали, че днес градът изобщо не е най-богатият, какъвто е бил по онова време.

Нека на 25 май с бюлетина 28 да кажем „Не на това управление!“, призова гражданите на Габрово Росен Петров.

Старата тройна коалиция се опитва отново да пъпли към властта. Вижте срещу кого сме изправени ние – срещу претоплената супа от старата Тройна коалиция, констатира в Габрово председателят на Гергьовден Драгомир Стефанов. Той коментира, че ГЕРБ се опитва да втълпи на българите колко е харесван Томислав Дончев в Европа. „Как няма да е харесван, след като спести няколко милиарда на европейския данъкоплатец?“, иронизира той.

IMG_5945

*Избори за Европейски парламент 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Приеха Областната аптечна карта на Габрово

Published

on

Областната аптечна карта на Габрово бе приета по време на заседание на Междуведомствената комисия, председателствана от областния управител Кристина Сидорова.

Картата дава актуалното състояние на аптечната мрежа по видове дейности и идентифицира необходимостта от разкриването на нови аптеки, като определя и необходимия брой на магистър-фармацевтите в област Габрово.

Тя съдържа данни за демографската структура и потреблението на лекарствените продукти за домашно лечение от населението в областта, броя, видовете дейности и разпределението на откритите аптеки, както и броя на работещите магистър-фармацевти и помощник-фармацевти, които реално практикуват професията.

За територията на областта, съобразно критериите, определени от Министерство на здравеопазването, е дефинирана необходимост от общо 47 аптеки, една от които денонощна.

Към момента на територията на областта функционират следните аптеки разпределени по общини: Габрово – 28, Дряново – 3, Севлиево – 11, Трявна – 5 /вкл. в гр. Плачковци – 1/.

В Становището на комисията, разработила Областната аптечна карта, се отчита необходимостта от разкриване на 1 нова аптека в община Дряново и 1 аптека с денонощно обслужване в община Севлиево. Предвидена е също така реорганизация на дейността на някои аптеки.

Поне по 1 аптека в общините Дряново, Севлиево и Трявна трябва да бъде пререгистрирана като аптека за отпускане на лекарствени продукти, включително приготвяни по магистрална и фармакопейна рецептура, без изготвяне на лекарствени форми за очи и на разтвори за парентерално приложение.

Поне 1 аптека в община Трявна трябва да договори с НЗОК отпускане на лекарствени продукти, предписвани по Протокол от група IC, предназначени за поддържащо лечение на трансплантирани пациенти; за медицински изделия – превръзки за булозна епидермолиза; за сензори за продължително измерване на нивото на глюкозата и за интермитентни катетри.

Поне 1 аптека в община Дряново ще трябва да монтира автомат за лекарства (тип вендинг), предвид липсата на денонощна аптека. Необходимият минимален брой магистър-фармацевти и помощник-фармацевти, е значително по-голям от реалния.

При необходими 125 магистър-фармацевти, в момента работят 74, а помощник-фармацевтите са 45 при необходими 66. Предстои Областната аптечна карта да бъде представена в Министерство на здравеопазването до края на месец ноември 2022 г.

Въз основа на всички областни аптечни карти ще бъде разработена и Националната аптечна карта.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Трявна има готовност да посрещне зимата

Published

on

Община Трявна има готовност да посрещне предстоящия зимен сезон. Това сочат официалните доклади на структурите, ангажирани с осигуряването на нормални условия за работа и живот през зимата на хората на територията на Община Трявна, които бяха приети от областния управител на област Габрово тази година.

ДЗЗД „Зимно поддържане“ – Трявна е консорциумът, отговарящ за зимното поддържане на общинската пътна мрежа. Разполагат с 25 бр. оборудвана снегопочистваща техника и необходимото количество инертни материали. Създадена е и необходимата организация за поддръжка на републиканската пътна мрежа, преминаваща през територията на Община Трявна, с ОПУ – „Пътен кантон“ – Трявна.

Готовност за работа през зимата имат всички здравни и лечебни заведения на територията на Община Трявна, наличните транспортни фирми, както училищата и детските градини.

„Подготовката на Община Трявна за предстоящия зимен сезон започна още през месец октомври. С моя Заповед бяха възложени за изпълнение конкретни мероприятия със срокове и отговорници, като кметът на кметство Плачковци, кметските наместници по места, ръководителите на училища и детски градини в общината, управителят на „Дом за стари хора – гр. Трявна“, главен специалист „ЦСРИ“ и „Социално предприятие“ разработиха оперативни планове, в които са предвидени конкретни мерки за навременното снабдяване на населението с храна и стоки от първа необходимост, включително и производство на хляб и хлебни изделия“, коментира кметът Силвия Кръстева.

Община Трявна е в непрестанна връзка с ръководителите на Енерго – Про Мрежи АД Варна – МИР Трявна и „ВиК“ ООД – район Трявна, които също са оборудвали и привели в готовност своите аварийни екипи за изпълнение на неотложни аварийно-възстановителни работи в зимни условия. И тази година, приоритетно в Трявна и Плачковци ще бъдат почиствани от сняг зоните около болници, детски градини и училища, автогари, ЖП гари, хлебопекарни, социални заведения и пр.

При влошени метеорологични условия, ръководството на Община Трявна съвместно с органите на РУ на МВР – Трявна, има разработен план за въвеждане на варианти за временно ограничаване на движението и обходни маршрути по общинската пътна мрежа.

Не на последно място е извършено цялостно почистване от излишна храстова и дървесна растителност на 4,1 км зона на река Тревненска, както и на сухия и мокър откос на микроязовир „Трявна“.

Осигурена е необходимата подготовка и екипировка за работа при зимни условия на Планинска спасителна служба и Доброволно формирование „Трявна“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Първи сняг над Габрово!

Published

on

Първи сняг през настоящия зимен сезон заваля днес, 28 ноември, над Габрово. Снеговалежът започна през нощта.

Първоначално заваля слаб дъжд, който премина в сняг, напомняйки ни, че навън е зима. Прехвърчащите снежинки посрещнаха отиващите рано на работа тази сутрин.

Няма образувана снежна покривка, но по някои паркирани автомобили, дървета и храсти снегът се задържа.

Пътищата в региона са мокри. Слабият снеговалеж продължава и към настоящия момент.

Според метеорологичната прогноза очакванията са снеговалежът да продължи през днешния ден и вероятно ще образува тънка покривка.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Натрупалата снежна покривка е около 2 см. Пътната настилка се почиства и обработва.

Любопитен факт е, че през миналите 2 години първият сняг над Габрово заваля на 30 ноември, а през настоящата 2022 г подрани с 2 дни.

Жълт код за опасно време е обявен за област Габрово днес. По данни на НИМХ се очакват валежи от сняг и образуване на тънка снежна покривка. Времето в цялата страна ще бъде облачно.

Валежите в Централна и Източна ще се усилят и на места ще са значителни, а в Западна България ще спрат. В Предбалкана ще вали сняг. Ще духа до умерен, в източните райони до силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух.

Към 14 часа температурите ще бъдат между 3° и 8°, в крайните югозападни райони и по Черноморието до 10°-12°, в София около 4°. Бъдете внимателни на пътя, спазвайте необходимата дистанция и тръгвайте на път подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица