Свържи се с нас

Любопитно

Да бъдем активни в дните на общоградски почиствания в областта

Published

on

Местността Петкова нива

Местността Петкова нива

За по-голяма активност и добросъвестност призовава областният управител във връзка с предстоящите кампании на общините за пролетно почистване, които ще съвпаднат и с традиционния ден за почистване на цялата страна – 26 април. „Общините вече се подготвят активно, но нека и всички граждани да помислят какво биха дали от себе си, за да помогнат на кампаниите и разбира се да направим ежедневието си такова, че след всяка проведена акция за почистване да остава все по-малко и малко необходимост от следваща“, заяви Николай Григоров и призова всички регионални структури, неправителствени организации, училища, фирми и домоуправители да направят необходимата организация и да се включат в определените от общинските администрации дни.

22-26 април са дните определени от община Габрово за тазгодишната пролетната кампания, която ще премине под мотото „Да почистим разделно ”.

Скатът към дере в кв. Трендафил 2, между ул. „Свищовска“ и „Д-р Тота Венкова“ - зад магазин „ЛИДЛ“

Скатът към дере в кв. Трендафил 2, между ул. „Свищовска“ и „Д-р Тота Венкова“ – зад магазин „ЛИДЛ“

Обособени са четири силно замърсени точки,  към които тази година трябва да бъдат насочени повече усилия. Това са:

  • скатът към дере в кв. Трендафил 2, между ул. „Свищовска“ и „Д-р Тота Венкова“ – зад магазин „ЛИДЛ“;
  • скатът между училище „Отец Паисий“ и ул. „Свищовска“
  • стълбището, свързващо улиците  „Петър Михов“ и „Венера
  • местността „Петкова нива“
Стълбището, свързващо улиците  „Петър Михов“ и „Венера

Стълбището, свързващо улиците „Петър Михов“ и „Венера

В деня на „Да изчистим България за един ден” – 26 април ще има обособени пунктове за раздаване на ръкавици и чували, намиращи се на следните места:

  • ул. „Радецка“;
  • градинката срещу бл. „Катюша“ в кв. Младост;
  • парк „Кольо Василев – Обов“ в кв. Колелото;
  • градинката срещу Общински пазар до Шиваров мост.

Апелираме към всички, които живеят около замърсените райони, към всички, които преминават от там и виждат гледката, към всички доброволци, които са решили да се включат в почистването, но не знаят на кое място. Нека обединим усилия, да проявим самосъзнание, и да премахнем нерегламентирано изхвърлените отпадъци, които са се натрупали там, за да живеем в по-чиста градска среда.

Предстои да бъде направено разпределение на материалите – ръкавици и чували, които ще получи област Габрово, за да  може все повече хора да се включат.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Любопитно

Коледният дух завладява Габрово

Published

on

Коледният дух завладява Габрово с концерти, ателиета, изложби, представления, украси и разбира се – светлини.

В програмата през празничния месец декември Община Габрово и културните институции са се погрижили да има за всеки по нещо. Разбира се особено внимание ще получат най – малките, които с най – голямо вълнение очакват елхата, Коледните и Новогодишните празници. А тя, елхата ни, ще огрее целия площад „Възраждане“ на 6 декември точно в 18:00 ч, когато ще можем да се насладим на „Коледна миниатюра“ от ДТ „Рачо Стоянов“ и празнични изпълнения от Оркестър „Габрово“. Със запалването светлините на градската елха започваме обратното отброяване до настъпването на Новата година, а до тогава централната градска част ще е изпълнена с коледни изкушения, които ще дебнат отвсякъде – както за душата, така и за сетивата.

И тази година Градинката с мечето ще се превърне в голямо коледно детско градче, а своите най – малки приятели Община Габрово ще изненада с две нови любими фигури.  Кои ще са те ще разберете на 12 декември в 17.30 ч, когато ще бъде официалното откриване с участието на Държавен куклен театър и нещо специално подготвено от куклените актьори за малчуганите на Габрово. 

Няма как да пропуснем и коледните базари, които тази година ще са поне три, защото това е време за приятни разходки и срещи с приятели, красиви изделия и вкусни изкушения. Най – продължителният от тях ще започне на 5 декември и ще остане до края на месеца и ще е разположен в алеята между РБ „Априлов – Палаузов“ и Национална Априловска гимназия.

Коледен базар с музикална програма ще има и на площад „Възраждане“ на 17 декември от 10.00 ч, а третият и най – нов ще е на едно различно място – по калдъръмените улички на Шести участък. Очаквайте коледни изненади зад всеки ъгъл от 18 до 23 декември, сътворени от „джуджетата“ не на Дядо Коледа, а на Младежки център – Габрово.

Но за това като му дойде времето, а до тогава може да отидете на изложби на децата от Школите на Елиза Ковачева и на Ива Пенчева, а за по-големите и на годишната изложба на габровските художници, да изберете представление от Коледния фестивал на Драматичен театър от 6 до 11 декември, да посетите коледните концерти на две от габровските читалища – НЧ „Габрово – 2002“ и НЧ „Априлов – Палаузов“ и разбира се на 25-ия ден от декември в 11:00 ч да посрещнем заедно коледарите от ДФА „Габровче“ на площад „Възраждане“.

Благослов и наричания ще отправят веднага след това и в МАИР Боженци, а на следващият ден 26-ти в РЕМО „ЕТЪР“ ще може да видите и възстановка на обичая Коледуване, този път пресъздадена от участниците в училището за коледари. Дойдат ли коледарите неусетно идва времето да помислим за всичко, което ни се е случило през годината – и хубаво, и не чак толкова, да го приемем, да благодарим и да погледнем към Новата година, като първо по габровски се повеселим  – на 30 декември, изпращайки старата година „Под звездите на Габрово“ с Влади Ампов – Графа и Михаела Филева.

Декември е времето да бъдем заедно…

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Дядо Коледа в твоя дом – как да го поканиш?

Published

on

И тази година Рекламна агенция „Елмазови“ покани Дядо Коледа в Габрово, за да посети габровските деца и да чуе стихчетата и песните, които са научили през годината, да погледне в дебелия тефтер колко точно са били послушни, да раздаде подаръци и да чуе желанията за следващата година.

Можете да го посрещнете във вашия дом за цял един час с обаждане на 0887555260.

Понякога помощник в обиколката му е Снежанка, понякога с тях пътува и фотограф.

Побързайте да се обадите, преди графикът му да се запълни, защото той ще бъде в града само на 23, 24 и 25 декември от 10.00 – 20.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Годишна Коледна изложба на школата „Елиза Арт“

Published

on

Школата „Елиза Арт“ организира Коледна изложба „Пъстър свят“. Децата на габровската художничка Елиза Ковачева – Цокова ще представят своите произведения утре, 1 декември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“.

Специално участие в събитието ще вземат изпълнители от Музикална школа „Звезди с аванс“, с ръководители Ваня и Радослав Талеви, и сопраното Ивелина Рашкова, които ще се погрижат за доброто музикално оформление на Коледната изложба и добро настроение.

Входът за събитието е свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица