Свържи се с нас

Новини

Стартира ремонтът на пътя между Габрово и Трявна

3,5 млн. лв. от програмата “Растеж и устойчиво развитие на регионите” ще бъдат инвестирани в ремонта на 14,5 км от път III-552 Трявна – Габрово

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Стартира превантивният ремонт на 14,5 км от третокласния път III-552 Трявна – Габрово от км 23+546 до км 39+095. Проектът се финансира със средства от държавния бюджет по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Инвестицията е за 3,5 млн. лв. с ДДС. Символичната първа копка на обекта направиха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков.

IMG_4800

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Третокласният път ІІІ-552 е една от основните пътни артерии в област Габрово и е най-пряката пътна връзка между Трявна и областния център. По този път преминава и част от движението към старопланинските проходи – Шипка и Прохода на Републиката. Отсечката е с интензивен тежкотоварен, междуградски и туристически трафик. Цялостен ремонт на участъка не е извършван от неговото изграждане преди повече от 40 години. През следващите около 3 месеца и половина, пътуващите по третокласния път ще бъдат затруднени заради извършващите се строителни работи, но след това ще имаме изцяло обновен участък, подчерта инж. Чайков.

снимка: МРР

снимка: МРР

Строително-монтажните дейности ще бъдат изпълнени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на област Габрово. Изпълнител е Обединение „Интегрирани Инфраструктури Габрово“ – гр. Пловдив. В него участват ИПС АД София, „ИПС Инфраструктури“ АД София и „Пътстрой-Габрово“ АД.

IMG_4801

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На пресконференция в Областната администрация на Габрово председателят на УС на АПИ инж. Чайков съобщи, че през следващите месеци предстои със средства от републиканския бюджет да стартира ремонтът на важни за града и региона пътни участъци. Около 380 хил. лв. ще бъдат инвестирани в ремонта на близо 1 км от път III-4404 Габрово – Дебел дял. Отсечката, която ще бъде обновена е в централната част на Габрово и включва участъци от ул. „Емануил Манолов“ и „Чардафон“. Строителните дейности ще бъдат изпълнени по споразумение, подписано с общината през 2010 г. Предвидено е те да започнат през юни, веднага след като общината завърши дейностите, свързани с подземната инфраструктура на обекта.

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

През месец май предстои да стартират и ремонтните дейности на отсечка от път III-403 Севлиево – Крамолин, подчерта инж. Чайков. От бюджета на АПИ са осигурени 500 хил. лв., които ще бъдат вложени в обновяването на около 1,5 км от третокласния път. Чрез него се осигурява връзката между областите Габрово и Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ивелин Стоянов, водачът на ДБ, гласува в училище „Св.Св. Кирил и Методий“

Published

on

Традиционно Ивелин Стоянов, водачът на „Демократична България“, гласува в училище „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Гласуването е най-сигурният начин гласът ти да бъде чут!“, заяви той.

„Гласувах за демократична и евроатлантическа България, в която управляват разумните хора. Гласувах за страна, в която децата ни искат да остават. Гласувах за съдебна реформа, която да направи така, че всички да бъдат равни пред законите. Гласувах за строго опазване на природата на България“, добави Ивелин Стоянов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Валери Митов гласува за социална и сигурна държава

Published

on

Водачът на листата на „БСП за България“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово Валери Митов гласува за социална и сигурна държава. Той упражни своето право на вот машинно, в една от секциите на Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“, възпитаник на което е.

„Гласувах за повече млади хора в Габрово, за повече усмивки и за повече ведри лица! Гласуването е задължителната следваща стъпка към промяната, защото всеки глас е важен! Защото не трябва друг да избира вместо теб! Защото заедно можем да променим живота ни!“, заяви кандидатът за народен представител от левицата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Томислав Дончев: Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи

Published

on

„Гласувах с надежда, че България може да излезе по-силна от многото кризи.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в област Габрово и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той даде своя вот в родния си град Габрово, заедно със своя син, който от тази година придоби правото на глас.

„Убеден съм, че денят на изборите е важен, защото показва кой каква подкрепа е получил, но денят след изборите е още по-важен, защото показва кой е по-мъдър. Смисълът на политиката е да се създава и съгражда, хората да усещат и виждат развитието. Точно в този момент България има нужда от мъдрост, опитност и грижа за хората, от управление, което е доказало, че може да превръща доверието в отговорност”, каза още Томислав Дончев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица