Свържи се с нас

Новини

Стартира ремонтът на пътя между Габрово и Трявна

3,5 млн. лв. от програмата “Растеж и устойчиво развитие на регионите” ще бъдат инвестирани в ремонта на 14,5 км от път III-552 Трявна – Габрово

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Стартира превантивният ремонт на 14,5 км от третокласния път III-552 Трявна – Габрово от км 23+546 до км 39+095. Проектът се финансира със средства от държавния бюджет по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Инвестицията е за 3,5 млн. лв. с ДДС. Символичната първа копка на обекта направиха министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков.

IMG_4800

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Третокласният път ІІІ-552 е една от основните пътни артерии в област Габрово и е най-пряката пътна връзка между Трявна и областния център. По този път преминава и част от движението към старопланинските проходи – Шипка и Прохода на Републиката. Отсечката е с интензивен тежкотоварен, междуградски и туристически трафик. Цялостен ремонт на участъка не е извършван от неговото изграждане преди повече от 40 години. През следващите около 3 месеца и половина, пътуващите по третокласния път ще бъдат затруднени заради извършващите се строителни работи, но след това ще имаме изцяло обновен участък, подчерта инж. Чайков.

снимка: МРР

снимка: МРР

Строително-монтажните дейности ще бъдат изпълнени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на област Габрово. Изпълнител е Обединение „Интегрирани Инфраструктури Габрово“ – гр. Пловдив. В него участват ИПС АД София, „ИПС Инфраструктури“ АД София и „Пътстрой-Габрово“ АД.

IMG_4801

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На пресконференция в Областната администрация на Габрово председателят на УС на АПИ инж. Чайков съобщи, че през следващите месеци предстои със средства от републиканския бюджет да стартира ремонтът на важни за града и региона пътни участъци. Около 380 хил. лв. ще бъдат инвестирани в ремонта на близо 1 км от път III-4404 Габрово – Дебел дял. Отсечката, която ще бъде обновена е в централната част на Габрово и включва участъци от ул. „Емануил Манолов“ и „Чардафон“. Строителните дейности ще бъдат изпълнени по споразумение, подписано с общината през 2010 г. Предвидено е те да започнат през юни, веднага след като общината завърши дейностите, свързани с подземната инфраструктура на обекта.

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

През месец май предстои да стартират и ремонтните дейности на отсечка от път III-403 Севлиево – Крамолин, подчерта инж. Чайков. От бюджета на АПИ са осигурени 500 хил. лв., които ще бъдат вложени в обновяването на около 1,5 км от третокласния път. Чрез него се осигурява връзката между областите Габрово и Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Новини

Кандидатът Михаил Митов обсъди със спортните клубове идеи за развитието на спорта

Published

on

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Михаил Митов, който е изпълнителен директор на футболен клуб „Янтра” Габрово, представи идеите си за развитието на спорта по време на срещи с представителите на спортните клубове в габровска област.

„За нуждите на масовия спорт и спорта за високи постижения е важно е да бъде намалена административната тежест при кандидатстване за финансиране от Министерството на младежа и спорта, да се изгражда нова спортна инфраструктура, да се реконструира старата и да се реализират програми за повишаване квалификацията на треньорите”, подчерта Михаил Митов.

Участниците в срещите подкрепиха идеята да се разработи национална стратегия за младежта и спорта, която следващото Народно събрание на приеме и реализира, така че тежестта да не пада върху общините, а държавата да гарантира устойчивост на развитието на спорта във всички региони.

По време на разговорите бяха обсъдени и идеи за данъчни облекчения за фирмите, които спонсорират спорта, както и въвеждането на разширена отговорност на пускащите на пазара продукти със завишено съдържание на захар като възможност да се финансира масовия спорт, каквато практика съществува в други европейски държави.

Сред основните идеи на Михаил Митов в училищния спорт са въвеждане на допълнителни часове по Физическо възпитание и спорт, които в началната степен също да се водят от професионалисти в сферата, а не от началните учители, както и сформиране на спортни паралелки и то в предпочитани училища с добро образование.

“Една бъдеща стратегия за спорта в училище ще предвижда и стимулиране на партньорства със спортни клубове, което цели да повиши спортната активност и да подобри качеството на спорта в училищата”, коментира още Михаил Митов.

Включване на профилиран спорт като задължителна извънкласна дейност след учебните занимания, воден от треньор – представител на спортен клуб, също е сред обсъдените идеи.

*Избори 2024 г. Купуването и продаване на гласове е престъпление.

Зареди още

Новини

ПП „ИТН“ ще проведе срещи в Габрово и Севлиево

Published

on

Скъпи съграждани,

На 24.05.2024 г ПП „Има такъв народ“ ще проведе среща със своите симпатизанти и с жителите на Севлиево и Габрово. На срещите ще присъстват кандидатите за народни представители за 7 МИР – Габрово, водачът на листата г-н Димитър Гърдев (международен секретар на ПП „ИТН“, уважаван и опитен дипломат и анализатор) и други членове на нашата партия.

Графикът в двата града е както следва:

Севлиево: – Поднасяне на венци в Севлиево и срещи със симпатизанти – 10 ч.;
– Дебат относно проблемите на града в конферентната зала на хотел Плаза – 11 ч.;

Габрово: – От 12.30 ч на Ваше разположение за въпроси и реални решения на ул. „Генерал Радецки“ ще Ви очакваме в нашия павилион, където след мероприятието в Севлиево ще се присъединят и другите кандидати включително и нашият водач.

Очакваме Ви и нека върнем здравия разум!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Има такъв народ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Има такъв народ“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица