Свържи се с нас

Новини

Среднощен екшън с автокрадец завърши с арести

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Среднощен екшън завърши с арест, а при последвалите действия на полицията в Габрово беше разкрит извършителя, задигнал „Мерцедес“, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник, около полунощ на спешния телефон 112, бил получен сигнал, който гласял, че около 23:40 часа, неизвестен извършител противозаконно е отнел товарен автомобил „Фиат Дукато”, паркиран на ул. „Македония“ в Габрово.

Проведени били незабавни заградителни мероприятия на територията на РУП- Дряново. В района на пл. „Ракетата“, на изхода за Велико Търново,  около 01:20 часа товарен автомобил, отговарящ по марка и цвят на издирваното превозно средство, не спрял на подаден със стоп палка сигнал.

Последвало преследване, при което в дряновското село Зая, водачът на автомобила напуснал буса и направил опит да избяга, но бил задържан от полицейските служители.

Задържаното лице е 58-годишен мъж от Варна, осъждан. Извършен бил оглед на задигнатия автомобил, при който било установено, че са поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС.

При извършената допълнителна проверка било установено, че варненецът, управлявал автомобила в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за управление на МПС без шофьорска книжка.

В резултат от допълнителните оперативно – издирвателни и процесуално – следствени действия криминалистите установили, че задържаният съвместно с друг 60-годишен варненец, в сряда, около 00:10 часа противозаконно  отнели и товарен автомобил „Мерцедес Вито”, паркиран на ул. „Антим Първи“ в Габрово.

Товарният автомобилбил намерен изоставен в землището на с.Балиновци, общ. Габрово.

В РУП- Габрово са образувани досъдебни производства  по чл.346 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Купа и три медала за ШК „Орловец 1997“ в Световния ден на шахмата

Published

on

С купа, златен, сребърен и бронзов медал се завърнаха състезателите на ШК „Орловец 1997“ – Габрово Денислав Иванов, Иван и Диана Екимова от шахматен турнир, който се проведе в Казанлък по повод Световния ден на шахмата, 20 юли.

16-годишният Денислав Иванов спечели турнира от 12 до 16 годишна възраст, като без нито една загуба, с 4 победи и три равенства, заслужено се нареди първи и грабна купата, и златния медал.

В турнира за деца до 10 години сребърен медал спечели Иван Екимов, във възрастовата група до 8 години, като с 4 победи и едно равенство заслужено се нареди втори.

Диана Екимова постигна 4 победи от 7 партии и грабна бронзовия медал при момичетата до 10 години.

Освен купи и медали, състезателите получиха и предметни награди, осигурени от организаторите на турнира – ШК „Казанлък 21“.

Зареди още

Икономика

„Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД набира работници

Published

on

Във връзка с изпълнението на обекти на Дружеството в община Габрово и област Габрово „Пътни строежи – Велико Търново“ ЕАД търси да назначи:

1. Технически ръководители;
2. Геодезисти;
3. Лаборанти;
4. Машинисти пътно-строителни машини;
5. Шофьори, категория В и С+Е;
6. Пътни работници;
7. Работници полагане асфалтови настилки;
8. Арматуристи;
9. Кофражисти;

Кандидатите трябва да притежават:
– Подходящо образование и квалификация за съответната позиция;
– Трудов опит по същата или сродна специалност;
– Документ за правоспособност за управление на ПСМ /за машинистите на ПСМ/;
– Необходимата категория за правоуправление на МПС, удостоверение за професионална компетентност, карта за квалификация на водача и удостоверение за психологическа годност /за шофьорите/;
– Добро здравословно състояние;
– Желание за работа;

Компанията предлага:
– Постоянен трудов договор с първоначален изпитателен срок;
– Добро възнаграждение;
– Работно облекло;

Необходими документи за кандидатстване:
– Автобиография;
– Копие от диплома;
– Копие от документи за квалификация/правоспособност;

За контакти: тел.062/616-819.

Зареди още

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в област Габрово

Published

on

В средата на тази седмица, на територията на област Габрово се проведе специализирана полицейска операция по метода на „широкообхватния контрол“.

В Габрово полицейски екип и екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“, Областен отдел „Автомобилна администрация“- Габрово, Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите извършваха проверки на автомобили на пътя между Габрово и Дряново.

В рамките на два часа полицейските служители провериха общо 42 МПС-та и 48 лица, сред които 11 товарни автомобили.

Установени са били 6 нарушени и връчени 2 електронни фиша. Контролните органи от Областен отдел „Автомобилна администрация“ извършили проверка на 4 товарни автомобила, а служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ – 42.

Екипът на Агенция „Митници“ проверил 7 автомобила, а служителите на НАП – 9 и техните водачи.

В рамките на два часа в Севлиево са били извършени проверки на 38 автомобила и 42 лица, като констатираните нарушения 6, а връчените електронни фиша са три. Екипите на РУ Дряново извършили проверка на 31 МПС и 34 лица, за които са установили 2 нарушения. В Трявна били проверени 21 автомобила и 29 лица, за които са констатирани 3 нарушения. Връчени са 2 ел. фиша.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица